Een echte clubman bij Sportlink

Clubs meer en beter helpen. Dat is ons doel. En de mogelijkheden worden steeds uitgebreider. Waar Sportlink vroeger vooral als ledenadministratie, contributie en boekhouding werd gezien, helpen we nu verenigingen met nog veel meer toepassingen. Denk aan apps, denk aan web en denk aan TV. Eigenlijk de commerciële voor- en buitenkant van de verenigingen. Daarmee scoor je niet alleen bij leden maar ben je ook in staat leden, sponsors en fans te binden.

Los daarvan zetten we er ook op in dat clubs elkaar gaan helpen. Er is zo ontzettend veel kennis beschikbaar bij de vele bestuurders. Kennis waar je andere clubs heel blij mee kan maken. Via ons Club.Impuls programma, via ons forum moedigen we clubs aan vooral samen te werken.

Zoek clubs uit de regio op en help elkaar

Ook wij zoeken de clubs op om te leren hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Zo zijn we enkele jaren geleden al in contact gekomen met Ramon Nijhuis, bestuurder bij voetbalvereniging Vogido uit Enschede en actief betrokken binnen het Enschedese voetbal.  Deze clubs hebben zich verenigt in het FEV (Federatie Enschedese Verenigingen). Naast Vogido maken 23 andere voetbalclubs onderdeel uit van de FEV.

Uitdaging van de federatie is/was voornamelijk om samen met de 24 clubs een oplossing te vinden waarbij flink op kosten bezuinigd kan worden. Is fuseren dan de enige oplossing? Nee, sommige clubs willen hun eigen identiteit houden en dat is helemaal terecht. Vandaar dat het FEV is gestart om samen met alle 24 clubs te kijken naar een oplossing waar ze eigenlijk allemaal al gebruik van maken: Sportlink.

Meer inkomsten voor de clubs

Hoe ziet dat er in praktijk uit? Gezamenlijke inkoop en gezamenlijke inkomsten. Alle clubs hebben samen besloten van start te gaan met een oplossing voor Club.TV, de website en de nieuwe Voetbal.nl app. En zo is de trend gestart om gezamenlijk met meerdere clubs inkopen te doen. Dit scheelt simpelweg een hoop geld. En daarnaast komen deze 24 clubs, goed voor 9500 leden en nog veel meer fans, nu enorm goed voor de dag bij lokale adverteerders. Want ja, met zo’n groot regionaal bereik ben je als groep verenigingen die allen gebruik maken van een app, een website en een tv, erg aantrekkelijk voor sponsors en adverteerders. Een succesverhaal, want door de samenwerking tussen Sportlink, het FEV en Ramon Nijhuis vanuit zijn rol als bestuurder, zijn er al gesprekken gaande met grote lokale adverteerders. Kortom, deze samenwerking tussen de clubs leidt tot meer inkomsten voor de verenigingen uit de regio.

Nieuwe collega bij Sportlink

We zijn nu enige tijd verder en de clubs zijn al samen met het FEV met adverteerders in gesprek. Ons contact met Ramon is erg goed bevallen en we hebben bij Sportlink gemerkt hoe belangrijk het is om de ervaringen vanuit de clubs ook bij Sportlink in huis te hebben. Zodoende kunnen we mededelen dat we er een nieuwe collega bij Sportlink bij hebben: Ramon Nijhuis.

Met de komst van Ramon willen we alle clubs op 2 fronten aanmoedigen.

1. Maak ook van jullie club een ideale club, schakel Ramon in voor gericht advies.

2. Werk samen met andere verenigingen, met de gemeente of misschien is er wel net zo’n federatie bij jou in de buurt! Meldt dat bij Ramon en wij gaan kijken waar en hoe we kunnen helpen.

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven