De Sportlink jaarkalender

Teaminschrijvingen, poule-indelingen, nieuwe leden aanmelden… We hebben een kalender opgesteld voor alle voetbalclubs. Met behulp van deze kalender heb je een overzicht van alle belangrijke datums en deadlines. Zo weet je wanneer eea in Sportlink Club moet worden geregeld. Alles voor het seizoen 2021/’22 op één pagina gebundeld.

Mei/juni

Een tip: Alvast lokale teams en bondsteams vullen.

Wij adviseren om in de periode mei/juni de nieuwe teamindelingen alvast in Sportlink Club te regelen. Dit kan heel eenvoudig...

Wij adviseren om in de periode mei/juni de nieuwe teamindelingen alvast in Sportlink Club te regelen. Dit kan heel eenvoudig door in Sportlink Club zogeheten ‘lokale teams’ aan te maken en te vullen met spelers. Voordeel is dat je later, in juli, alvast de teams hebt klaar staan. Je hoeft in juli dan niet ineens vanuit Excel of een ander programma alle teamindelingen over te nemen in de bondsteams in Sportlink. Je kunt de lokale teams in Sportlink Club in juli namelijk eenvoudig overzetten naar de bondsteams. Hoe je lokale teams overzet naar bondsteams, lees je verderop in de kalender bij 1 juli.

Ander voordeel voor het werken met ‘lokale teams’ is dat je via Club.Website en via Club.TV de teamindelingen alvast met leden kunt delen.

Mei/juni

Inrichting Sportlink Club voor het nieuwe seizoen

Wij adviseren om je in mei/juni alvast goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Je kunt alvast in Sportlink...

Wij adviseren om je in mei/juni alvast goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Je kunt alvast in Sportlink Club aan de slag zodat alles per 1 juli goed is ingericht. Denk hierbij aan de volgende voorbereidingen:

  • Gaan er nieuwe vrijwilligers met Sportlink Club werken? En stoppen anderen ermee? Je kunt zelf regelen dat de juiste personen binnen de club de juiste rechten hebben in Sportlink Club. Natuurlijk ook fijn als je de nieuwe vrijwilligers die met Sportlink gaan werken, ook direct op weg helpt. Wij helpen hierbij.
  • De KNVB stuurt regelmatig nuttige berichten naar clubs. Je kunt in Sportlink Club regelen bij welke personen deze berichten terecht komen. Evenals andere belangrijke berichten voor jouw vereniging. Denk bijvoorbeeld aan berichten over wedstrijdwijzigingen, overschrijvingen en aanmeldingen. Regel dit vóór aanvang van het nieuwe seizoen alvast.

We hebben deze pagina voor je klaar staan waar je er alles over leest, inclusief linkjes naar uitleg met handleidingen.

20 mei & 15 juni

Uitleg voor wedstrijdsecretarissen - Goed voorbereid het nieuwe seizoen in

Zoals je inmiddels al gewend bent van ons, organiseren we ook tijdens deze seizoensovergang weer webinars voor wedstrijdsecretarissen. We leggen...

Zoals je inmiddels al gewend bent van ons, organiseren we ook tijdens deze seizoensovergang weer webinars voor wedstrijdsecretarissen. We leggen uit hoe de wedstrijdsecretaris alles goed inricht voor het nieuwe seizoen. Je bent van harte welkom om mee te kijken. De webinars worden gegeven op:

  • 20 mei
  • 15 juni

Je kunt je via deze link aanmelden voor één van de webinars.

1 juni t/m 20 juni

Teams inschrijven voor het nieuwe seizoen.

In de periode van 1 juni t/m 20 juni kan jouw vereniging alle teams voor het nieuwe seizoen inschrijven. Dit...

In de periode van 1 juni t/m 20 juni kan jouw vereniging alle teams voor het nieuwe seizoen inschrijven. Dit gaat alleen om de teams, je hoeft hier dus niet aan te geven welke spelers precies voor een team uitkomen. Dus, welke teams komen er volgend seizoen uit voor de club? JO 12-1 en JO 13-2? Of is er komend seizoen geen JO13-2 meer?

Hier lees je hoe je de teams inschrijft in Sportlink Club.

15 juni

Deadline voor overschrijvingen A-Categorie

Op 15 juni sluit de  periode waarin spelers kunnen worden overgeschreven. Dit geldt alleen voor spelers in de A-Categorie.

Op 15 juni sluit de  periode waarin spelers kunnen worden overgeschreven. Dit geldt alleen voor spelers in de A-Categorie.
Juli

Nieuwe functionarissen bij jouw vereniging?

Bij de overgang naar een nieuw seizoen vindt er ook regelmatig een wisseling van de wacht plaats bij bijvoorbeeld de...

Bij de overgang naar een nieuw seizoen vindt er ook regelmatig een wisseling van de wacht plaats bij bijvoorbeeld de penningmeester, de voorzitter of de secretaris. Stopt een functionaris ermee en gaat er een nieuw iemand aan de slag? Registreer dat dan vooral even goed in Sportlink Club. Dat is je administratie op orde.

En een extra reden om dit te doen: zodra een nieuwe voorzitter, penningmeester, secretaris of ledenadministrateur in Sportlink wordt toegevoegd, helpen wij deze persoon direct. Er gaat een automatisch bericht jullie kant op met allemaal handige tips hoe je goed van start kunt.

Je leest hier hoe je functionarissen kunt toevoegen in Sportlink Club.

1 juli

Bondsteams vullen.

Vanaf 1 juli kun je spelers indelen in het juiste bondsteam. Zodra je de bondsteams volledig hebt gevuld, betekent dit...

Vanaf 1 juli kun je spelers indelen in het juiste bondsteam. Zodra je de bondsteams volledig hebt gevuld, betekent dit dat je leden via Voetbal.nl app zien voor welk team ze uitkomen. Heb je in april/mei lokale teams aangemaakt ? Dan kun je deze lokale teams kopiëren naar het bondsteam. Wil je (los van lokale teams) spelers en stafleden toevoegen aan een bondteams, dit doe je zo.

Op deze webpagina van de KNVB is overigens ook een handleiding te vinden over het vullen van de bondsteams.

Zoals  aangegeven, zien leden via de Voetbal.nl app voor welk team ze uitkomen. Beschikt jouw vereniging over een mediapakket van Sportlink, dan kan iedereen dit ook automatisch zien op jullie website én op de TV in de kantine.

1 juli

Teams zijn tijdelijk niet zichtbaar op mediakanalen.

Vanaf 1 juli gaat de KNVB druk aan de slag met de poule-indelingen. Dit betekent dat vanaf 1 juli de...

Vanaf 1 juli gaat de KNVB druk aan de slag met de poule-indelingen. Dit betekent dat vanaf 1 juli de bondsteams even niet zichtbaar zijn op Voetbal.nl, op Club.Website/Club.Dataservice en op Club.TV van Sportlink. Hieronder een overzicht van en tot wanneer teams niet zichtbaar zijn:

  • Datums worden later bekend gemaakt

Heb je teams opgeslagen als favoriet in de Voetbal.nl app? Dan zie je deze teams nog wel in de app.

1 t/m 3 juli

Zichtbaarheid van de overschrijvingen.

Vanaf 1 juli gaat de KNVB aan de slag met alle overschrijvingsverzoeken. Na 3 juli zijn overschrijvingen zichtbaar in Sportlink...

Vanaf 1 juli gaat de KNVB aan de slag met alle overschrijvingsverzoeken. Na 3 juli zijn overschrijvingen zichtbaar in Sportlink Club. 

Handige tip die je met alle leden kunt delen: Zij kunnen in de Voetbal.nl app de status van hun eigen overschrijving inzien.

2 juli

Publicatie indeling competitie Cat. B (alleen klassenivo).

De indeling van de competitie voor de categorie B wordt bekend gemaakt. Het betreft hier enkel klassenivo. De indeling wordt...

De indeling van de competitie voor de categorie B wordt bekend gemaakt. Het betreft hier enkel klassenivo.

De indeling wordt op de website van de KNVB als PDF gedeeld. Het is een overzicht van het totale aanbod van ingeschreven teams per leeftijdsgroep en klasse.

3 juli

Spelers indelen op basis van de juiste leeftijdscategorie.

Er zijn spelers die in het seizoen 20/21 uitkwamen voor een team, maar vanwege de leeftijdscategorie het komende seizoen 21/22...

Er zijn spelers die in het seizoen 20/21 uitkwamen voor een team, maar vanwege de leeftijdscategorie het komende seizoen 21/22 niet meer voor dit team mogen uitkomen. Die spelers worden door de  KNVB op 3 juli uit het team gehaald. Wat nu? Vanaf 4 juli kan jouw vereniging deze leden weer opnieuw in een ander team indelen zodat de speler voldoet aan de juiste leeftijdscategorie. Spelers en stafleden toevoegen aan een bondteam doe je zo.

Komt een compleet team, bijvoorbeeld JO 13-4, in seizoen 21/22 te vervallen bij jouw vereniging? Dan worden alle leden uit dit team vrijgegeven. Dit betekent dat deze leden ook opnieuw in een bondsteam moeten worden ingedeeld. Ook dit is mogelijk vanaf 4 juli.

9 juli

Publicatie poule-indeling competitie cat. A (districtscompetities).

De indeling voor de competities in de categorie A (de districtscompetities) wordt gepubliceerd in Sportlink Club en op Voetbal.nl Beschikt...

De indeling voor de competities in de categorie A (de districtscompetities) wordt gepubliceerd in Sportlink Club en op Voetbal.nl

Beschikt je vereniging over een mediapakket van Sportlink? Dan is de indeling ook zichtbaar op je website én op Club.TV.

11 juli

Deadline voor het vullen van de bondsteams (alleen teams met teamindex).

Op uiterlijk 11 juli moeten alle bondsteams met een teamindex gevuld zijn. Dit regel je in Sportlink Club. Welke teams...

Op uiterlijk 11 juli moeten alle bondsteams met een teamindex gevuld zijn. Dit regel je in Sportlink Club.

Welke teams met een teamindex het betreft vind je in dit overzicht van de KNVB.

Hoe zit het met bondsteams die geen teamindex hebben? Wij adviseren om vóór aanvang van de eerste wedstrijd (beker/competitie) deze bondsteams te vullen. Dit maakt het voor jouw vereniging in de loop van het seizoen allemaal een stuk gemakkelijker.

30 & 31 juli

Poule-indeling en wedstrijdprogramma bekervoetbal Cat. A.

De poule-indeling voor bekervoetbal in de categorie A wordt op 30 juli gepubliceerd in Sportlink Club en op Voetbal.nl. Op...

De poule-indeling voor bekervoetbal in de categorie A wordt op 30 juli gepubliceerd in Sportlink Club en op Voetbal.nl.

Op 31 juli wordt het wedstrijdprogramma voor het bekervoetbal in deze categorie bekend gemaakt. Ook dit zie je terug in Sportlink Club en op Voetbal.nl

Beschikt je vereniging over een mediapakket van Sportlink? Dan is de poule-indeling én het wedstrijdprogramma ook zichtbaar op je website én op Club.TV.

Augustus

Tip: Ga na of aan alle teams al een teammanager is toegevoegd.

In september beginnen de eerste beker- en competitiewedstrijden. En vóór die eerste wedstrijden van start gaan, is het belangrijk dat...

In september beginnen de eerste beker- en competitiewedstrijden. En vóór die eerste wedstrijden van start gaan, is het belangrijk dat aan ieder team een teammanager is toegevoegd. Want alleen dan kan de teammanager zijn/haar werk goed doen in de KNVB Wedstrijdzaken app en de Voetbal.nl app. Erg belangrijk dus.

Wij adviseren om in augustus alvast na te gaan of alle teams al een teammanager hebben.

  • Stap 1: Voeg teammanagers in Sportlink Club toe aan de teams. Je leest hier hoe je dit kunt doen.
  • Stap 2: Help de teammanagers op weg.

Teammanagers werken gedurende het seizoen met de KNVB Wedstrijdzaken app en de Voetbal.nl app. Weten alle teammanagers hoe de app werkt? Je kunt deze video delen met alle teammanagers, zodat zij zien hoe de app werkt en wat er allemaal mogelijk is. Wij helpen jouw club, jij helpt de teammanagers.

Ook een belangrijke voor teammanagers: spelersfoto’s. Onderaan in deze jaarkalender lees je tips voor het regelen van actuele spelersfoto’s. Neem die tip vooral mee in de communicatie naar al je teammanagers.

13 & 14 augustus

Poule-indeling en wedstrijdprogramma competitie 4-fasenvoetbal en beker Categorie B.

De poule-indelingen voor het pupillen 4-fasenvoetbal én voor de Categorie B (beker) worden op 13 augustus gepubliceerd in Sportlink Club...

De poule-indelingen voor het pupillen 4-fasenvoetbal én voor de Categorie B (beker) worden op 13 augustus gepubliceerd in Sportlink Club en op Voetbal.nl.

