Aan de slag als penningmeester

Als nieuwe penningmeester komt er veel op je af. Wij helpen je graag verder, Sportlink is er tenslotte voor de verenigingen. Als penningmeester kun je gebruik maken van allerlei tools in Sportlink Club om zo jouw vrijwilligerswerk leuker en gemakkelijker te maken. Jouw vereniging beschikt over Sportlink Club waarin de volledige ledenadministratie wordt bijgehouden. Waar ligt de focus, wat zijn de taken als penningmeester en in hoeverre kan Sportlink Club.Contributie je daarin helpen?

24/7 support voor uw verening

Sportlink is er om je te helpen. Zodra je er niet helemaal uit komt, kun je ons per telefoon bereiken. Maar wellicht biedt het Support Center al antwoord op je vraag. Daar vind je alle handleidingen en een online community waar je informatie met andere penningmeesters kunt delen.

Ga naar Support Center

Bel: 088-7700500

Community met penningmeesters

Help andere verenigingen of laat u helpen door andere clubs. Deel goede ideeën.

Ga naar onze community pagina

Financiële administratie in Sportlink Club

Zodra je start als penningmeester is het goed allereerst het volgende na te gaan:

  • Welke financiële processen lopen er?
  • Is de aftredende penningmeester bij met de werkzaamheden of is er een achterstand die ingelopen moet worden?
  • Is de kas, het banksaldo, de voorraad en inventaris conform de administratie? Zo niet, stem de tekorten met vertrekkende penningmeester af.

Heb je antwoord en duidelijkheid op bovenstaande vraagstukken? Dan kun je aan de slag met het organiseren van de financiën in Sportlink Club.


Verantwoordelijkheden

Welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden neem je daadwerkelijk over van de vorige penningmeester? We hebben allerlei algemene taken van de penningmeester voor het gemak op een rijtje gezet. Wij kunnen niet in de agenda van de vereniging kijken, pin je daarom niet vast op deze takenlijst maar zie het vooral als een richtlijn.


Van start met Club.Contributie

Ben je nog niet bekend met Sportlink Club.Contributie?

Het is eenvoudig om kortingen of kosten toe te kennen aan individuele leden. Daarnaast kunt u met behulp van de werkset zelf groepen samenstellen waaraan u bedragen of kortingen koppelt. 

Club.Contributie biedt allerlei mogelijkheden om de contributie bij alle leden te innen. Het is van belang de basis goed in te richten, want als dat goed georganiseerd is heb je daar langdurig profijt van. Erg belangrijk, want de contributie is over het algemeen de grootste inkomstenbron van de vereniging. We zetten de eerste stappen voor een goede organisatie van de contributie alvast voor je op een rij:


Staan alle contributiezaken goed geregistreerd in Sportlink Club?

Dan is de basis gelegd en heb je een goed overzicht van de financiële status van de vereniging. Inzage in de inkomsten en uitgaven en uiteindelijk en natuurlijk wat er onder aan de streep over blijft. Informatie waar je als penningmeester over moet beschikken.

Financiële monitor, doe de check!

Met behulp van de ‘monitor’ heb je direct inzichtelijk of alle financiële zaken in Sportlink Club goed geregistreerd zijn. Toch prettig om er zeker van te zijn dat bijvoorbeeld alle contributiefacturen per mail daadwerkelijk bij de leden in de inbox terecht komen. Je kunt deze ‘financiële check’ op ieder moment zelf in Sportlink Club uitvoeren. Het werkt heel eenvoudig, maar we hebben voor het gemak toch een handleiding voor je opgemaakt.

Financien

 

 

 

 

Naast de hierboven getoonde controles, biedt de financiële monitor nog veel meer handvatten zodat je er zeker van bent of alle basisinstellingen voor de financiële administratie in orde zijn. Laat het systeem het werk doen!


Ook de boekhouding kan georganiseerd worden in Sportlink Club

De contributie is op veel vlakken verbonden met de boekhouding. Vandaar dat we, om de financiële administratie volledig te maken, ook een oplossing in Sportlink Club hebben voor de boekhouding. Alle financiële processen van de vereniging worden in Club.Boekhouding volledig gekoppeld aan de contributie. Zo loopt het van contributieregistratie, facturatie en inning tot de registratie in de boekhouding op de juiste grootboekrekeningen. En tegenwoordig kunnen ook de bankafschriften automatisch ingelezen worden. Dit maakt het werk voor penningmeester nog beter en gemakkelijker.

productbox-boekhoudingClub.Boekhouding

Met Club.Boekhouding heeft u hét boekhoudpakket voor verenigingen in handen waarmee u altijd en overal inzicht heeft in de financiën van uw vereniging. Club.Boekhouding is voor iedereen geschikt, ook voor mensen zonder boekhoudervaring.

Meer over Club.Boekhouding…

Kom naar onze inloopavonden voor persoonlijke uitleg

Speciaal voor nieuwe penningmeesters organiseren we regelmatig inloopavonden bij ons op kantoor in Amsterdam. Een leuke bijkomstigheid, deze workshops zijn gratis. Wil jij je aanmelden voor een inloopavond, stuur ons dan een e-mail.

Kijk hier voor alle data van de verschillende workshops die wij organiseren.

Aanmelden? Mail dan naar workshop@sportlink.com

Neem contact op

Sportlink actueel

12 april, 2021

Mediapakketten, nu tot wel 348 euro korting!

Aangepaste trainingstijden, oefenpartijtjes tussen eigen teams, onderlinge toernooitjes... Dat is wat er nu speelt en dat is waar clubs momenteel mee bezig zijn. Leden, ouders en fans willen er alles over weten. Hoe zorgt jouw vereniging er nu voor dat… Meer lezen

08 februari, 2021

Koppeling Internet Zwemscore Module en Sportlink is een feit

De softwarekoppeling tussen de Internet Zwemscore Module en Sportlink Club is een feit. Dit betekent dat een dubbele administratie voor de KNZB-zwemverenigingen die zwemlessen verzorgen, tot het verleden behoort. Bij de KNZB, bij Plan Plan Internet BV en bij Sportlink… Meer lezen

15 december, 2020

Club.Toernooien – Gratis voor héél 2021

We zien dat er onder de jeugd bij veel clubs onderlinge oefenwedstrijdjes en toernooitjes gespeeld worden. Wist je al dat Sportlink een ontzettend handige oplossing heeft waarbij het organiseren van zulke toernooitjes een fluitje van een cent is? Club.Toernooien heet… Meer lezen