ARSV Thor aan het woord over Club.Vrijwilligers

Atletiek- en recreatiesportvereniging ARSV Thor, opgericht in 1927, heeft maar liefst 1.500 leden. Gemiddeld werken er per week zo’n 275 vrijwilligers voor deze vereniging. En als er een halve marathon of een ander groot evenement is, dan loopt het aantal vrijwilligers zelfs op tot ruim 500!

Hoe lukt het deze vereniging iedere week weer om het vrijwilligerswerk te organiseren? ARSV Thor maakt hiervoor gebruik van Club.Vrijwilligers. Wij zijn met Yvonne Langen, verenigingsmanager bij Thor, in gesprek gegaan over haar ervaringen met Club.Vrijwilligers.

Wat voor taken voeren de vrijwilligers zoal uit?
Er wordt training gegeven aan onder ander jeugd- en wedstrijdgroepen. Ook worden er veel bardiensten gedraaid. Ca. 120 trainingsgroepen en 9 bardiensten per week.

Waar wordt Club.Vrijwilligers met name voor gebruikt?
Voor het registreren van de beschikbaarheid en de kennis en kunde van onze leden. En voor de registratie van het verrichte vrijwilligerswerk. We willen ook de ‘plan-functie’ meer gaan benutten voorafgaand aan een evenement.

Wat zijn de voordelen van Club.Vrijwilligers
Eén database met niet alleen de naw-gegevens, maar alle informatie die we nodig hebben om vacatures te kunnen opvullen. Het simpel bijhouden van gewerkte uren is voor ons ook van groot belang.

Zijn er wensen voor Club.Vrijwilligers?
Er zijn zeker wensen en verbeterpunten. Bijvoorbeeld de output van de gewerkte uren is nog niet helemaal naar wens, maar we hebben het gevoel dat Sportlink erg haar best doet om ook dit nog verder te verbeteren.

Heeft u tips voor Sportlink?
Keep up the good work!

Wilt u nou meer weten over Club.Vrijwilligers, neem hier dan een kijkje of vraag een gratis proefabonnement aan. U zit nergens aan vast!

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven