5 redenen waarom clubs nog geen gebruik maken van een Club.Pakket

In onze eerdere blogpost heb je alles kunnen lezen over de 10 redenen waarom een Club.Pakket bij jouw vereniging past. Inmiddels maken al 355 voetbalverenigingen gebruik van een Club.Pakket. Naast die 355 clubs is er op dit moment ook een flink aantal clubs dat erg geïnteresseerd is in het Club.Pakket. Toch hebben zij nog niet op die ‘bestelknop’ gedrukt. Waarom twijfelen die clubs? En is die reden tot twijfel terecht of ontbreekt het bijvoorbeeld aan informatie? We zetten hieronder een aantal beweegredenen van clubs op een rijtje. En wij geven reactie:)

1. ‘De overstap naar een nieuw pakket. Dat kost onze club toch enorm veel werk?’

Ja, een nieuwe website, dat zorgt wel voor reuring binnen de club. Maar wat nou als wij de basis voor die nieuwe website al voor je klaarzetten? En de club in het vervolg alles maar één keer goed hoeft in te richten? Dan valt het allemaal best mee. En in de toekomst hoeft allerlei informatie zoals uitslagen, standen, afgelastingen en verjaardagen niet meer handmatig op de site geplaatst te worden. Alles gaat automatisch! En voor tv in de kantine? Het aanzetten van het tv-kastje kost je letterlijk 10 minuten. Wij zetten al een complete afspeellijst met 12 fragmenten voor je klaar. Plug & Play dus. Kortom, ja er dient wat tijd voor vrij gemaakt te worden bij de overstap naar een Club.Pakket. Maar, eenmaal goed ingericht ga je van 4 verantwoordelijke personen die er nu mee bezig zijn, naar 1,5 persoon. Mooi toch?!

2. ‘We hebben al een website en een tv in de kantine draaien. Waarom dan een Club.Pakket?’

Mocht je al een mooie website hebben, dan zijn wij de laatste die zeggen dat je moet vervangen voor een Club.Website van Sportlink. Misschien kunnen wij je wel helpen de huidige website op een nog gemakkelijkere wijze te voorzien van verenigingsinformatie zoals afgelastingen, uitslagen, programma’s etc. Want een Club.Pakket betekent niet altijd meteen een nieuwe website. Onderdeel van een pakket is ook Club.Dataservice: je houdt je eigen website en het Club.Pakket voorziet deze site automatisch van verenigingsinformatie. Alles komt uit de bron, Sportlink Club. Het laatste geldt ook voor Club.TV, je richt het 1 keer in en alle verenigingsinformatie wordt altijd actueel getoond op tv in de kantine of bij de kleedkamers. Kortom, je kunt met het pakket vooral een hoop tijd besparen ten opzichte van de huidige situatie. En alle informatie wordt altijd direct vanuit de bron (zoals Sportlink Club of het mobiel Digitaal Wedstrijdformulier) gepubliceerd op de site en de tv.

3. ‘Betekent een Club.Pakket niet juist meer werk voor de ledenadministrateur?’

Die vraag horen we erg vaak. Met een uitgebreid verhaal over het Club.Pakket ziet de ledenadministrateur regelmatig een bak werk op zich afkomen. Als vrijwilliger wil je toch juist dat alles gemakkelijker wordt?! Dat wordt het ook echt. De ledenadministrateur hoeft alleen maar te blijven doen wat hij al deed. Het mooie is juist dat alle informatie die de ledenadministrateur in Sportlink Club stopt, met een Club.Pakket wordt gedeeld via app, website en tv! Wij geven graag als advies mee om 1 iemand aan te stellen die alle zaken rondom Sportlink bewaakt, en dat hoeft echt niet veel tijd te kosten. Vervolgens kan de webbeheerder lekker zijn werk op de website blijven doen, PR & Sponsoring kan meer sponsors werven voor op app, web en tv. En de ledenadministrateur, die hoeft zich alleen maar op de ledenadministratie te focussen. Zo houdt iedereen zich bij zijn specialiteit en wat men leuk vindt om voor de club te doen.

4. ‘Een Club.Pakket, dat is toch best duur?’

We zijn hierover onder andere met voetbalvereniging Always Forward in gesprek gegaan. Want wat is voor een club een redelijk tarief voor een complete oplossing voor de website, de tv en een app?! Uit gesprek met Always Forward, een club met 1200 leden, bleek dat zij er juist qua financiën op vooruit zijn gegaan na aanschaf van een Club.Pakket. Geen hostingkosten meer, geen dure partij voor de website en geen aparte kosten voor de tv. We willen je vooral adviseren om de prijs die de club momenteel kwijt is aan website, app en tv naast die van Sportlink te leggen. En dan blijkt uit gesprekken met verschillende verenigingen dat € 2,45 per lid voor Pakket.Beter nog helemaal niet zo veel geld is. Heeft je club meer dan 800 leden? No worries, je betaalt voor maximaal 800 leden. Check onze Pakket.Kiezer, dan ontvang je direct advies en een prijsoverzicht specifiek voor jouw vereniging!

5. ‘Een Club.Pakket? Sportlink doet toch alleen ledenadministratie?’

Ledenadministratie vormt wel een basis van Sportlink, dat klopt! Maar in de afgelopen 15 jaar zijn we gegroeid naar een compleet pakket voor sportverenigingen. En sinds begin 2017 zijn daar Club.Pakketten met website, app en tv bijgekomen. Scheidsrechters vullen het Sportlink wedstrijdformulier in, de ledenadministrateur doet de ledenadministratie in Sportlink Club, de vrijwilligerscoordinator legt alle taken vast in Club.Vrijwilligers. Zo is iedereen druk bezig om Sportlink van informatie te voorzien. En al deze informatie wordt door middel van het Club.Pakket gedeeld met de leden en fans. Kortom, een totaalpakket voor de communicatie van de vereniging. Dus, Sportlink is inmiddels véél meer dan alleen ledenadministratie. Benieuwd naar alle oplossingen? Check onze website.

Wil jij nou meer weten over een Club.Pakket zodat je juist wel van alles op de hoogte bent? Vul dan hieronder je gegevens in en wij bellen je terug.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven