De wedstrijd is afgelast. En nu?

De teams zijn op de hoogte. De fans en toeschouwers weten dat de wedstrijd niet doorgaat. Maar moet ik nu nog iets doen? Moeten wij de wedstrijd opnieuw plannen? Of doet de KNVB dat? En wanneer wordt de wedstrijd nu gespeeld?Is het echt koud buiten? En liggen de velden vol met sneeuw, water of is het gras bevroren? Dan kan het zijn dat de bond of een bepaald district besluit tot afgelasting van alle wedstrijden. Via knvb.nl wordt er gecommuniceerd als de wedstrijden in districten en/of categorieën worden afgelast. Maar hoe zit dit precies?

Kijk voor alle informatie rondom afgelastingen: KNVB Assist

Uiteraard is dit ook zichtbaar in de Voetbal.nl app.

De wedstrijden die zijn afgelast worden door de KNVB opnieuw ingepland. Deze wedstrijden worden in de speciale inhaalrondes ingepland. Deze weekenden zijn voorafgaand het seizoen al bekend. En staan in de speeldagenkalender.
Zodra de KNVB de wedstrijden opnieuw ingepland heeft ontvangt de club een wedstrijdwijziging. De nieuwe datums zijn ook zichtbaar in de app en in het wedstrijdprogramma in Sportlink Club.
  1. Laat de wedstrijd die per ongeluk is afgelast vooral doorgaan.
  2. Informeer de tegenstander en het betreffende thuisteam dat de wedstrijd doorgaat.
  3. Informeer de KNVB achteraf per mail dat de wedstrijd gespeeld is en wat de eindstand is.
  4. Vergeet niet alsnog de juiste wedstrijd af te gelasten.

De KNVB informeren over de wedstrijd die alsnog is gespeeld, doe je door te mailen naar assist@knvb.nl

Maakt jouw vereniging gebruik van Club.Website of Club.Dataservice?

Wedstrijden worden getoond in je wedstrijdprogramma. Zodra een wedstrijd is afgelast, wordt naast de wedstrijd de status ‘afgelast’ getoond. Per wedstrijd zie je dus in je wedstrijdprogramma of een wedstrijd is afgelast. Zorg er wel voor dat je het vinkje ‘status’ hebt aanstaan in de widget Programma. Daarnaast kun je ook de widget ‘Afgelastingen’ gebruiken. Zorg dat je de instellingen van deze widget zo hebt ingesteld dat de afgelaste wedstrijden van de komende dagen worden getoond. Erg prettig voor de bezoekers van je verengingswebsite.

Zorg dat je Twitter account in Sportlink Club is toegevoegd. Zodra je met Club.Website of Club.Dataservice gebruik maakt van de widget Twitter, dan worden alle afgelastingen ook automatisch als Tweet op je website getoond. Handig toch?!

Wij helpen jouw club!

Clubs helpen, dat is waar het bij Sportlink simpelweg om gaat. En die hulp bieden wij op allerlei manieren. Natuurlijk staat onze Servicedesk dagelijks voor je klaar. Maar er is veel meer! Webinars, workshops, YouTube filmpjes... We hebben alles op een rijtje gezet.

Meer informatie