Meer inkomsten voor de vereniging. Hoe?

Elke vereniging bestaat bij de gratie van haar leden. Maar zonder sponsors is het verenigingsleven — letterlijk — een stuk minder rijk. Sponsors zijn belangrijk, van levensbelang zelfs. Kern is dat elke club haar sponsors een maximaal podium moet bieden om zich te profileren. En een extra geldschieter wordt bij geen vereniging de deur gewezen.

Voordelen

 • Trek meer adverteerders

 • Geef sponsors een fraai podium

 • Spek de clubkas

 • Voorzie leden van relevante informatie

Commercie, leuk of noodzaak?


Beheer sponsors, betrek leden en verdien geld!

Advertenties en commercie. Dat klinkt niet altijd even leuk. Maar kan het wel zijn! Gelukkig willen sponsors graag gebruik maken van het bereik dat een club nou eenmaal heeft. Een bord langs het veld voor de bezoekers en hopen op een foto in de krant of bewegend bij de regionale omroep. En nog iets bij de ingang van het sportpark, iets in de kantine en natuurlijk een banner op de website. Een aantal sponsors doet dat uit clubliefde, niet omdat ze per definitie wat willen verkopen.

Maar ook een groot aantal (profijt) sponsors wikt en weegt wel degelijk periodiek of het verlengen van het contract wel voordelen biedt. Als club de taak om die voordelen te bieden. Bovendien: als de sponsoruitingen ook nog eens relevant zijn, is het ook voor de leden een voordeel.

Club.Ads is gratis en onderdeel van web, app en TV!

Specificaties

 • Beheer eigen sponsors
 • Dashboard met inzicht in inkomsten
 • Website met eigen beheeromgeving
 • Landelijke sponsoren verschijnen automatisch

Maak uw bereik groter — bijna zonder extra werk

Meer geld verdienen zonder iets te doen. Simpeler kan het niet. Zowel op de website, via Club.Dataservice en op de schermen in de kantine kunnen sponsoruitingen en advertenties geplaatst worden. Sponsoruitingen zijn afbeeldingen en advertenties kennen een campagnematig karakter. Met een begintijd een eindtijd. En waar je precies kan bijhouden hoe vaak ze zijn gezien en waar mogelijk hoe vaak er op geklikt is. Daar kan je als club/sponsorcommissie mee aan de slag. Maar ook wij gaan er mee aan de slag.

Beheer sponsors online

Tot zover de theorie. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Indien je club aan de slag gaat met Club.Ads krijg je toegang tot een eigen sponsorportaal. Gewoon via een website. Je kunt daar eigen sponsors invoeren en advertenties plaatsen. Het werkt heel simpel. Inloggen, sponsors toevoegen en/of advertenties plaatsen. Ook wij plaatsen advertenties. En staan er adverteerders tussen die niet passen bij de club? Gewoon een kwestie van uitzetten. Ook handig: Altijd inzicht het aantal getoonde advertenties en de inkomsten die dit voor de club genereert.

Inkomsten: waar kan je op rekenen?

Dat is zonder meer de meest lastig te beantwoorden vraag. Dat hangt immers van veel factoren af. Bijvoorbeeld aan het aantal clubs dat meedoet. Doen er veel clubs mee? Dan krijgen we meer adverteerders. Bovendien: hoe meer bezoekers van de clubsites en de kantines, hoe meer inkomsten. Natuurlijk hebben we onszelf een doel gesteld, een ambitie voor een te genereren bedrag. Maar om dat in een hard getal op onze website te zetten is hartstikke eng. Ons advies is zelf op zoek te gaan naar sponsoren en het bedrag vanuit Club.Ads als extra meevaller te beschouwen. Als we iets gaan roepen, kan de praktijk heel anders zijn. Het kan zomaar 2 of 3 keer zoveel worden. Of maar de helft. Dus het scheppen van die verwachting is gevaarlijk.

Waarom wij wel succesvol gaan zijn!

Sportlink is niet de enige die met behulp van sponsors probeert extra inkomsten te genereren. We horen regelmatig van clubs dat beloftes via andere partijen niet altijd waargemaakt worden. De inkomsten vallen in de praktijk enorm tegen. Wij denken dat we wel succesvol gaan zijn. Redenen? Allereerst door de nauwe samenwerking met Voetbalmedia en de KNVB en natuurlijk de bijbehorende partners. Ten tweede: Doordat veel clubs gebruik maken van Sportlink, kunnen we sneller dan wie ook een groot bereik creëren. En de omvang van dat bereik is bepalend voor de inkomsten.

Geen sponsors of advertertenties? Afkopen of bijkopen?

