Terugblikken op een inspirerend voorzitterscongres

Afgelopen vrijdag 7 juni was het zover, het voorzitterscongres op de KNVB Campus in Zeist. Tussen 12:30 en 17:00 kwamen ruim 100 bestuurders bij elkaar. Ontzettend leuk om te zien hoe deze clubbestuurders meteen vanaf de start aan het werk werden gezet met als gevolg dat clubervaringen werden uitgewisseld. En hoe bijzonder is het dat er zelfs een bestuurder aanwezig was die al 47 jaar (!) bestuurder bij een club is. Op deze pagina blikken we kort terug op de dag en kun je de presentaties nog even rustig terugkijken. Mocht je de badge niet in de bak ‘meld me aan voor het webinar’ hebben gelegd, dan kun je je op deze pagina alsnog even aanmelden voor 19 juni. Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de mogelijkheden van app, website én tv.

Club van de toekomst

Dagvoorzitter Gerrit Heijkoop opende de dag waarna vervolgens Sportlink directeur Wilfred de Rooij het woord nam. Waar stond Sportlink 3 jaar terug en waar willen we met z’n allen naartoe? En hoe kan Sportlink helpen jouw vereniging klaar te maken voor de toekomst? De boodschap was onder andere dat clubs niet alles uit Sportlink halen wat erin zit. En dat is eigenlijk hartstikke zonde. Vandaar dat tijdens de wisselsessies is ingegaan op de werkwijze van Vogido en vv Scherpenzeel. En die werkwijze speelt ook direct in op de club van de toekomst. Geen Excel-lijstjes meer, geen dubbel werk… Alles vanuit één systeem. Zo is het voor iedere clubbestuurder een stuk gemakkelijker en hoe je je tijdens de vakantie niet druk te maken over de overschrijvingen en aanmeldingen van nieuwe spelers. Hieronder gaan we kort in op de wisselsessies én kun je de presentaties bekijken.

Thema Organisatie • vv Scherpenzeel

Wat wil jij als club uitstralen naar je leden en fans? En hoe zorg je ervoor dat die boodschap goed overkomt? Iedere club heeft zo haar eigen uitdaging in het bereiken van alle leden en fans. Scherpenzeel heeft een duidelijke richting gekozen hoe hier mee om te gaan. Benieuwd naar het verhaal?

— Sprekers, Henk vd Berg & Harry van Es

Bekijk de presentatie

Thema Organisatie • Vogido

Een groot bestuur of toch een klein bestuur met werkgroepen… Eén persoon die alles regelt of meer personen die minder werk hebben? Wat is goed en wat is niet goed? Niks is fout! Vogido kiest ervoor veel werk te automatiseren. Best eng, maar de club is blij met deze manier van organiseren.

— Spreker, Ramon Nijhuis

Bekijk de presentatie

ClubverhaalAlways Forward

Always Forward is zo’n vereniging waar ontzettend veel gebeurt. De club zet het complex in voor allerlei verschillende activiteiten. Allereerst uit maatschappelijk oogpunt, maar het zorgt ook voor extra inkomsten voor de club. Hoe bolwerk je zo’n organisatie met een ‘klein clubje’ vrijwilligers?

— Spreker, Paul Roelofs

Bekijk de presentatie

Bestel voor 1 juli 2019 een Sportlink mediapakket met TV en

profiteer van 348,- korting!

Pakket zonder TV? Dan krijg je korting € 99,- korting!

Ruim 100 bestuurders bij elkaar! Bekijk hier alle foto’s.