KV Amicitia aan het woord over Club.Website

KV Amicitia, opgericht in 1942, is de laatste jaren uitgegroeid tot een sportieve en gezellige korfbalvereniging met circa 350 leden. Een hechte vereniging met veel leden van dezelfde families waarbij het verenigingsgevoel centraal staat. Sinds vorig jaar maakt de vereniging gebruik van Club.Website van Sportlink. Wij zijn met Hans Boksem en Nick Heuvelink van het webteam van Amicitia in gesprek gegaan en hebben gevraagd wat tot nu toe de ervaringen zijn met Club.Website.

Jullie werken al enige tijd met Club.Website. Wat zijn jullie ervaringen als het gaat om de samenwerking met Sportlink?

We hadden geen haast om een nieuwe site op te maken, we konden gelukkig samen met Sportlink in alle rust aan een nieuwe website werken. Het kwam dus goed uit dat we aan een pilot konden meedoen. In het begin was de communicatie ietwat stroef, ook Sportlink was nog wat zoekende, maar we merken dat Sportlink daarin nu een stuk verder is. Ook dat was echt een pilot. De samenwerking verloopt nu erg fijn en voor vragen kunnen we altijd bij de Sportlink Servicedesk terecht.

Voordat jullie van start gingen met Club.Website, was er al een website van Amicitia. Wat waren de voornaamste redenen om over te stappen naar Club.Website van Sportlink?

We waren veel tijd kwijt bij het publiceren van nieuwsberichten. We merkten dat alle kennis bij één persoon, de webbeheerder, lag en dat verder niemand met de website kon werken. En wij willen juist dat meerdere personen binnen de vereniging een stukje op de website kunnen plaatsen zodat er minder werk op de schouders van de webbeheerder terecht komt. Het gemak met Club.Website is voor de eindgebruiker nu dan ook een stuk groter. En je kunt meerdere personen voorzien van ‘rechten’ waarmee ze in de website kunnen werken.

Een andere reden voor ons om over te stappen is de gebruiksvriendelijkheid. Voorheen werkten we met Joomla en dat vergt relatief veel kennis. Met Club.Website maken we gebruik van WordPress CMS en dat ervaren wij als zeer gebruiksvriendelijk. Eén keer zien en je weet direct hoe het werkt.

En natuurlijk is het erg handig dat alle actuele informatie uit onze ledenadministratie ook automatisch op de website gepost wordt. We hebben geen handmatig werk meer aan het publiceren van onder andere afgelastingen, programma’s en een verjaardagenkalender.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de webbeheerder minder werk heeft aan het onderhoud van de website?

We hebben een ‘Help’ pagina aangemaakt in Club.Website. Op die pagina tonen we filmpjes waarin we aan onze commissieleden laten zien hoe zij zelf nieuws of foto’s op de website kunnen plaatsen. Onze webbeheerder wordt nu niet ieder weekend meer gebeld met de vraag of eea op de website gepost kan worden. Dit scheelt veel tijd en werk.    

Hebben jullie nog wensen voor Club.Website?

Er zijn met Club.Website momenteel al widgets beschikbaar voor social media. Dat is erg handig want zo kun je bijvoorbeeld met de Facebook widget heel eenvoudig je pagina’s op je website liken op Facebook. We zouden het fijn vinden als onze social media volledig is geintegreerd in de website zodat nieuwe berichten op de website ook direct op bijvoorbeeld onze Twitter- en Facebookpagina verschijnen.

Deel uw ervaringen met Sportlink

Wilt u net al Amicitia uw ervaringen met Sportlink delen met andere verenigingen? Wij zijn erg benieuwd naar uw mening en ervaringen. Of het nou over Club.Basis, Contributie, Boekhouding of andere oplossingen bij Sportlink gaat. Laat het ons weten.  Stuur een mailtje naar communicatie@sportlink.com en wij nemen graag contact met u op.

Bent u benieuwd naar Club.Website?

Lees er alles over! Uw website, volledig afgestemd op uw vereniging. Door de koppeling met Sportlink Club is dit een optimaal interactiekanaal met uw leden en betrokkenen. Neem direct een kijkje op onze pagina die we speciaal hebben opgemaakt om u alles over Club.Website te vertellen.

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven