Sportlink geen partner van Voetbalassist

De afgelopen periode is bij voetbalverenigingen in toenemende mate ruis ontstaan over onze relatie met Voetbalassist. Graag informeren wij je over de juiste stand van zaken. Voetbalassist wekt in haar communicatie de suggestie dat Sportlink een partner is van Voetbalassist. Dat is niet het geval.

Net als iedere andere leverancier van verenigingspakketten kan Voetbalassist het product Club.Dataservice van Sportlink integreren in het eigen aanbod. Mits de vereniging een licentie van Club.Dataservice heeft. Tevens communiceert Voetbalassist nog steeds over de KNVB Dataservice. De KNVB Dataservice dienstverlening is sinds 1 juli 2017 vervallen. Hier is Club.Dataservice voor in de plaats gekomen. Sportlink heeft sinds juli 2016 het recht om de dataservices van programma, standen en uitslagen te verzorgen. Met deze dienst krijg je alle officiële KNVB-data beschikbaar.

Maar Club.Dataservice is meer dan uitslagen alleen. Via Club.Dataservice worden alle programma’s, standen en uitslagen beschikbaar gesteld, maar ook de andere Sportlink data komt juist, volledig en snel beschikbaar voor elke (niet-Sportlink) toepassing binnen de vereniging.

Ook ondersteunt Club.Dataservice je vereniging om de publicaties van leden- en verenigingsgegevens in lijn te brengen met de Europese privacywetgeving (AVG) die 25 mei van dit jaar van kracht wordt. Een persoon kan via de voetbal.nl app of voetbal.nl website zijn of haar privacy-niveau instellen, waarmee persoonsgegevens kunnen worden afgeschermd of opengezet. Deze beslissing ligt bij de persoon zelf. Deze keuze wordt ook verwerkt in Club.Dataservice.

We hopen dat dit bericht duidelijkheid verschaft. Zijn er vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven