SV Spakenburg aan het woord over Club.TV

We hebben onlangs bij Sportlink op kantoor een zogeheten Club.TV lunch georganiseerd. Acht voetbalclubs zijn aangeschoven om hun ervaringen over Club.TV te delen. Waar is men positief over, maar ook zeker wat kunnen wij voor de clubs doen als het gaat om Club.TV?!

Zet een aantal clubs bij elkaar in één ruimte en je merkt al gauw dat men elkaar gaat helpen om zo nog meer gebruik te maken van allerlei mogelijkheden die Club.TV te bieden heeft. ‘Oh je kunt dus wel vanuit huis je volledige afspeellijst bekijken zonder naar de club te hoeven rijden om daar op Club.TV te zien hoe het draait?’ was toch wel een mooie quote die naar voren kwam.

We gaan druk aan de slag met alle ideeën die op 14 juni naar voren zijn gekomen. Daar word je uiteraard tzt over geïnformeerd. Maar we willen de ervaringen van de clubs niet alleen maar bij die 8 clubs houden. We delen deze ervaringen ook graag met jou en je clubgenoten.

We spraken Ranoy de Graaf, mede verantwoordelijk voor de sponsoring en communicatie bij SV Spakenburg, beter bekend als ‘De Blauwen’.

1. Ranoy, leg eens uit. Waarom Sportlink Club.TV en geen andere partij die een oplossing voor narrowcasting op de club levert?

Voorheen hadden we 1 scherm in de sponsorkamer. Dat scherm werd aangestuurd door een andere partij met een open source software. Het was te omslachtig en waar we vooral tegenaan liepen was dat we alles handmatig moesten invoeren. Elke week weer opnieuw het wedstrijdprogramma, de uitslagen etc. Toen kwam Sportlink, waar alles maar 1 keer ingesteld hoeft te worden waarna alles vervolgens automatisch wordt bijgewerkt op onze tv schermen.

2. De overstap naar Sportlink Club.TV, hoe verliep dat?

Dat ging eigenlijk vrij gemakkelijk. Alle nodige informatie voor onze Club.TV wordt volledig uit de Sportlink database getrokken. Wij hoefden alleen maar te bepalen welke data we op tv willen tonen en hoe dit eruit moet komen te zien. Club.TV doet verder het werk.

3. Spakenburg, een club met ruim 1600 leden waar wekelijks veel bezoekers in de kantine rondlopen. Hoeveel tv schermen hebben jullie hangen?

In de businessruimte hangen er nu vijf, daar komt er nog een bij binnenkort. Daarnaast 2 op het wedstrijdsecretariaat, 1 in de bestuurskamer en misschien nog 1 bij de kleedkamers. Op die manier proberen we alle leden en fans van leuk clubnieuws te voorzien.

4. En wat zijn dan de reacties van die leden en fans?

Natuurlijk spreekt het iedereen aan dat we veel schermen hebben hangen. En nu is de informatie op die scherm nuttig maar vooral heel actueel. En daar worden onze leden en fans blij van. Ze zijn er vooral positief over en geven aan dat onze afspeellijsten er mooi uit zien.

5. Een club als Spakenburg heeft veel sponsors. Wat is de invloed van Club.TV voor het aantrekken van sponsors?

Toen we bij de vorige leverancier voor narrowcasting zaten, kwamen sponsors al naar ons toe. En nu alles er nog beter uit ziet, neemt dat alleen maar toe. De schermen zijn er allereerst om onze bezoekers van leuke en nuttige informatie te voorzien, maar er komen ook zeker extra inkomsten binnen door middel van extra tv schermen. En dat is natuurlijk heel fijn voor Spakenburg. Sponsors willen nou eenmaal gezien worden op de club.

6. Heb je nog tips voor andere club?

Club.TV werkt heel gemakkelijk, daar hoeven clubs zich geen zorgen om te maken. Als je er 1 keer een paar uur aandacht aan geeft, dan weet je hoe het werkt. En, het ziet er vooral erg goed uit.

7. Wat verwacht je nog van Club.TV? Wat zie je graag als uitbreiding?

Er zijn al veel leuke ‘widgets’ beschikbaar in Club.TV. Het zou mooi zijn als het live volgen van wedstrijd ook beschikbaar komt. De moderne vervanger voor Teletekst als het ware.

 

Meer weten over Club.TV?

Dat kan, neem een kijkje op onze pagina waar we je alles vertellen over de oplossing om alle leden en fans op de club te voorzien van gave content. En check hieronder de complete afspeellijst zoals Spakenburg deze in de kantine afspeelt of bekijk een deel van het interview. Vanwege de zomervakantie worden er op dit moment geen wedstrijdprogramma’s, uitslagen, of standen getoond in Club.TV, maar zodra de competitie begint komen die gegevens weer automatisch in de afspeellijst.

— Club.TV fragment van SV Spakenburg

 

— SV Spakenburg aan het woord over Club.TV

 

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven