Met de programma’s Club.Contributie en Club.Boekhouding houden de bestuursleden en vrijwilligers van voetbalvereniging Alphense Boys grip op de financiële huishouding van hun favoriete club. De producten en support van Sportlink bevallen uitstekend op het Sportpark De Bijlen.

Groots in voetbal

De voetbalvereniging Alphense Boys is in voetballand geen kleintje. De club uit Alphen aan de Rijn telt ruim 1100 leden en het eerste elftal heeft al heel wat ervaring in de hoofdklasse achter de rug. Feyenoord Rotterdam en de Alphense Boys onderhouden een officieel samenwerkingsverband voor het opleiden van talenten en ooit transfereerde nu meervoudig international Jens Toornstra vanuit ‘Boys’ naar ADO Den Haag. Net zo serieus als met voetbal zijn de Boys bezig met hun financiële huishouding. De club maakt hiervoor al jarenlang gebruik van Club.Boekhouding en Club.Contributie van Sportlink.

Enorme tijdsbesparing; het overzicht krijg je erbij

Hendrik Jan Bauman, vrijwilliger bij de club, werkt op dagelijkse basis met Club.Boekhouding. “Het scheelt ons als club ontzettend veel hoofdbrekens,” zegt een enthousiaste Bauman. “Met Club.Boekhouding besparen we tijd en creëren we een overzicht van alle uitgaven en inkomsten dat anders niet eenvoudig haalbaar was.” Administratie gebeurde tot aan 2007 nog met schitterende, met de hand volgeschreven mappen. “Voor bijna alle administratieve zaken gebruikte de club daarna tijdenlang Excel-sheets en toegevoegde losse notities,” herinnert Bauman zich. “Nu hebben we de hele boekhouding, contributieregeling en ledenadministratie in de programma’s zitten. Hoewel we er nog steeds druk mee zijn, bespaart dit ongelofelijk veel tijd.”

Wil jij ook grip op je financiële huishouding?

Gemakkelijk honderden mutaties verwerken

Dezelfde tijdsbesparing en bijbehorend gemak gaan op voor het programma Club.Contributie, vertelt bestuurslid interne zaken Willem Versteeg. “Alphense Boys is een opleidingsclub met veel jeugdteams die in de hogere regionen van het jeugdvoetbal spelen. Jaarlijks wisselen ongeveer 200 spelers van club. Die extra mutaties in de contributieregeling van de in- en uitgaande spelers moeten wij natuurlijk verwerken. Met Club.Contributie houden we eenvoudig grip op deze flinke klus.”

En ook voor het facturenoverzicht maakt Versteeg dankbaar gebruik van Club.Contributie. “Je kunt precies zien welke facturen er nog openstaan en wat al 14 dagen niet betaald is. Hierdoor onderneem je veel sneller actie en wordt een factuur sneller voldaan.” Lachend voegt Versteeg toe: “Dit programma bespaart ons het gebruik van girokaarten of zelf langs de deuren fietsen met een bonnenboekje!”

‘Vurige aanbeveling’

De twee heren raden zonder meer het gebruik van de programma’s van Sportlink aan aan andere verenigingen. “En nog vurig ook,” stelt Versteeg. Bauman legt uit: “Een club heeft behoefte aan overzicht van alle financiële zaken, zodat je als bestuur met up-to-date informatie weloverwogen beslissingen kunt nemen over verwachte uitgaven en budgettering. Met Club.Boekhouding creëer je dat overzicht.” Versteeg voegt toe: “Niet voor niets werken de meeste clubs die ik ken met Sportlink.”

Makkelijk voetballen is het moeilijkst

De beide heren geven ook te kennen dat er mogelijkheden voor verbetering van de programma’s zijn, hoewel ze het zelf liever omschrijven als ‘verfijning’. Bauman: “Het gebruik van memoboekingen om correcties te kunnen doorvoeren als je facturen verwerkt, is iets wat ik graag zie verdwijnen. Maar ik snap heel goed dat er vanuit Sportlink wordt gewacht tot er meerdere clubs met dezelfde wens komen.”

Ondanks enkele bugs zijn beide heren enorm tevreden over de samenwerking met Sportlink. “De support en het sociale contact vanuit Sportlink zijn fantastisch,” licht Versteeg toe. “Met name het werken met tickets voor problemen werkt heel goed; binnen twee dagen is een probleem opgelost.”

De Alphense Boys zijn een voorbeeld van wat een club met producten en diensten van Sportlink kan bereiken. Een club die zelf het overzicht heeft over over hun financiën, de facturen en de ledenadministratie. Zelfsturend en ondersteund vanuit Sportlink. Wil je meer informatie over hoe je als club het financiële spel kan beheersen?

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen over Club.Boekhouding en Club.Contributie

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Wij helpen jouw club!

Clubs helpen, dat is waar het bij Sportlink simpelweg om gaat. En die hulp bieden wij op allerlei manieren. Natuurlijk staat onze Servicedesk dagelijks voor je klaar. Maar er is veel meer! Webinars, workshops, YouTube filmpjes... We hebben alles op een rijtje gezet.

Meer informatie