Een wedstrijd afgelasten. Hoe werkt dat nu? • De wedstrijdsecretaris kan dat voor alle leeftijdscategorieën vanaf 2 dagen voor de wedstrijd in de KNVB Wedstrijdzaken app
 • De scheidsrechter kan dit op de wedstrijddag in de KNVB Wedstrijdzaken app

Extra tip: Zodra het besluit tot afgelasting is genomen, voer dit dan zo snel mogelijk in. Dan zijn alle leden en de tegenstanders snel op de hoogte en weet iedereen of de wedstrijd nog doorgaat of is afgelast.

Zodra een wedstrijd afgelast is kun je dit doorgeven via de KNVB Wedstrijdzaken app. Weet je niet precies hoe je dit moet doen? Lees dan hier de  stappen: Afgelasting doorgeven. Hoe doe ik dat?

Op de website van KNVB Assist staat ook nog aanvullende informatie over het doorgeven van afgelastingen: KNVB Assist

Volg jij het team van bijvoorbeeld je kinderen, neefjes of nichtjes, buren en collega’s? Dan ben je altijd direct op de hoogte zodra een wedstrijd wordt afgelast. Want:

 • Afgelaste wedstrijden verschijnen in de homefeed (knop HOME in de app) in de Voetbal.nl app. Dit geldt voor wedstrijden van teams die je volgt of waar je deel van uitmaakt.
 • Gebruikers van de Voetbal.nl app ontvangen bij afgelastingen een push-notificatie over wedstrijden van teams die je volgt, van je eigen team of van wedstrijden waar je als official bij betrokken bent. Dit geldt voor alle wedstrijden die worden afgelast. Zorg dat je de push-notificaties aan hebt staan via Instellingen – Pushberichten.
 • Indien de wedstrijd is afgelast door vereniging:
  • Afgelastingen van wedstrijden in de toekomst blijven in ‘Programma’ staan met een kenmerk ‘afgelast’.
  • Afgelastingen van wedstrijden op de wedstrijddag zelf staan zowel in ‘Programma’ als in ‘Uitslagen’ met een kenmerk ‘afgelast’.
  • Afgelastingen van wedstrijden in het verleden staan in ‘Uitslagen’ totdat de wedstrijd opnieuw is gepland. Als deze ingepland is, is de wedstrijd weer zichtbaar in ‘Programma’.
  • Wedstrijden die met een andere reden zijn afgelast zijn uitsluitend in ‘Uitslagen’ zichtbaar.
Indien een wedstrijd is afgelast is dit zichtbaar in het programma op de website van Voetbal.nl. Aansluitend zie je bij de uitslagen ook dat de wedstrijd is afgelast. Op de detailpagina zie je extra informatie over de afgelasting.
Alle afgelaste wedstrijden zijn zichtbaar in het wedstrijdprogramma in Sportlink Club. Iedereen die in Sportlink Club toegang heeft tot ‘Wedstrijdzaken’ kan inzien welke wedstrijden er allemaal zijn afgelast. Dit is zichtbaar via Wedstrijdzaken – Wedstrijden verwerken – Overzicht. In de kolom ‘Status’ zie je onder andere of een wedstrijd is afgelast.
Ben jij teammanager van jouw team? Vergeet dan niet om een berichtje te sturen naar je spelers. Zo zijn ze direct op de hoogte.

En heb je een alternatieve activiteit bedacht? Laat dit dan direct aan je spelers weten. Weet je nog niet hoe je een berichtje kan sturen? Wij helpen je graag. De stappen staan hier beschreven: Hoe stuur ik mijn spelers een bericht?

Zorg dat het Twitter account van je vereniging in Sportlink Club is vastgelegd. Zodra een wedstrijd wordt afgelast, wordt dit automatisch en direct via Twitter gedeeld. En extra voordeel is dat de afgelasting ook direct als tweet in de Voetbal.nl app wordt gedeeld met alle leden en fans die de club in de app volgen. Je leest hier hoe je het Twitter account van de club toevoegt in Sportlink Club.

Wij helpen jouw club!

Clubs helpen, dat is waar het bij Sportlink simpelweg om gaat. En die hulp bieden wij op allerlei manieren. Natuurlijk staat onze Servicedesk dagelijks voor je klaar. Maar er is veel meer! Webinars, workshops, YouTube filmpjes... We hebben alles op een rijtje gezet.

Meer informatie