Sportlink Club Update

We hebben de afgelopen periode flink wat modules van Sportlink eens onderhanden genomen. Zowel Club.Basis, Club.Boekhouding, Club.Vrijwilligers, Club.Trainingen, Club.TV als Club.Website zijn voorzien van allerlei nieuwe, handige en nuttige mogelijkheden.

In het Support Center vind je het complete overzicht van alle Sportlink Club updates uit de maand juli. In dit bericht lichten we er alvast een aantal uit.

Clubsponsors betrek je nu nóg makkelijker bij de club

In Sportlink Club.Basis staan niet alleen alle leden van de vereniging geregistreerd. Je kunt ook organisaties en bedrijven in de administratie opnemen. Toch altijd handig om alle gegevens van  organisaties, die bij de club betrokken zijn, te kunnen inzien. Dit was voor deze update al mogelijk. Maar sommige van deze organisaties zijn ook nog eens sponsor. Ook het gegeven of een organisatie daadwerkelijk sponsor is, kun je vanaf nu in je administratie opnemen. Waarom is zoiets ‘kleins’ in de administratie wellicht handig? Stel je voor dat je alle clubsponsors voor een evenement op de vereniging wilt uitnodigen of je wilt ze benaderen voor een nieuw sponsorpakket? Dan kun je deze sponsors vanaf nu terugvinden in Sportlink Club en je kunt ze ook direct benaderen.

Jaarverslagen, notulen of andere documenten vastleggen?

Voor wellicht de meeste bestuurders herkenbaar… Na een vergadering, die je als activiteit in Sportlink Club hebt vastgelegd, wordt er een verslag of notulen opgemaakt. Maar waar sla je dit document nou daadwerkelijk op? Niet erg handig als de voorzitter dit op zijn/haar eigen laptop opslaat aangezien andere bestuurders die notulen ook graag willen inzien. En ditzelfde geldt ook voor documenten zoals het jaarverslag of het privacy statement van de vereniging. Ook die documenten wil je op een plek opslaan zodat de juiste personen er op ieder moment bij kunnen. Zodoende hebben we het mogelijk gemaakt om dergelijke documenten op te kunnen slaan in Sportlink Club.

Eén overzicht van de trainingsopkomst

Met dit bericht hopen we alle trainers en teammanagers blij te maken. In Sportlink Club kun je nu namelijk inzien wie er daadwerkelijk aanwezig zijn geweest op de trainingen. Spelers kunnen in de app voorafgaand aan de training zelf aangeven wel of niet aanwezig te zijn op een training. De trainer kan dit na afloop van de training zelf nog aanpassen. Zodra dit is gedaan, kan in Sportlink Club een overzicht uitgedraaid worden van deze aanwezigheid. De trainingsopkomst is voor veel trainers en teammanagers toch een extra gegeven om te bepalen wie het ‘net iets meer verdiend heeft’ om op zaterdag in de basis te mogen starten. En je kunt er als trainer of als club ook nog eens iets heel leuks mee doen, denk bijvoorbeeld aan een leuke benoeming tot ‘Trainingsbeest van de maand’. Benieuwd naar Club.Trainingen?

Het begroten van kosten en opbrengsten 

Hoe staat de vereniging er financieel voor? We verwachten nu niet direct een antwoord van je. Maar als bestuur van de vereniging wil je wellicht op ieder moment zelf antwoord op deze vraag kunnen geven. In een notendop: Aan het begin van het boekjaar stel je als vereniging de begroting vast, wat verwacht je het komend jaar aan inkomsten en uitgaven. Die begroting kun je vanaf nu vastleggen in Club.Boekhouding. En waarom is dit nu zo handig? In de loop van het jaar wil je op ieder moment de begrote kosten en opbrengsten naast de daadwerkelijke kosten en opbrengsten houden. En dit is vanaf nu mogelijk! Het invoeren van de begroting (dit noemen we in Sportlink ‘budgetten’) is dé ideale manier voor het bestuur om gedurende het jaar te kunnen sturen op kosten en opbrengsten. Zo houd je de vereniging financieel gezond. Benieuwd naar Club.Boekhouding?

Meer updates – check het complete overzicht

Zoals in de eerste alinea aangegeven hebben we Sportlink Club, naast bovengenoemde mogelijkheden, uitgebreid met allerlei extra’s. Denk aan: teamfoto’s voor de website, gebruikers beperken om gegevens te exporteren (AVG) en het direct tonen van de teams waarin een speler zit.

In het Support Center lees je alles over de nieuwe mogelijkheden waar je vanaf nu gebruik van kunt maken. Daar hebben we de links naar de relevante handleidingen geplaatst.

We hopen dat je er veel plezier van hebt.

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven