Sportlink, hosting, Brexit, Rackspace

Sportlink werkt op het gebied van hosting samen met Rackspace. Graag informeren we jullie over de mogelijke gevolgen voor de diensten die wij afnemen van onze hostingpartij Rackspace in de United Kingdom (UK) en de Brexit.

Los van de vraag of de Brexit doorgaat op 29 maart as, Sportlink heeft zich op de Brexit voorbereid. Met onze hostingprovider Rackspace is een verwerkersovereenkomst gesloten die voldoet aan alle eisen die de AVG daaraan stelt. Ook is die verwerkersovereenkomst gebaseerd op de zogenaamde ‘model clauses’ die door de Europese Commissie zijn vastgesteld. Zo lang de UK nog in de EU zit, was een dergelijke verwerkersovereenkomst voor de UK niet nodig geweest, maar voor de zekerheid zijn we die vast aangegaan, om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op een harde Brexit.

De UK en dus ook Rackspace, hebben zich vanaf 25 mei 2018 geconformeerd aan de GDPR, omdat men momenteel lid is van de EU. Op dit moment zijn er vanuit de EU geen nadere richtlijnen vastgesteld hoe om te gaan met een (harde) Brexit. Maar aangezien de UK al aan de GDPR voldoet, is de kans groot dat de Europese Commissie de UK op de lijst met vertrouwde landen zal zetten of een uitwisselverdrag zal sluiten. Net zoals met een aantal andere landen buiten de EU is gebeurd. Maar dan moet er meer zekerheid komen over de Brexit en wat de UK gaat doen. Er zal nog wel de nodige tijd verstrijken totdat hierover duidelijkheid is en voordat de Europese Commissie een besluit neemt.

Op dit moment hoeft niemand zich zorgen te maken over dit onderwerp.

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven