seizoensovergang voor veld 
waar moet je op letten

Wil je de nieuwe poule- en teamindelingen en meer clubnieuws tijdens de seizoensovergang handig delen met je leden en fans?
Dat kan met de alles-in-één oplossing voor App, Web en TV.

Spelerspasfoto wijzigen

De spelerspasfoto kan gewijzigd worden

Tot en met 31 oktober is het mogelijk om de spelerspasfoto te wijzigen. Zowel ledenadministrateurs (in Sportlink Club), als de teammanagers (in de KNVB Wedstrijdzaken app), als de leden (in Voetbal.nl) kunnen in deze periode de spelerspasfoto wijzigen. Heel nuttig om vanuit de club aan de leden mee te geven dat het belangrijk is dat de leden een duidelijke pasfoto plaatsen. Lees hier alles over het wijzigen van de spelerspasfoto.
Start voorbereidingen

Start met voorbereidingen zodat je de teamindelingen voor volgend seizoen alvast met leden en fans kunt delen.

In de periode mei/juni zijn binnen de club allerlei personen druk bezig met de teamindelingen voor volgend seizoen. Wij adviseren om de nieuwe teamindelingen in Sportlink Club vast te leggen. Dit kan heel eenvoudig door in Sportlink Club zogeheten ‘lokale teams’ aan te maken. Hét voordeel om de nieuwe teamindeling via lokale teams te doen is het volgende. Veel verenigingen willen leden nu alvast laten weten voor welk team ze volgend seizoen uitkomen. Zodra je lokale teams aanmaakt in Sportlink Club, dan worden deze teams met Club.Website of Club.Dataservice zo op je website getoond. Zo zorg je ervoor dat je leden (en ook de fans) goed en tijdig zijn geïnformeerd. En, zodra je de bondsteams voor het nieuwe seizoen gaat vullen, dan kun je deze lokale teams heel eenvoudig overzetten naar het bondsteam.
Inschrijven nieuwe teams

Vanaf 1 juni (t/m 17 juni) is het mogelijk om de teams voor het nieuwe seizoen in te schrijven

Welke teams komen er volgend seizoen uit voor de club? JO 12-1 en JO 13-2? Of is er komend jaar geen JO13-2 meer? Het is vanaf 1 juni mogelijk om teams voor komend seizoen in te schrijven. Let wel, je hebt tot uiterlijk 17 juni de tijd om dit door te geven aan de bond. Hier lees je hoe je de teams inschrijft in Sportlink Club. Dit gaat alleen om de teams, je hoeft hier dus niet aan te geven welke spelers precies voor een team uitkomen.
Indien overschrijvingsverzoeken

Uiterlijk 15 juni dienen alle overschrijvingsverzoeken te zijn ingediend

Zorg er als vereniging voor dat uiterlijk 15 juni alle overschrijvingsverzoeken zijn ingediend in Sportlink. Lees hier hoe je de overschrijvingen in Sportlink Club indient. Attendeer je leden er vooral op dat zij zelf de status van hun overschrijving kunnen terugzien in Voetbal.nl app en op de Voetbal.nl website.
Overschrijvingsverzoeken worden verwerkt

In de periode 1 t/m 3 juli verwerkt de KNVB alle overschrijvingsverzoeken

De KNVB gaat druk aan de slag om alle overschrijvingsverzoeken te verwerken. Na 3 juli zijn overschrijvingen zichtbaar in Sportlink Club. Leden kunnen in Voetbal.nl de status van hun eigen overschrijving inzien.
Opschoning teamleden bij bondsteams

Op 3 juli worden spelers die niet voldoen aan de leeftijdscategorie van het team in Sportlink Club opgeschoond door de bond.

