Voorkeursofficials

Voorkeursofficials zijn bondsleden die je zonder zoekopdracht bij een wedstrijd kan aanstellen als scheidsrechter. Je kan ze vanuit de wedstrijdplanning direct selecteren uit een keuzelijst nadat je ‘stel aan’ kiest.

Extra informatie

  • Is jouw vereniging aangesloten bij het NHV, de KNKV of KNBSB? Dan kunnen de verenigingsscheidsrechters hun aanstelling inzien in de app van je bond.
  • Is jouw club aangesloten bij de KNVB, dan kunnen de scheidsrechters de wedstrijd inzien in de KNVB Wedstrijdzaken app.
  • Wordt er op een later tijdstip een bondsscheidsrechter aangesteld voor een wedstrijd? Dan vervalt de aanstelling van de verenigingsscheidsrechter.

Vraag & Antwoord

Zodra een scheidsrechter voor een wedstrijd is aangesteld, dan is deze wedstrijd zichtbaar in het programma in de app. Daar kan de verenigingsscheidsrechter dus op ieder moment kijken.

Ja dat kan. Iedere keer dat je een scheidsrechter inplant, wordt een persoon maar op 1 wedstrijd automatisch ingezet. Voordat je de scheidsrechter definitief gaat aanstellen, kun je in de wedstrijden die binnen je selectie vallen nog wijzigingen aanbrengen. Je kunt dan ook een bepaalde scheidsrechter op meer dan 1 wedstrijd aanstellen. Let er wel op dat de tijdstippen van die twee wedstrijden niet overlappen. Daar letten wij nu nog niet o

Clubactiviteiten zoals bardiensten kun je in Sportlink Club vastleggen. Je kunt heel eenvoudig een overzicht van deze clubactiviteiten uitdraaien. Houd dit overzicht er vooral bij op het moment dat je de beschikbaarheid van verenigingsscheidsrechters gaat invoeren. Zo voorkom je dat je een scheidsrechter inplant op een moment dat diegene ook al achter de bar moet staan. Geen dubbele agenda’s meer dus.
Voor verenigingsscheidsrechters die zelf als speler actief zijn geldt dat deze nu niet worden ingepland op een dag waarop ze zelf moeten spelen. In de (nabije) toekomst zullen wij hier verder invulling aan geven. Deze verenigingsscheidsrechters kunnen al wel versneld worden toegevoegd aan een wedstrijd vlak voordat je de wedstrijden definitief inplant.

Heb je vragen? We horen het graag!

Stel je vraag
We helpen je graag!
Club Support