Op 14 augustus wordt het wedstrijdprogramma voor het pupillen 4-fasenvoetbal én de Categorie B beker bekend gemaakt. Ook dit zie je terug in Sportlink Club en op Voetbal.nl

Beschikt je vereniging over een mediapakket van Sportlink? Dan zijn alle poule-indelingen én de wedstrijdprogramma’s ook zichtbaar op je website én op Club.TV.

27 augustus

Poule-indeling competitie Cat. B en Hoofdklassen Jeugdvoetbal.

De poule-indelingen voor de competitie in de Categorie B en Hoofdklassen Jeugdvoetbal worden bekend gemaakt. De indelingen zijn zichtbaar in...

De poule-indelingen voor de competitie in de Categorie B en Hoofdklassen Jeugdvoetbal worden bekend gemaakt. De indelingen zijn zichtbaar in Sportlink Club en op Voetbal.nl

Beschikt je vereniging over een mediapakket van Sportlink? Dan zijn alle poule-indelingen ook zichtbaar op je website én op Club.TV.

28 augustus

Het wedstrijdprogramma van alle competities wordt bekend gemaakt.

28 augustus is voor veel clubs en spelers een belangrijke datum. Het wedstrijdprogramma voor alle competities  wordt bekend gemaakt en...

28 augustus is voor veel clubs en spelers een belangrijke datum. Het wedstrijdprogramma voor alle competities  wordt bekend gemaakt en is zichtbaar in Sportlink Club en voor iedereen op Voetbal.nl

Wil je alle wedstrijdprogramma’s inclusief de uitslagen en standen eenvoudig delen op je website en op de tv in de kantine? Dat kan! Al 1.000 verenigingen gebruiken hier een een mediapakket van Sportlink voor.

September

Start beker en competitie!

In de maand september gaan we lekker voetballen! In het weekend van 4 september starten de pupillen met het 4-fasenvoetbal....

In de maand september gaan we lekker voetballen! In het weekend van 4 september starten de pupillen met het 4-fasenvoetbal. Ook de bekerwedstrijden voor de Categorie A en de Categorie B gaan in dit weekend van start.

Later in september, in het weekend van 25 september, gaat de competitie voor zowel de Categorie A als de Categorie B van start!

De wedstrijdprogramma’s vind je terug in Sportlink Club en op Voetbal.nl. Voor de clubs met een mediapakket van Sportlink, zij zien deze programma’s  ook weer verschijnen op hun eigen website én op de tv in de kantine.

Oktober

Dit is de laatste maand waarin spelersfoto's kunnen worden gewijzigd.

Tot en met 31 oktober is het mogelijk om de spelerspasfoto te wijzigen. Dit kun je op 3 manieren regelen:...

Tot en met 31 oktober is het mogelijk om de spelerspasfoto te wijzigen. Dit kun je op 3 manieren regelen:

  1. Teammanagers kunnen bij de eerste training alle spelers bij elkaar roepen en zodoende even een foto van iedere speler maken. De teammanager kan deze spelersfoto’s direct toevoegen in de KNVB Wedstrijdzaken app.
  2. Spelers kunnen in de Voetbal.nl app zelf een spelersfoto plaatsen.
  3. De ledenadministrateur kan in Sportlink Club spelersfoto’s toevoegen.

Ongeacht welke wijze voor het plaatsen van een spelersfoto wordt gebruikt, de foto is áltijd zichtbaar in Sportlink Club én in de KNVB Wedstrijdzaken app (mDWF). Heeft een speler de privacy in de Voetbal.nl app op ‘Normaal’ staan, dan is de foto ook zichtbaar in de Voetbal.nl app.

Spelersfoto’s op je website

Je kunt deze spelersfoto’s ook direct laten terugkomen op je website. Is natuurlijk hartstikke gaaf als je op de teampagina’s van je site dezelfde spelersfoto’s als in de app ook daar ziet terugkomen. Hier zie je hoe Vogido dit heeft geregeld.

Tip:

Wil jij als vereniging voorkomen dat leden vakantiefoto’s of foto’s van hun favoriete spelers gebruiken? Informeer dan de teammanagers (optie 1) en ga samen aan de slag voor goede foto’s van de leden. Ziet er toch superleuk uit als de leden in het wedstrijdtenue op de foto staan? Op deze pagina lees je meer over het toevoegen van spelersfoto’s.