Aan de slag met Sportlink Club

Je gaat aan de slag met Sportlink Club, dit betekent dat er een hoop op je af komt. Een hoop leuke dingen, maar ook een hoop uitdagingen. Wij helpen je graag verder, Sportlink is er tenslotte voor de verenigingen. Je kunt in Sportlink Club van allerlei verschillende oplossingen gebruik maken om jouw vrijwilligerswerk leuker en gemakkelijker te maken. Waar ligt de focus voor jouw taken en in hoeverre kan Sportlink je daarin helpen?

24/7 support voor uw verening

Sportlink is er om je te helpen. Zodra je er niet helemaal uit komt, kun je ons per telefoon bereiken. Maar wellicht biedt het Support Center al antwoord op je vraag. Daar vind je alle handleidingen en een online community waar je informatie met andere penningmeesters kunt delen.

Ga naar Support Center

Bel: 088-7700500

Community met medebestuurders

Help andere verenigingen of laat u helpen door andere clubs. Deel goede ideeën.

Ga naar onze community pagina

Kennismaking

Voordat je daadwerkelijk met Sportlink Club aan de slag gaat, dien je een aantal zaken te organiseren. We helpen je graag verder, maar daarvoor moeten we je eerst ‘leren kennen’.  Wat ga je precies doen in Sportlink Club en waar liggen je interesses?

Start daarom eerst met het aanmaken van je persoonlijke profiel. Zodra je dat hebt gedaan, kunnen wij je gericht helpen met allerlei handige tips & tricks. Het aanmaken van je eigen profiel in Sportlink Club doe je zo.


Sportlink Club opstarten

Het enige wat je nodig hebt om met Sportlink Club te kunnen werken is internet en Java. Hiervoor hoef je geen technische kennis te hebben, het werkt erg eenvoudig.  Je hoeft Java maar eenmalig op je computer te zetten en dan ben je zo goed als klaar om met Sportlink Club aan de slag te gaan. Hoe, wat en waar? We zetten de juiste linkjes voor je op een rijtje:

– Java installeren voor Windows –

– Java installeren voor MAC –

Zodra Java op de computer staat, kun je aan de slag. Het opstarten van Sportlink Club doe je via onze website www.sportlink.nl. Ook dit werkt eenvoudig. Je kiest rechts bovenin op de website voor de oranje menu: Start Sportlink Club. Kies vervolgens voor je sport en klik weer op de oranje button. Sportlink Club wordt nu opgestart, succes!


De oplossingen in Sportlink Club

Welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden in Sportlink Club neem je daadwerkelijk over? Wij kunnen natuurlijk niet in de agenda van de vereniging kijken, maar hieronder vind je een overzicht van allerlei oplossingen waar je in Sportlink Club gebruik van kunt maken. Erg handig, als je erop klikt kom je direct op de handleiding zodat je stap voor stap ziet hoe het werkt.

– Ledenadministratie –

– Wedstrijdzaken –

– Contributie inning –

– Financiële administratie in Sportlink Club –

– Organisatie van vrijwilligers –

Kom je er niet uit?

Sportlink is er om je te helpen. Zodra je er niet helemaal uit komt, kun je ons per telefoon bereiken. Maar wellicht biedt het Support Center al antwoord op je vraag. Daar vind je alle handleidingen en een online community waar je informatie met kunt delen met anderen die ook met Sportlink Club werken.

Ook in Sportlink – Statistieken over je leden en ledenverloop

Bestuursleden, vrijwilligers, scheidsrechters, iedereen staat voor persoonlijke uitdagingen. Wist je dat je met Sportlink Club allerlei handige overzichten kunt opvragen? Het vrijwilligerswerk kost veel tijd die we liever langs de velden besteden. Dit houdt in dat je direct een overzicht hebt van het ledenverloop van de vereniging. Waar zeggen de leden van jouw vereniging op en waar liggen kansen om nieuwe leden te binden?

Man.Info

Financiële monitor

Ga je aan de slag om de contributie te organiseren in Sportlink Club? Met behulp van de ‘monitor’ heb je direct inzichtelijk of alle basisinstellingen voor de financiële zaken in Sportlink Club goed geregistreerd zijn. Toch prettig om er zeker van te zijn dat bijvoorbeeld alle contributiefacturen per mail daadwerkelijk bij de leden in de inbox terecht komen. Je kunt deze ‘financiële check’ op ieder moment zelf in Sportlink Club uitvoeren. Het werkt heel eenvoudig, maar we hebben voor het gemak toch een handleiding voor je opgemaakt.

Financien

 

 

 

 

Naast de hierboven getoonde controles, biedt de financiële monitor nog veel meer handvatten zodat je er zeker van bent of alle basisinstellingen voor de financiële administratie in orde zijn.

Management Informatie, de financiële monitor… Dit zijn slechts enkele voorbeelden van overzichten die uit Sportlink Club gehaald kunnen worden. Voor iedere rol, of je nou penningmeester of ledenadministrateur bent, worden handige overzichten geboden.


Kom naar onze inloopavonden voor persoonlijke uitleg

Speciaal voor nieuwe penningmeesters organiseren we regelmatig inloopavonden bij ons op kantoor. Een leuke bijkomstigheid, deze workshops zijn gratis.

Wanneer? Bekijk hier het overzicht van alle workshops die op de planning staan.

Neem contact op

Sportlink actueel

13 oktober, 2021

Spelersfoto’s in de app bijgewerkt?

De warming up is gedaan, veters zitten goed vast... De scheids loopt langs en controleert nog even alle spelerspassen. We zijn nu echt klaar voor de wedstrijd. Of… Iemand uit het team heeft geen actuele spelersfoto. Dat kan zomaar betekenen… Meer lezen

30 augustus, 2021

Nieuw design Club.TV

YES! Het nieuwe design voor Club.TV is klaar. Dat betekent nog frissere en mooiere fragmenten op het tv-scherm in de kantine. Beschikt jouw club (nog) niet over Club.TV en ben je benieuwd? Begrijpelijk! Club.TV is een enorm gaaf middel om… Meer lezen

14 juli, 2021

Sportlink op de agenda bij het bestuur

Hoe ziet de agenda van jullie bestuursvergadering eruit? Secretariële zaken, sponsoren, evenementen, kantinebeheer, wedstrijdzaken... We zien dat het onderwerp Sportlink ook steeds vaker voorbij komt, zeker in aanloop naar het nieuwe seizoen. En als het tijdens de bestuursvergadering dan over… Meer lezen