seizoensovergang waar moet je op letten

Medio mei

Start met voorbereidingen zodat je de teamindelingen voor volgend seizoen alvast met leden en fans kunt delen.

In de periode mei/juni zijn binnen de club allerlei personen druk bezig met de teamindelingen voor volgend seizoen. Wij adviseren om de nieuwe teamindelingen in Sportlink Club vast te leggen. Dit kan heel eenvoudig door in Sportlink Club zogeheten ‘lokale teams’ aan te maken. Hét voordeel om de nieuwe teamindeling via lokale teams te doen is het volgende. Veel verenigingen willen leden nu alvast laten weten voor welk team ze volgend seizoen uitkomen. Zodra je lokale teams aanmaakt in Sportlink Club, dan worden deze teams met Club.Website of Club.Dataservice zo op je website getoond. Zo zorg je ervoor dat je leden (en ook de fans) goed en tijdig zijn geïnformeerd. En, zodra je de bondsteams voor het nieuwe seizoen gaat vullen, dan kun je deze lokale teams heel eenvoudig overzetten naar het bondsteam.
1 juni

Vanaf 1 juni (t/m 20 juni) is het mogelijk om de teams voor het nieuwe seizoen in te schrijven

Welke teams komen er volgend seizoen uit voor de club? JO 12-1 en JO 13-2? Of is er komend jaar geen JO13-2 meer? Het is vanaf 1 juni mogelijk om teams voor komend seizoen in te schrijven. Let wel, je hebt tot uiterlijk 20 juni de tijd om dit door te geven aan de bond. Hier lees je hoe je de teams inschrijft in Sportlink Club. Dit gaat alleen om de teams, je hoeft hier dus niet aan te geven welke spelers precies voor een team uitkomen.
15 juni

Uiterlijk 15 juni dienen alle overschrijvingsverzoeken te zijn ingediend

Zorg er als vereniging voor dat uiterlijk 15 juni alle overschrijvingsverzoeken zijn ingediend in Sportlink. Lees hier hoe je de overschrijvingen in Sportlink Club indient. Attendeer je leden er vooral op dat zij zelf de status van hun overschrijving kunnen terugzien in Voetbal.nl app en op de Voetbal.nl website.
21 juni

Vanaf 21 juni kan de spelerspasfoto gewijzigd worden

Van 21 juni tot en met 31 oktober is het mogelijk om de spelerspasfoto te wijzigen. Zowel ledenadministrateurs (in Sportlink Club), als de teammanagers (in de KNVB Wedstrijdzaken app), als de leden (in Voetbal.nl) kunnen in deze periode de spelerspasfoto wijzigen. Heel nuttig om vanuit de club aan de leden mee te geven dat het belangrijk is dat de leden een duidelijke pasfoto plaatsen. Lees hier alles over het wijzigen van de spelerspasfoto.
1 t/m 3 juli

In de periode verwerkt de KNVB alle overschrijvingsverzoeken

De KNVB gaat druk aan de slag om alle overschrijvingsverzoeken te verwerken. Na 3 juli zijn overschrijvingen zichtbaar in Sportlink Club. Leden kunnen in Voetbal.nl de status van hun eigen overschrijving inzien.
1 juli t/m 12 juli

In deze periode zijn teams niet zichtbaar in de mediakanalen van Sportlink en op Voetbal.nl

De bond is in deze periode druk bezig met de (concept) poule-indeling. Vandaar dat bondsteams niet meer zichtbaar zijn op Voetbal.nl, op onze Club.Website/Club.Dataservice en op Club.TV van Sportlink. Vanaf 13 juli zijn alle competitiegegevens van de bondsteams weer zichtbaar.
2 juli

Bondsteams in Sportlink Club worden door de bond opgeschoond.

We hebben eerder aangegeven dat op 2 juli de bondsteams in Sportlink Club worden geleegd. Deze datum wordt verplaatst naar 9 juli. Leden die in 2017-2018 in een team zaten en in 2018-2019 buiten de leeftijdscategorie van dat team vallen worden door de bond uit het team gehaald. Is een team, bijvoorbeeld JO 13-4, komend seizoen niet meer actief? Dan worden alle leden uit dit team vrijgegeven. Kortom, deze leden moeten door de club opnieuw ingedeeld worden in een team.
4 juli

Bondsteams voor het nieuwe seizoen zijn zichtbaar - Aan de slag

Na 3 juli worden de bondsteams vrijgegeven. Dit betekent dat je vanaf 4 juli alle bondsteams kunt vullen met spelers en stafleden. Ga hier vooral tussen 4 en 13 juli mee aan de slag want vanaf 13 juli worden deze bondsteams gedeeld op de Voetbal.nl app en andere Sportlink mediakanalen. Zodra je de bondsteams op 13 juli volledig hebt gevuld, betekent dit dat je leden via app, web en tv zien voor welk team ze uitkomen. En jij wilt je leden hier toch ook goed over informeren?! Mocht je eerder lokale teams hebben aangemaakt (zie stap ‘medio mei’), dan kun je deze lokale teams kopiëren naar het bondsteam. Wil je (los van lokale teams) spelers en stafleden toevoegen aan een bondteams, dit doe je zo.
13 juli

Op 13 juli wordt bekend welk team in welke poule is ingedeeld

Vanaf 13 juli wordt de (concept) poule-indeling door de bond vrijgegeven. Dus vanaf de 13e kunnen leden, trainers etc. zien in welke poule en dus bij welke verenigingen de teams voorlopig zijn ingedeeld.
13 juli

Vanaf 13 juli worden alle teams weer getoond in de Voetbal.nl app en Voetbal.nl website

Heb je tussen 4 en 13 juli alle bondsteams gevuld met spelers en stafleden? Goed gedaan! In de Voetbal.nl app én op de Voetbal.nl website kun je op Teams zoeken en zo weet je direct in welke poule het team is ingedeeld.
27 juli

Op 27 juli wordt de bekerindeling bekend gemaakt door de KNVB.

De bekerindeling wordt op 27 juli vrijgegeven en is zichtbaar in Sportlink Club in de Voetbal.nl app. Vanaf deze datum weet je dus met welke teams je in de bekerpoule zit. Dit geldt voor A en B categorie.
28 juli

Op 28 juli wordt de nummering van de bekercompetitie bekend gemaakt.

3 augustus

Op 3 augustus wordt het bekerprogramma bekend gemaakt.

Dit betekent dat het volledige bekerprogramma ook zichtbaar is in Sportlink Club en in alle mediakanalen van Sportlink (Voetbal.nl, Club.TV, Club.Website, Club.Dataservice).
17 augustus

De nummering van de competitie wordt bekend gemaakt.

31 augustus

Op 31 augustus wordt het programma van de 1e wedstrijddag (competitie) vrijgegeven.

Op 31 augustus wordt het programma van de 1e wedstrijddag vrijgegeven. Het streven is wel dat het competitieprogramma na 31 augustus door de KNVB zsm wordt opgebouwd en vrijgegeven. Vanaf dit moment zie je daadwerkelijk hoe het wedstrijdprogramma eruit ziet. Dit wedstrijdprogramma is zichtbaar in Sportlink Club én in alle mediakanalen van Sportlink (Voetbal.nl, Club.TV, Club.Website, Club.Dataservice). Extra tip aan de leden van de vereniging: je kunt je eigen wedstrijdprogramma vanuit Voetbal.nl direct naar je agenda overzetten.