Leden die in 2019-2020 in een team zaten en in 2020-2021 buiten de leeftijdscategorie van dat team vallen worden door de bond uit het team gehaald. Is een team, bijvoorbeeld JO 13-4, komend seizoen niet meer actief? Dan worden alle leden uit dit team vrijgegeven. Kortom, deze leden moeten door de club opnieuw ingedeeld worden in een team.
Bondsteams vullen

Vanaf 4 juli zijn alle spelers weer beschikbaar voor een nieuw team.

Nadat op  3 juli alle jeugdspelers die niet meer voldoen aan de leeftijdscategorie van het bondsteam zijn verwijderd, kan je deze spelers gaan indelen in het juiste bondsteam. Echter kan je nú al aan de slag met het vullen van de spelers en stafleden van de bondsteams die niet vrijgegevens hoeven te worden. Ga hier vooral  mee aan de slag!  Zodra je de bondsteams volledig hebt gevuld, betekent dit dat je leden via app, web en tv zien voor welk team ze uitkomen. En jij wilt je leden hier toch ook goed over informeren?! Mocht je eerder lokale teams hebben aangemaakt (zie stap ‘medio mei’), dan kun je deze lokale teams kopiëren naar het bondsteam. Wil je (los van lokale teams) spelers en stafleden toevoegen aan een bondteams, dit doe je zo.
Bondsteams gevuld

Uiterlijk 12 juli moeten bondsteams gevuld zijn

Het is niet voor elke team verplicht. Wil je weten welke bondsteams echt gevuld moeten zijn voor 12 juli? Bekijk dan het overzicht van de KNVB: Bondsteams verplicht voor 12 juli vullen. 

De overige teams zijn niet verplicht, maar het is natuurlijk wel super fijn voor de spelers en fans als ze al kunnen zien wat de teamindelingen voor komend seizoen zijn.

Teams tijdelijk niet zichtbaar

In de periode 1 t/m 10 juli zijn niet alle teams zichtbaar in de mediakanalen van Sportlink en op Voetbal.nl

De bond is in deze periode druk bezig met de (concept) poule-indeling. Vandaar dat niet  alles bondsteams zichtbaar zijn op Voetbal.nl, op onze Club.Website/Club.Dataservice en op Club.TV van Sportlink. Heb je teams opgeslagen als favoriet? Dan zie je deze teams nog wel in de Voetbal.nl app.
De teams zijn weer zichtbaar

Vanaf 10 juli worden alle teams weer getoond in de Voetbal.nl app en Voetbal.nl website

Heb je de bondsteams gevuld met spelers en stafleden? Goed gedaan! In de Voetbal.nl app én op de Voetbal.nl website kun je op Teams zoeken en zo weet je direct in welke poule het team is ingedeeld.
Voorlopige poule-indeling bekend

Op 10 juli wordt bekend welk team in welke poule is ingedeeld

Op 10 juli wordt de (concept) poule-indeling door de bond vrijgegeven voor A-categorie. Dus vanaf dan kunnen leden, trainers etc. zien in welke poule en dus bij welke verenigingen de teams voorlopig zijn ingedeeld.

Wil je deze indeling ook delen via jullie website? Dat kan met Club.Website en Club.Dataservice.

Bekerindeling bekend

Eind juli wordt de bekerindeling bekend gemaakt door de KNVB.

Op 24 juli worden de eerste bekerindelingen vrijgegeven. Dit jaar worden de indelingen voor de A en B categorie op verschillende momenten bekend gemaakt:

A categorie:

  • 24 juli

B categorie:

  • 7 augustus
Bekerprogramma bekend

Het bekerprogramma wordt bekend gemaakt.

Het bekerprogramma voor de veldcompetitie wordt bekend gemaakt op de volgende momenten:

A categorie:

  • 25 juli

B categorie:

  • 8 augustus

Dit betekent dat het volledige bekerprogramma ook zichtbaar is in Sportlink Club en in alle mediakanalen van Sportlink (Voetbal.nl, Club.TV, Club.Website, Club.Dataservice).

Publicatie poule-indelingen

De poule-indelingen van categorie B wordt bekend gemaakt op 21 augustus.