Belangrijk nieuws over AVG

Het is niemand ontgaan, op 25 mei aanstaande gaat de nieuwe Europese privacy wetgeving van start. Ongetwijfeld bent u als vereniging al druk bezig om AVG-proof te worden. Voor alle betrokkenen bij uw club is het belangrijk dat het helder is hoe u omgaat met persoonsgegevens.

Vanzelfsprekend is Sportlink ook actief met dit onderwerp. In dit bericht informeren we u graag over de relevante zaken. Leest u dit nieuwsbericht aandachtig door: we informeren u over de zogenaamde verwerkersovereenkomst die van toepassing is tussen uw vereniging en Sportlink.

In de AVG-wetgeving wordt veel gesproken over de verwerkers-’ of bewerkersovereenkomst. In feite zijn dat de afspraken tussen uw vereniging en Sportlink over op welke wijze wij met de persoonsgegevens van verenigingen omgaan.

Sportlink heeft alle AVG-aspecten van deze overeenkomst opgenomen in haar voorwaarden voor verenigingen. En wel in paragraaf 9. (Privacy) Onze voorwaarden zijn sinds februari 2017 WPB en AVG proof. Aangezien vanaf 25 mei aanstaande de WPB niet langer van kracht is, hebben wij de WPB passages uit de voorwaarden voor verenigingen verwijderd.

Leest u de voorwaarden aandachtig door. Indien u hier vragen over heeft of niet akkoord bent, dan horen wij dat graag. U kunt uw vraag of opmerking doorgeven via ons helpdesksysteem.

Voor voetbalverenigingen

Verder is het belangrijk om te weten dat elk lid van de KNVB zelf zijn eigen zichtbaarheidsniveau kan aanpassen via de Voetbal.nl app of website. Dit zichtbaarheidsniveau is dan direct -binnen alle producten van Sportlink- van toepassing. Zoals in onze Club.Pakketten met app, web en tv. Op deze wijze maken we het voor verenigingen makkelijker en voorkomen we dubbele administraties.

Voor korfbal, handbal, waterolo, basketbal en honk- en softbalverenigingen

Belangrijk om te weten is dat elk lid van de KNKV, NHV, KNZB (waterpolo), KNBSB en de NBB zelf zijn eigen privacyniveau kan aanpassen via de app. Dit privacyniveau is dan direct -binnen alle producten van Sportlink- van toepassing. Op deze wijze maken we het voor verenigingen gemakkelijker en voorkomen we dubbele administraties.

Alle actuele informatie over AVG en Sportlink is op één plek te vinden

Belangrijke bron van informatie is ons support center. De informatie wordt voortdurend bijgewerkt op basis van vragen die bij ons supportteam binnenkomen. Hier vindt u bijvoorbeeld meer informatie over wat Sportlink doet aan het beveiligen van gegevens.

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven