seizoensovergang voor veld 
waar moet je op letten

Wil je de nieuwe poule- en teamindelingen en meer clubnieuws tijdens de seizoensovergang handig delen met je leden en fans?
Dat kan met de alles-in-één oplossing voor App, Web en TV.

Start voorbereidingen

Start met voorbereidingen zodat je de teamindelingen voor volgend seizoen alvast met leden en fans kunt delen.

In de periode mei/juni zijn binnen de club allerlei personen druk bezig met de teamindelingen voor volgend seizoen. Wij adviseren om de nieuwe teamindelingen in Sportlink Club vast te leggen. Dit kan heel eenvoudig door in Sportlink Club zogeheten ‘lokale teams’ aan te maken. Hét voordeel om de nieuwe teamindeling via lokale teams te doen is het volgende. Veel verenigingen willen leden nu alvast laten weten voor welk team ze volgend seizoen uitkomen. Zodra je lokale teams aanmaakt in Sportlink Club, dan worden deze teams met Club.Website of Club.Dataservice zo op je website getoond. Zo zorg je ervoor dat je leden (en ook de fans) goed en tijdig zijn geïnformeerd. En, zodra je de bondsteams voor het nieuwe seizoen gaat vullen, dan kun je deze lokale teams heel eenvoudig overzetten naar het bondsteam.
Inschrijven nieuwe teams

Vanaf 1 juni (t/m 17 juni) is het mogelijk om de teams voor het nieuwe seizoen in te schrijven

Welke teams komen er volgend seizoen uit voor de club? JO 12-1 en JO 13-2? Of is er komend jaar geen JO13-2 meer? Het is vanaf 1 juni mogelijk om teams voor komend seizoen in te schrijven. Let wel, je hebt tot uiterlijk 17 juni de tijd om dit door te geven aan de bond. Hier lees je hoe je de teams inschrijft in Sportlink Club. Dit gaat alleen om de teams, je hoeft hier dus niet aan te geven welke spelers precies voor een team uitkomen.
Indien overschrijvingsverzoeken

Uiterlijk 15 juni dienen alle overschrijvingsverzoeken te zijn ingediend

Zorg er als vereniging voor dat uiterlijk 15 juni alle overschrijvingsverzoeken zijn ingediend in Sportlink. Lees hier hoe je de overschrijvingen in Sportlink Club indient. Attendeer je leden er vooral op dat zij zelf de status van hun overschrijving kunnen terugzien in Voetbal.nl app en op de Voetbal.nl website.
Spelerspasfoto wijzigen

Vanaf 21 juni kan de spelerspasfoto gewijzigd worden

Van 21 juni tot en met 31 oktober is het mogelijk om de spelerspasfoto te wijzigen. Zowel ledenadministrateurs (in Sportlink Club), als de teammanagers (in de KNVB Wedstrijdzaken app), als de leden (in Voetbal.nl) kunnen in deze periode de spelerspasfoto wijzigen. Heel nuttig om vanuit de club aan de leden mee te geven dat het belangrijk is dat de leden een duidelijke pasfoto plaatsen. Lees hier alles over het wijzigen van de spelerspasfoto.
Overschrijvingsverzoeken worden verwerkt

In de periode 1 t/m 3 juli verwerkt de KNVB alle overschrijvingsverzoeken

De KNVB gaat druk aan de slag om alle overschrijvingsverzoeken te verwerken. Na 3 juli zijn overschrijvingen zichtbaar in Sportlink Club. Leden kunnen in Voetbal.nl de status van hun eigen overschrijving inzien.
Opschoning teamleden bij bondsteams

Op 3 juli worden de bondsteams in Sportlink Club opgeschoond door de bond.

Leden die in 2018-2019 in een team zaten en in 2019-2020 buiten de leeftijdscategorie van dat team vallen worden door de bond uit het team gehaald. Is een team, bijvoorbeeld JO 13-4, komend seizoen niet meer actief? Dan worden alle leden uit dit team vrijgegeven. Kortom, deze leden moeten door de club opnieuw ingedeeld worden in een team.
Bondsteams weer zichtbaar

Op 4 juli zijn de bondsteams voor het nieuwe seizoen zichtbaar - Aan de slag

Na 3 juli worden de bondsteams vrijgegeven. Dit betekent dat je vanaf 4 juli alle bondsteams kunt vullen met spelers en stafleden. Ga hier vooral vanaf 4 juli mee aan de slag, zodra de concept poule indeling door de KNVB wordt gedeeld op de Voetbal.nl app en andere Sportlink mediakanalen. Zodra je de bondsteams volledig hebt gevuld, betekent dit dat je leden via app, web en tv zien voor welk team ze uitkomen. En jij wilt je leden hier toch ook goed over informeren?! Mocht je eerder lokale teams hebben aangemaakt (zie stap ‘medio mei’), dan kun je deze lokale teams kopiëren naar het bondsteam. Wil je (los van lokale teams) spelers en stafleden toevoegen aan een bondteams, dit doe je zo.
Teams tijdelijk niet zichtbaar

In de periode 1 t/m 14 juli zijn teams niet zichtbaar in de mediakanalen van Sportlink en op Voetbal.nl

De bond is in deze periode druk bezig met de (concept) poule-indeling. Vandaar dat bondsteams niet meer zichtbaar zijn op Voetbal.nl, op onze Club.Website/Club.Dataservice en op Club.TV van Sportlink. Vanaf 15 juli zijn alle competitiegegevens van de bondsteams weer zichtbaar.

Voor West is er een uitzondering. Vanaf 9 augustus zijn hier alle competitiegegevens van de bondsteams zichtbaar.

De teams zijn weer zichtbaar

Vanaf 15 juli worden alle teams weer getoond in de Voetbal.nl app en Voetbal.nl website

Heb je de bondsteams gevuld met spelers en stafleden? Goed gedaan! In de Voetbal.nl app én op de Voetbal.nl website kun je op Teams zoeken en zo weet je direct in welke poule het team is ingedeeld.

Voor West is er een uitzondering. Vanaf 17 augustus zijn hier alle competitiegegevens van de bondsteams zichtbaar.

Voorlopige poule-indeling bekend

Op 15 juli wordt bekend welk team in welke poule is ingedeeld

Vanaf 15 juli wordt de (concept) poule-indeling door de bond vrijgegeven. Dus vanaf de 15e kunnen leden, trainers etc. zien in welke poule en dus bij welke verenigingen de teams voorlopig zijn ingedeeld.

Voor West is er een uitzondering. Vanaf 9 augustus zijn hier alle competitiegegevens van de bondsteams zichtbaar.

Wil je deze indeling ook delen via jullie website? Dat kan met Club.Website en Club.Dataservice.

Bekerindeling bekend

Eind juli wordt de bekerindeling bekend gemaakt door de KNVB.

Op 28 juli worden de eerste bekerindelingen vrijgegeven. Dit jaar worden de indelingen voor de A en B categorie op verschillende momenten bekend gemaakt:

A categorie:

  • 28 juli

B categorie:

  • Zuid 1/ 2: 28 juli
  • Noord/ Oost: 8 augustus
  • West: 9 augustus
Bekerprogramma bekend

Begin augustus wordt het bekerprogramma bekend gemaakt.

Het bekerprogramma voor de veldcompetitie wordt bekend gemaakt op de volgende momenten:

  • Zuid 1 en 2 en Noord/Oost op 9 augustus
  • West op 16 augustus

Dit betekent dat het volledige bekerprogramma ook zichtbaar is in Sportlink Club en in alle mediakanalen van Sportlink (Voetbal.nl, Club.TV, Club.Website, Club.Dataservice).

Nummering competities bekend

De nummering van de veldcompetitie wordt op 18 augustus bekend gemaakt.

Programma 1ste wedstrijddag bekend

Op 30 augustus wordt het programma van de 1e wedstrijddag (competitie) vrijgegeven.

Op 30 augustus wordt het programma van de 1e wedstrijddag vrijgegeven.

West 1 en 2 geven het programma een week eerder vrij. Namelijk op 23 augustus.

Het streven is dat het competitieprogramma na deze datums door de KNVB z.s.m. wordt opgebouwd en vrijgegeven. Vanaf dit moment zie je daadwerkelijk hoe het wedstrijdprogramma eruit ziet. Dit wedstrijdprogramma is zichtbaar in Sportlink Club én in alle mediakanalen van Sportlink (Voetbal.nl, Club.TV, Club.Website, Club.Dataservice). Extra tip aan de leden van de vereniging: je kunt je eigen wedstrijdprogramma vanuit Voetbal.nl direct naar je agenda overzetten.