Is jouw vereniging klaar voor de toekomst? 

Op 7 juni organiseren we op de KNVB campus in Zeist een groot evenement. Thema? De vereniging van de toekomst. Hoe ziet jouw vereniging er over 5 jaar uit? En is de club daar goed op voorbereid? Een actueel en interessant onderwerp waar voor veel verenigingen een uitdaging ligt.  

Wat kun je verwachten?

Vrijdagmiddag 7 juni, een middagprogramma waarbij je niet stil hoeft te zitten. Het thema ‘de vereniging van de toekomst’. Sportlink heeft hier een visie over. En die visie gaan we met je delen. Maar daarnaast zijn we ook benieuwd hoe voorzitters en andere bestuurders hierover denken en misschien nog belangrijker; hoe springen zij hier op in. We kiezen voor een programma waarbij presentaties worden afgewisseld met interactieve sessies. Dit betekent dat we jou en de andere 249 voorzitters en bestuurders ‘aan het werk en aan het denken zetten’.

Zodra jij na een bezoek van dit evenement terugkomt op de club kun je direct met je medebestuurders aan tafel. Je kunt namelijk met ze delen wat jouw vereniging nog te doen staat om klaar te zijn voor de toekomst.

De uitdagingen op je club

Welke uitdagingen spelen er bij clubs die zich op de toekomst willen voorbereiden? Met ruim 7.000 verenigingen die gebruik maken van Sportlink, spreken we dagelijks sportbestuurders en krijgen we enorm veel waardevolle informatie binnen. Die informatie, die uitdagingen en mogelijke oplossingen gaan we tijdens het evenement met je delen. Deze uitdagingen zijn in 2 thema’s onder te verdelen:

 1. Organisatie: Vrijwilligers van nu zijn misschien over 5 jaar geen vrijwilliger meer. Hoe bereidt jouw club zich voor om ook de komende jaren de club draaiende te houden met de hulp van enthousiaste vrijwilligers?!
 2. Communicatie: Een website, is dat nog van deze tijd? Wat is de rol van de app? Het bereiken van je leden is cruciaal om zowel leden als fans bij de club betrokken te houden.

Dagvoorzitter Gerrit Heijkoop

Het enthousiasme spat er vanaf bij Gerrit Heijkoop, ook wel bekend als Mister Red Sneakers. Als presentator brengt hij het publiek zowel mentaal als in fysiek in de benen met afwisselende oefeningen, rake vragen en een vooral zeer vernieuwende visie op de sportwereld.


Wees er snel bij, meld je aan

Er is plek voor 250 personen. Wees er dus snel bij en verzeker jezelf van een plekje op het congres!

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.


Het programma

 • 12:30 – 13:00: Inloop & ontvangst
 • 13:00 – 14:00: Opening & Interactieve sessie – Jouw mening telt
 • 14:10 – 14:40: Communicatie & Organisatie (wisselronde 1)
 • 14:50 – 15:20: Communicatie & Organisatie (wisselronde 2)
 • 15:30 – 16:00: Hoe bereidt een vereniging zich voor op de toekomst?
 • 16:00 – 16:30: Inspiratiesessie
 • 16:30 – 17:00: Borrel

Tijdens de wisselrondes laten we praktijkvoorbeelden van clubs zien die al op veranderingen in de toekomst inspelen. We splitsen de groep in tweeën in. Geen zorgen, je volgt beide sessies dus je hoeft niks te missen.

 • Wanneer: 7 juni 2019
 • Aanvang: 13:00 uur (inloop vanaf 12:30 uur)
 • Einde: 17:00 uur
 • Waar: KNVB Campus, Woudenbergseweg 56, Zeist

Het bereiken van leden 2.0

Organiseren en binden van leden krijgt een nieuwe dimensie.


Je club financieel topfit

Meer inkomsten genereren, beter sponsoren werven én kosten besparen.


Sport doe(t) je goed

Hoe software het organiseren van de vereniging leuker en gemakkelijker maakt.