Vragen over de app? Hier vind je het antwoord!

We krijgen in deze periode van het seizoen veel vragen binnen over de app. Sommigen kunnen niet inloggen en anderen zien het favoriete team niet meer in de app staan. Ook krijgen we veel vragen van ouders waarvan de kinderen sporten. Wij hebben een aantal vragen mét antwoorden op een rijtje gezet. Hopelijk kunnen we jou met het antwoord verder helpen.

De KNVB Wedstrijdzaken app en de Voetbal.nl app vallen onder één account, het KNVB account. Dit betekent niets anders dan dat je voor de KNVB Wedstrijdzaken precies dezelfde inloggegevens dient te gebruiken als de inloggegevens die je in de Voetbal.nl app invoert. Probeer dus met dezelfde inloggegevens waarmee je inlogt in de Voetbal.nl app, in te loggen in de KNVB Wedstrijdzaken app.

Merk je dat je wel kunt inloggen in de Voetbal.nl app, maar dat je met dezelfde inloggegevens niet in de KNVB Wedstrijdzaken app kunt inloggen?

Dan log je hoogstwaarschijnlijk in de Voetbal.nl app in als ‘toeschouwer’ en dient er op je club even iets in de administratie aangepast te worden. In dit geval kun je contact opnemen met jouw vereniging en vragen of zij het mailadres, waarmee je inlogt in de Voetbal.nl app, bij jouw lidgegevens in de ledenadministratie vastleggen. Zodra zij dit hebben gedaan, kun je inloggen in zowel de KNVB Wedstrijdzaken app als de Voetbal.nl app.

Heb je helemaal geen Voetbal.nl app en wil je gewoon alleen inloggen in de KNVB Wedstrijdzaken app maar dat lukt niet?

Ook in dit geval kun je het best even contact opnemen met jouw vereniging en vragen of zij het mailadres, waarmee je wilt inloggen in de KNVB Wedstrijdzaken app, bij jouw lidgegevens in de ledenadministratie kunnen vastleggen. Zodra zij dit hebben gedaan, kun je inloggen in de KNVB Wedstrijdzaken app.

Op deze vraag zijn eigenlijk twee antwoorden mogelijk.

  • Wissel van favoriet team

Het kan zijn dat je simpelweg even van ‘favoriet team’ moet wisselen. Dit is heel eenvoudig zelf te doen in de app. Zodra je naar het team gaat dat je nu ziet, zie je ernaast een sterretje. Zodra je op het sterretje tikt ‘ontvolg’ je dat team als het ware als favoriet. Vervolgens ga je naar het team waar je nu speelt en dat je nu wilt volgen en daar tik je naast de teamnaam op het sterretje. Je volgt nu het voor jou juiste team als favoriet.

  • Je bent nog niet in het juiste team ingedeeld

Het kan ook zijn dat jouw vereniging jou nog niet in het nieuwe juiste team heeft geplaatst. Een voorbeeldje: Je zat vorig seizoen bij JO-12 en bent nu overgegaan naar de JO-14. Het is mogelijk dat jouw vereniging de ledenadministratie nog niet heeft bijgewerkt waardoor jij nog ingedeeld staat bij JO-12. En omdat je nog niet in het nieuwe team bent ingedeeld, zie je dit team nog niet in de app. In dit geval kun je even contact met je club opnemen om na te gaan of zij jou al wel in het juiste team in de ledenadministratie hebben ingedeeld. Zodra de club jou in het juiste team indeelt, zie je dit direct terug in de app.

Deze vraag wordt veel gesteld. Kinderen jonger dan 16 jaar, kunnen gegevens in de app niet zelf wijzigen. Ouders kunnen dit wel. Dit kan als volgt:

Je dient in de app in te loggen. Vervolgens kun je onder ‘Instellingen > Mijn kinderen’ de gegevens van je kind(eren) beheren. Zie je onder de optie ‘mijn kinderen’ niets staan? Geen zorgen, je club dient in dit geval allereerst eea in de administratie aan te passen zodat jij de gegevens in de app kunt beheren. Je kunt het volgende doen:

  1. Neem contact op met de club en vraag de ledenadministratie het volgende: De ledenadministrateur van de vereniging dient bij de persoonsgegevens van het lid een e-mailadres in het veld “E-mail ouder/verzorger 1” eveneens in te voeren.
  2. Zodra de vereniging het e-mailadres heeft toegevoegd, kun je als ouder/verzorger in de app naar het menu Instellingen > Mijn kinderen gaan.
  3. Tik hier het betreffende kind aan en wijzig de gegevens.
Dit betekent dat het betreffende team onder de trainerslicentiecontrole van de KNVB valt. Je dient een trainer/coach met een geldige licentie van voldoende niveau op het wedstrijdformulier in te vullen in de gelijknamige functie (trainer/coach). Regel dit ook structureel door je trainer/coach aan het bondsteam toe te voegen. Lees er hier alles over.