Zoals eerder gesteld is het mogelijk een advertentie die vanuit Sportlink in Club.Ads worden aangeboden uit te zetten. Bijvoorbeeld omdat deze conflicteert met jullie een verenigingssponsor. Het uitzetten van 1 of enkele advertenties heeft  verder geen gevolgen. Maar het is ook mogelijk om alle sponsoruitingen die vanuit Sportlink worden geboden, uit te zetten. Dat heeft wel financiële gevolgen. Als je club besluit op Web of TV geen sponsoruitingen toe te staan, mist je club niet alleen de inkomsten maar vraagt Sportlink ook een vergoeding van €100,- per kanaal per jaar. De reden is eenvoudig: de prijzen voor de pakketten kunnen we zo laag houden door de bijdragen die de adverteerders leveren. Daarvoor is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk clubs meedoen.
Dus ben je zelf goed in het werven van adverteerders, dan doe je het zelf. Maar heb je niet veel adverteerders of sponsors, dan helpen we je graag…

Hoe werkt het?

We hebben de handleidingen voor Club.Ads voor je klaarstaan. Neem vooral een kijkje in het Support Center zodat je exact weet hoe je met Club.Ads van start kunt!

Maak van jouw club de ideale club met de Sportlink Club.Pakketten

Ontdek de voordelen

Club.Pakket

Goed

Starterspakket

 • Voetbal.nl app met functies uit Sportlink
 • Compleet narrowcasting syteem
 • Gegevens vanuit Sportlink
 • Inclusief Club.Ads voor extra inkomsten
 • Betaal voor maximaal 800 leden

Eenmalig € 99,-
en per lid voor

€ 1,75

Bestel direct

Club.Pakket

Ideaal

Alles-in-een-oplossing

 • Voetbal.nl app met functies uit Sportlink
 • Compleet narrowcasting syteem
 • Gegevens vanuit Sportlink
 • Inclusief een compleet nieuwe website
 • Uw nieuwe website gevuld met Sportlink informatie
 • Inclusief Club.Ads voor extra inkomsten
 • Betaal voor maximaal 800 leden

Eenmalig € 495 € 99,-
en per lid voor

€ 2,55

Bestel direct

Club.Pakket

Beter

Kant-en-klare oplossing

 • Voetbal.nl app met functies uit Sportlink
 • Compleet narrowcasting syteem
 • Gegevens vanuit Sportlink
 • Uw huidige site gevuld met Sportlink informatie
 • Inclusief Club.Ads voor extra inkomsten
 • Betaal voor maximaal 800 leden

Eenmalig € 125 € 99,-
en per lid voor

€ 2,45

Bestel direct

*Alle bovengenoemde pakketten bevatten Club.TV. Extra kosten voor de mediaspeler die bij Club.TV wordt geleverd, bedragen eenmalig € 249,-.

Alle bedragen zijn in euro’s en exclusief 21% BTW.

Op Club.Ads zijn voorwaarden van toepassing. Een gedetailleerde beschrijving is te vinden in de online handleiding van Club.Ads in het support center.

Wij helpen jouw club!

Clubs helpen, dat is waar het bij Sportlink simpelweg om gaat. En die hulp bieden wij op allerlei manieren. Natuurlijk staat onze Servicedesk dagelijks voor je klaar. Maar er is veel meer! Webinars, workshops, YouTube filmpjes... We hebben alles op een rijtje gezet.

Meer informatie

Sportlink actueel

09 april, 2014

Actie voor judoclubs en volleybalverenigingen

Judoclubs en volleybalverenigingen kunnen zeer voordelig kennismaken met Sportlink Club. JBN en Nevobo verenigingen beschikken via de bond al over Sportlink Club Lite en kunnen nu voor maar € 1,-overstappen naar Sportlink Club. Wij informeren u graag volledig over alle… Meer lezen

24 juli, 2014

Sportlink biedt u ondersteuning

Ook dit jaar organiseert Sportlink in samenwerking met een aantal bonden workshops. Heeft u vragen over Club.Basis en vindt u het prettig om meer informatie te krijgen over alle mogelijkheden om uw verenigingsadministratie te vereenvoudigen? Houd onze website en met… Meer lezen

14 april, 2014

Club.Contributie, nog meer voordelen voor uw vereniging

Bespaar nog meer tijd bij het regelen van uw verenigingscontributie. Door de nieuwe mogelijkheden en verbeteringen in Club.Contributie is het nog eenvoudiger om de contributie en overige bedragen voor uw sportvereniging te innen. Is uw vereniging aangesloten bij de KNVB,… Meer lezen

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief