Officials en de KNVB Wedstrijdzaken app

Waar kan ik de app Wedstrijdzaken voor gebruiken?

Sinds dit seizoen is de KNVB Wedstrijdzaken app in gebruik bij de wedstrijdofficials in het zaalvoetbal. De officials gebruiken de app voor het bekijken van hun aanstellingen en het invullen van het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF), inclusief het controleren van de digitale spelerspassen. Dit is specifiek voor zaalvoetbal. De KNVB Wedstrijdzaken app bevat echter ook functies die bruikbaar zijn voor de wedstrijdofficials in het veldvoetbal.

Nieuw in de app Wedstrijdzaken!

Ten eerste bevat de app voor wedstrijdofficials het persoonlijke wedstrijdprogramma (de aanstellingen), de uitslagen en wedstrijdverslagen.

Dit geldt voor verenigingsscheidsrechters in zowel het zaalvoetbal als in het veldvoetbal. Zodra een official door de vereniging wordt aangesteld via Sportlink Club, komt dit in het persoonlijk programma in de Wedstrijdzaken app. Ook ontvangt de official direct een een bericht op de smartphone. (push notificatie).

Ten tweede kun je via de Wedstrijdzaken app jezelf afmelden in het geval je verhinderd bent. Dat kon al via het Official Portaal, maar nu ook via de app.

Mobiel Digitaal wedstrijdformulier veldvoetbal

Het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) is nog niet beschikbaar in het veldvoetbal. Voor het veldvoetbal start de KNVB binnenkort met een proef om het mobiele digitale wedstrijdformulier in de praktijk te gaan testen met verenigingen en wedstrijdofficials. Betrokken verenigingen en wedstrijdofficials worden daar uiteraard over geïnformeerd.

Afhankelijk van de uitkomsten van deze pilot, zal de planning van het beschikbaar stellen van het mDWF veldvoetbal in de Wedstrijdzaken app bepaald worden.

Extra uitleg voor de app nodig?

In het Sportlink Support Center lees je hoe je de app in gebruik kan nemen. Bekijk voor allerlei extra informatie ook even de KNVB Wedstrijdzaken pagina.

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven