Checklist voor het mDWF.
In 4 stappen goed voorbereid het weekend in!

Er staan weer veel wedstrijden op de planning voor het weekend. En hoe zorg je er als club nou voor dat je niet op het laatste moment alle wedstrijdzaken nog moet regelen? Staan alle spelers al op het wedstrijdformulier? En weten de scheidsrechters al hoe laat ze op de club moeten zijn? We hebben een checklist voor je opgemaakt zodat je goed voorbereid het weekend in gaat. Ga na of jij alle onderstaande punten vóór het weekend op orde hebt, erg belangrijk!

Zorg dat je alle bondsteams van de vereniging vult met de spelers die in het weekend op het veld willen staan. Zodra je de bondsteams hebt gevuld, dan worden de spelers ook direct in het mDWF op het wedstrijdformulier getoond. Echt noodzakelijk dus! Spelers, technische staf en onder andere assistent-scheidsrechters toevoegen aan een bondsteam doe je zo!

  • Extra tip 1: Voeg de assistent-scheidsrechters toe aan de bondsteams, dan worden deze scheidsrechters standaard meegenomen in het mDWF. Veel handiger:)
  • Extra tip 2: Heb je spelers of stafleden toegevoegd aan een bondsteam maar zie je sommigen niet terug in de spelersopgaaf op het mDWF? Geen man overboord. Dan is dit wellicht de reden.
Erg belangrijk, want dan pas kan de teammanager vanuit zijn rol aan de slag met de KNVB Wedstrijdzaken app. Dit scheelt echt enorm veel vragen vanuit alle teammanagers richting het bestuur en richting de ledenadministratie. Let op, voeg de teammanager in Sportlink Club toe op het tabblad ‘Bondsdeelnemers. Een teammanager aan een bondsteam toevoegen doe je zo!
Zorg er vroegtijdig voor dat alle verenigingsscheidsrechters op wedstrijden zijn ingedeeld. Doe dit niet op de wedstrijddag zelf. Want zodra de club een scheidsrechter heeft ingepland voor een wedstrijd, ziet de scheidsrechter in de KNVB Wedstrijdzaken app welke wedstrijd hij moeten fluiten. Kortom, hoe eerder je de scheidsrechter inplant op een wedstrijd, hoe eerder de scheids weet wanneer hij aanwezig moet zijn op de club. Verenigingsofficials inplannen op wedstrijden doe je zo!
Leg de nodige personen binnen de vereniging vast in de administratie als Wedstrijdsecretaris mDWF. De Wedstrijdsecretaris mDWF kan altijd als back up functioneren, want als de club alles op orde heeft dan hoeft de Wedstrijdsecretaris mDWF er eigenlijk niet eens aan te pas te komen. Máár, deze wedstrijdsecretaris heeft de mogelijkheid om:

  • Wedstrijden officieel af te gelasten
  • Voorafgaand de wedstrijd het wedstrijdformulier vanuit de KNVB Wedstrijdzaken app als PDF te mailen/delen met anderen

Kortom, erg belangrijk dat je de juiste personen als Wedstrijdsecretars mDWF registreert. Iemand als Wedstrijdsecretaris mDWF registreren doe je zo!

In Sportlink Club kan je de opstelling van de wedstrijd voorafgaand printen, zodat je deze bij de wedstrijd kan uitdelen aan scouts, verslaggevers, de omroeper etc. Daarnaast kan de wedstrijdsecretaris mDWF het formulier uit de KNVB Wedstrijdzaken app direct per mail of whatsapp delen met anderen. Check hier hoe je een opstelling uit Sportlink Club met anderen kunt delen en hoe de wedstrijdsecretaris dit kan vanuit de Wedstrijdzaken app.
Wil je het volledig ingevulde wedstrijdformulier na de wedstrijd printen? Dat kan vanuit Sportlink Club.
Bezwaar op het Wedstrijdformulier? Dat kunnen aanvoerders en stafleden achteraf doen via de KNVB Wedstrijdzaken app.