Spelers die de club verlaten wil je dit seizoen nog wedstrijden laten spelen

Veel verenigingen zijn bezig om de ledenadministratie voor het nieuwe seizoen alvast in orde te maken. Nieuwe spelers worden aangemeld en spelers die de club gaan verlaten worden afgemeld. We krijgen regelmatig signalen dat spelers die zich bij een vereniging hebben afgemeld, dit seizoen niet meer op het wedstrijdformulier gezet kunnen worden. En dat wil je uiteraard voorkomen.

We geven graag mee dat het bij het afmelden van het lid goed is om te beseffen dat het lid vanaf dat moment niet meer speelgerechtigd is. En misschien moet de persoon in kwestie dit seizoen nog wel wedstrijden spelen, denk aan de nacompetitie. Het is hartstikke zonde als spelers die de club gaan verlaten, dit lopende seizoen niet volledig kunnen afmaken. Wij hebben hier een eenvoudige oplossing voor. We noemen dit ook wel ‘leden in de toekomst afmelden’.

Leden afmelden doe je zo

Houd bij afmelden van leden rekening met de competitieperiode. Moet een lid dat de club gaat verlaten nog een wedstrijd voor de club spelen? En wil je het lid nu al wel afmelden in Sportlink Club? Dat kan! Wij adviseren om bij de afmelddatum een datum in de toekomst toe te passen. Want pas ná die datum die jij invoert, is het lid niet meer speelgerechtigd. Kortom, dan kan het lid gewoon nog zijn wedstrijdjes voor dit seizoen spelen.

Check onze handleiding over het afmelden van leden. 

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven