Voetbalvereniging Pelikaan uit Zwijndrecht is een zeer actieve vereniging. Van meisjesvoetbal tot walking football voor 60-plussers en een speciaal zomerkampioenschap voor clubs uit Zwijndrecht: Pelikaan is overal bij betrokken. Een club volop in beweging en op zoek naar groei, wat veel verenigingen zullen herkennen. En het mooie is: door de samenwerking met Sportlink is de vereniging ook al langere tijd een gezondere vereniging, waar transparantie en heldere communicatie een belangrijke rol innemen.

Ed Voetee, beschikbaar voor diverse hand- en spandiensten zoals pr en de coördinatie van het meisjesvoetbal, legt uit waar Pelikaan een oplossing voor zocht: “Onze webmasters liepen tegen de grenzen van onze verouderde website op. Om de communicatie richting leden van een impuls te voorzien, moesten we aan de slag met onze communicatiekanalen. Natuurlijk met de website, maar nu ook met een app en alle informatie die we op speeldagen delen met leden en bezoekers op de club via onze schermen.”

VV Pelikaan

De informatieavond gaf de doorslag

Na wat research bleek Sportlink een goede optie om deze administratieve en organisatorische zaken voor Pelikaan te ondervangen. Ed: “Ten eerste omdat Sportlink alles rondom de website kon regelen. Een extra reden om voor het Club.Pakket te kiezen, is dat Sportlink gebruik maakt van officiële KNVB data.” Precies rondom het moment dat de club bezig was met hun onderzoekje naar opties, plofte een uitnodiging voor een informatieavond op de mat. “Daar werd ons alles helder en overzichtelijk uitgelegd, waarna we tot aanschaf overgingen.”

Wil jij ook grip op je administratie?

Minder druk op de ketel

Sinds het gebruik van Sportlink heeft VV Pelikaan wat betreft communicatie richting leden, infrastructuur voor informatie en professionalisering van de organisatie een mooie verbeterslag gemaakt. Ed: “We zijn echt een gezondere club geworden. De betere communicatie heeft tot een sterkere binding tussen leden en club gezorgd, met name tussen jeugdspelers en de club. Via de app of een pushmelding zijn ze snel op de hoogte van datgene wat we willen verspreiden. En een extra voordeel: het gebruik en kennis over alles wat Sportlink te bieden heeft, is overdraagbaar. Daardoor valt niet alle verantwoordelijkheid van bijvoorbeeld onze contributieregeling of wedstrijdzaken op de schouders van één persoon. Door die hoge mate van gebruiksgemak is de druk van de ketel.”

“Ik zou iedereen Sportlink aanbevelen”

Ed: “We zijn nog niet klaar met alle mogelijkheden. Zo draaien we nu een proefperiode voor Club.Vrijwilligers en zijn we hard bezig om meer mogelijkheden te vinden rondom sponsorinkomsten. We hebben twee decoders staan, zodat we zowel in de kantine als rond het veld informatie naar leden kunnen communiceren. We willen graag meer met de app gaan doen.” Pelikaan is daarmee hard op weg om totaalafnemer te worden; ze hebben nu Club.Basis, Club.Contributie, Club.Boekhouding en Pakket.Ideaal. En het eindoordeel? “Ik zou iedereen het gebruik van Sportlink aanbevelen, zelfs onze rivalen!

VV Pelikaan is een voorbeeld van wat een club met producten en diensten van Sportlink kan bereiken. Een club die zelf het overzicht heeft over over hun financiën, de facturen en de ledenadministratie. Zelfsturend en ondersteund vanuit Sportlink. Wil je meer informatie over hoe je als club het financiële spel kan beheersen?

Ja, ik wil graag op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen over Club.Pakket

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Wij helpen jouw club!

Clubs helpen, dat is waar het bij Sportlink simpelweg om gaat. En die hulp bieden wij op allerlei manieren. Natuurlijk staat onze Servicedesk dagelijks voor je klaar. Maar er is veel meer! Webinars, workshops, YouTube filmpjes... We hebben alles op een rijtje gezet.

Meer informatie