Een club besturen, hoe groot deze ook is, neemt veel van je tijd in beslag. Leer daarom van andere bestuursleden hoe zij alledaagse problemen tackelen. Of in het geval van handbal, blokkeren.

Onder de vlag van Hoorn in Noord-Holland vind je het kleine plaatsje Blokker. Daar, aan de Noorderdracht 42a, ligt het complex van Handbal Vereniging Blokker. Meer dan één blauw gekleurd speelveld en een klassieke kantine is het niet, maar met 56 huidige leden op de teller is dat ook niet nodig. “Maar,” zegt secretaris en contactpersoon Abe Drijver, “ons ledenaantal kan zomaar toenemen in de weken na de vakantie. 8 of 9 mensen kunnen bij elkaar zitten en zeggen: ‘We gaan weer handballen dit seizoen’. Dan hebben wij er zo weer een team bij.’

Jarenlange ervaring

Abe is bekend met het spelletje. Al 15 jaar is hij betrokken bij HV Blokker, dat meerdere namen heeft gehad en ooit begon als Op Hoop Van Zegen in 1959. Samen met andere vrijwilligers bestiert hij de vereniging al jarenlang en regelt er alles van de administratie tot het jaarlijkse tweedaagse Pinkstertoernooi. Al dat georganiseer en geregel doet de club (met Abe voorop) al ruim 10 jaar met behulp van de diensten van Sportlink.

HV Blokker maakt momenteel gebruik van de Sportlink modules Club.Basis, Contributie, Vrijwilligers, Dataservice, Mobiel en Boekhouding. Dat is een boel, zeker als je bedenkt hoe klein HV Blokker is. “En toch voel ik mij als een soort roepende in de woestijn, zegt Abe, bijvoorbeeld als ik verneem dat andere verenigingen de autorisatie niet voor alle bestuursleden toegankelijk hebben. Waarom zou je als club, hoe groot of klein ook, het jezelf zo moeilijk maken? Als ik bijvoorbeeld de gegevens en betaalinformatie van een lid nodig heb, heb ik met een paar klikken het overzicht. Er zijn clubs die eerst degene moeten bellen die erover gaat, die moet dan weer Excel in en vervolgens alles op de mail zetten. Ongelofelijk omslachtig, onoverzichtelijk en tijdrovend.”

Duidelijke rolverdeling

“Tegenwoordig mailen wij vanuit het mailprogramma van Sportlink. Daar is altijd te raadplegen wie bij ons op de club de mail heeft verstuurd, maar ook naar wie en wanneer een mail is verzonden. En we hebben de autorisatie bij functies en werkzaamheden helemaal ingeregeld. Onze openheid en transparantie is daardoor helemaal op orde, ondanks dat we een heel duidelijke rol- en taakverdeling hebben. Daarnaast werkt dat gewoon zeer makkelijk.”

“Natuurlijk ben ik ook kritisch.” Abe refereert naar zijn status bij de ServiceDesk van Sportlink. Daar wordt hij gezien als een van de meest kritische en betrokken gebruikers. “Maar dat komt,” legt Abe verder uit, “omdat ik jarenlang gewerkt heb in de dienstverlening van grote telecombedrijven en daar stond klanttevredenheid boven alles. Sportlink introduceert vaak een nieuwe functionaliteit en test dan wat de praktische meerwaarde is voor de verenigingen. Nou, dan bel ik daar achteraan. Ze moeten toch horen hoe het voor een gebruiker is?”

Pas op: loop niet achter de feiten aan

“Zodra ik erachteraan bel naar Sportlink, lijk ik misschien ontevreden, maar dat ben ik niet. Besturen die Sportlink niet inzetten voor hun verenigingsbelang zeg ik: je loopt achter! Je kan er zoveel meer uithalen. Als je alleen al kijkt naar onze seizoensvoorbereiding die voorheen altijd in maart in gang werd gezet. Dan zie je dat we met Club.Boekhouding en Club.Contributie een stuk efficiënter en sneller werken. En in de app en in Club.Mobiel zit gigantisch veel potentieel, zeker voor clubs met grote groepen jongeren. Die komen ergens binnen en beginnen meteen te tikken op zo’n scherm. Daar moet je op inspelen en met Sportlink kan dat.”

Wil jij ook grip op je financiële huishouding?

Met Abe voorop regelt HV Blokker administratie en organisatie met de diensten van Sportlink. Een club die geen maanden meer nodig heeft voor de seizoensvoorbereiding en het zichzelf niet moeilijk maakt bij alle geregel. Wil je meer informatie over hoe je als club de organisatie efficiënter kan bestieren?

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen over Club.Boekhouding en Club.Contributie

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Wij helpen jouw club!

Clubs helpen, dat is waar het bij Sportlink simpelweg om gaat. En die hulp bieden wij op allerlei manieren. Natuurlijk staat onze Servicedesk dagelijks voor je klaar. Maar er is veel meer! Webinars, workshops, YouTube filmpjes... We hebben alles op een rijtje gezet.

Meer informatie