Extra geld in de clubkas

Door: harry van es

Tja. We hadden het onderwerp ‘geld verdienen’ eigenlijk willen bewaren voor een latere blog. We hadden namelijk een prachtige volgorde: Wat maakt je club ideaal, waar kan techniek helpen, hoe bereik je de leden en als toetje: hoe kan je daar ook nog geld mee verdienen. Maar de actualiteit verplicht ons die agenda aan te passen. Want het genereren van inkomsten is een belangrijk thema voor clubs. En dus voor ons!

Vandaar een blog met alleen dit onderwerp: Hoe kunnen we samen meer geld voor je club verdienen? Als intro zijn maar 2 woorden van belang: relevantie en bereik! Voor adverteerders zijn dat de magische woorden. Hoe groter en relevanter de groep is, des te groter is de kans dat de boodschap van de adverteerder aankomt en de ontvanger tot actie overgaat. En op beide fronten hebben clubs meer te bieden dan jullie vaak zelf denken.

  • Club is groter dan het ledenaantal. Laten we daar eens mee beginnen. De site van de club, de schermen in de kantine, de voetbal.nl app wordt door veel meer mensen bekeken dan alleen de leden. Ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren, vriendjes en vriendinnetje maar ook tegenstanders kijken allemaal mee. Het bereik is dus groter dan je denkt. Tip: Sla de websitestatistieken er maar eens op na!
  • Relevantie. Die behoeft eigenlijk geen uitleg. Een vereniging is een verzameling mensen dat een gemeenschappelijke passie deelt. Die gedeelde interesse is het bestaansrecht van de club. En hoe individueel verschillend we ook zijn, we hebben heel veel gemeen. Onze amateurclub, interesse voor de sport. Bedenk ook dat relevantie 2 richtingen heeft. Leuk dat adverteerders belang hebben om jouw leden te bereiken. Maar andersom is het ook van belang advertenties te tonen die aansluiten bij de interesses van de leden.

En wat doet Sportlink dan voor ons?

Dat is natuurlijk de kernvraag van deze blog. We gaan daar 2 dingen mee doen:

  • Clubs voorzien van middelen om zelf het bereik te verzilveren. Jullie hebben die bezoekers op de website en in de kantine. Met oplossingen als website, app en tv kunnen we jullie van middelen voorzien om de club daar goed te presenteren inclusief de informatie uit Sportlink. Dat geeft jullie sponsors extra kansen mee te liften op dat bereik. Hoe? Door het mogelijk te maken advertenties te plaatsen op de site, de schermen in de kantine en zelfs in de voetbal.nl app.
  • Sportlink gaat op zoek naar adverteerders! Dat lees je goed, je kan een deel van de sponsorwerving aan ons overlaten. Natuurlijk zoeken we geen shirtsponsor maar gaan wel zorgen dat grote, landelijke adverteerders gebruik gaan maken van dat bereik dat alle clubs genereren. Hoe dat precies in zijn werk gaat, en een verwachting van de inkomsten leggen we uit op de pagina Club.Ads.

Concreet betekent dit dat we in Club.TV, Club.Website, Club.Dataservice en Club.Mobiel -naast ruimte voor verenigingssponsoren- ruimte gaan reserveren voor landelijke adverteerders. Die gaan wij werven en de inkomsten vloeien voor de helft terug naar de clubs. (en de andere helft gebruiken we voor onze kosten en verdere ontwikkeling van de app) Als vereniging krijg je de beschikking over de module Club.Ads. Daar kun je eigen sponsors plaatsen, zien welke sponsoren wij toevoegen (en als ze in conflict zijn met een clubsponsor ook weigeren) en precies zien hoeveel inkomsten er voor de club zijn.

Oproep!

We hebben het al genoemd. ‘Het bereik dat alle clubs hebben’. En daar zit voor ons de crux. Als ook clubs zich gaan verenigen neemt het bereik toe. Hoe meer clubs, hoe groter het bereik. Waar veel verenigingen vaak concurreren om die ene lokale sponsor aan zich te binden, is nu het omgekeerde het geval. Samen vergroten jullie het bereik en dus de waarde van de advertenties. Ofwel: Doet allen mee!

En we laten het niet bij een oproep alleen. Met onze oplossingen voor web, app en tv kun je leden bereiken, je club beter organiseren en geld verdienen. Om je een extra prikkel te geven, hebben we enkele pakketten samengesteld waarbij flinke besparingen te behalen zijn.

Lees alles over de pakketten op onze website of schrijf je direct in voor een van de informatiesessies in het land!

Terug naar overzicht

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven