Zo communiceert Vogido met alle leden

We merken dat bestuurders van verenigingen tijdens de seizoensovergang allerlei vragen van leden krijgen. Denk aan vragen als; waar kan ik zien in welk team ik zit, in welke poule is mijn team ingedeeld en ik wil graag mijn privacy-instellingen en spelersfoto wijzigen, hoe kan ik dat doen? Hoe ga je als vereniging om met deze (terugkerende) vragen?

In dit bericht laten we zien hoe voetbalvereniging Vogido uit Enschede dit aanpakt en communiceert over zaken als AVG en privacy, team- en poule-indelingen. En wellicht nog handiger, jouw vereniging kan deze wijze van Vogido één-op-één overnemen. Waarom het wiel twee keer uitvinden… Het is ons vooral te doen om jou en je vereniging te helpen alle leden van de club goed te informeren. Maak dus vooral gebruik van de teksten en video’s zoals Vogido deze deelt met alle leden. De eerste reactie op dit bericht is al binnen: ‘Nuttig? En of! We gaan dankbaar gebruik maken van deze video’s en teksten, dank je wel!’ aldus een bestuurslid van De Foresters.

Leden willen weten in welk team en in welke poule ze zitten. Help ze hierbij.

‘In welk team ben ik ingedeeld? In de JO 19-2? Okay, dan ben ik ook benieuwd bij welke tegenstanders we in de poule zitten’. Leden van Vogido waren er erg benieuwd naar. En logisch want zo gaat het bij elke club. Het mooie is dat leden zelf het antwoord op deze vragen vaak al in pacht hebben. Want een groot deel van deze leden maakt gebruik van de Voetbal.nl app. En daar is deze informatie direct terug te vinden. De mooie taak voor Vogido om leden ervan op de hoogte te brengen dat leden (en fans) dit zelf kunnen terugvinden in de app. Vogido heeft de leden hierover geïnformeerd via de website: https://www.vogido.nl/teamindelingen/

Privacygegevens van leden

Waar leden voorheen wél persoonlijke gegevens in de Voetbal.nl app, zoals de spelersfoto, konden wijzigen is dit per 25 mei (AVG) niet meer mogelijk. Nu krijgt Vogido vanuit allerlei hoeken de vraag hoe deze jongeren ervoor kunnen zorgen dat de persoonsgegevens wél gewijzigd worden. Hoe gaat Vogido hier mee om? En hoe kan jouw vereniging hier op inspringen?

Vogido heeft een pagina op de website aangemaakt om alle leden goed te informeren over de privacygegevens. Jij kunt deze pagina letterlijk één-op-één overnemen op de website van jouw vereniging. Op de website van Vogido is ook een video geplaatst. Die video hebben we op onze YouTube pagina geplaatst zodat je deze ook kunt gebruiken voor je eigen website. Dit is echt enorm handig voor de leden.

Merk je dat er leden zijn die graag persoonsgegevens willen wijzigen, maar nog geen gebruik maken van de Voetbal.nl app om dit daadwerkelijk te kunnen doen? Dan is deze pagina op de website van Vogido ook wellicht handig om op jouw website te plaatsen.

Alle hulpmiddelen voor jouw club op een rijtje

 

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven