Sportlink is druk bezig met het vernieuwen van de Sportlink Club-applicatie. Sommige delen van het huidige Sportlink Club zijn al zo’n twintig jaar oud en de Java-technologie die we in de applicatie toepassen is niet meer van deze tijd. Hoog tijd voor een nieuwe versie van Sportlink Club! Belangrijkste aandachtspunt voor de vernieuwing is het verplaatsen van Sportlink Club naar de browser, waardoor het ook bruikbaar zal zijn op tablets en andere apparaten die geen Java-technologie ondersteunen. Op deze pagina beantwoorden de meestgestelde vragen die we krijgen over deze nieuwe versie.

Wat zijn de voordelen van deze geheel nieuwe versie van Sportlink Club?

Eenvoudiger – We ontwikkelen  Sportlink Club in samenwerking met jullie om er voor te zorgen dat het nieuwe Club zowel aansluit op de verwachtingen van onze Club-veteranen als nieuwe vrijwilligers.

Leuker – Sportlink Club heeft een modern uiterlijk dat je helpt om je taken als gebruiker sneller, efficiënter en met meer plezier te doen.

Sneller – We maken gebruik van de nieuwste web-technologie zodat Sportlink Club beter, sneller én op meer apparaten (zoals Chromebooks en iPads) werkt.

 

Sportlink Club is een grote applicatie, waarmee beginnen jullie?

We hebben besloten te starten met het onderdeel Wedstrijdzaken. Uit onze statistieken blijkt dat dit onderdeel het meest gebruik wordt. Wedstrijdsecretarissen zullen bovendien het meeste voordeel halen uit het feit dat Club op kleinere apparaten gaat werken. Zo kun je binnenkort een kleedkamer wijzigen op een iPad terwijl je op het veld staat!

Na wedstrijdzaken zal onze focus liggen op de kern van Sportlink: ledenbeheer.

 

Hoe ziet het nieuwe Sportlink Club eruit?

We hebben een video gemaakt die een korte impressie geeft van hoe het nieuwe Sportlink Club eruit ziet.

 

Wanneer kan ik het nieuwe Sportlink Club gebruiken?

We rollen Sportlink Club gefaseerd uit. Onderdeel voor onderdeel.  Sport voor sport.

Het onderdeel Wedstrijdzaken wordt op dit moment getest door een aantal clubs. We kunnen geen beloftes doen over de publieke uitrol van het nieuwe Sportlink Club. Ruim vóór we met een onderdeel in het nieuwe Sportlink Club live gaan, zorgen wij er uiteraard voor dat iedereen hiervan op de hoogte is.

 

Wat gebeurt er met de huidige versie van Sportlink Club?

Aangezien we het nieuwe Sportlink Club onderdeel voor onderdeel uitrollen zal het huidige Sportlink Club zal nog zeker een aantal jaren blijven bestaan en ook geüpdatet worden. Naarmate we meer functionaliteit toevoegen aan het nieuwe Sportlink Club zullen deze mogelijk verdwijnen uit de huidige versie van Sportlink Club. Hierover later meer informatie.

 

Wanneer zal het nieuwe Sportlink Club de huidige versie vervangen?

Het zal nog zeker een aantal jaar duren voor we alle functionaliteiten, modules en sport-specifieke uitzonderingen hebben geïmplementeerd in het nieuwe Sportlink Club. Dit heeft twee hoofdredenen.

De integratie tussen ons Club- en Bond-product is zeer nauw. Beide producten vormen de basis voor kritieke infrastructuur voor zowel clubs als sportbonden*.* Onze software moet daarom door- en door getest worden voor we aan een publieke uitrol kunnen beginnen.

Bovendien is het nieuwe Sportlink Club meer dan een ‘web-based’-versie van het huidige Sportlink Club. Naast herbouw voegen we nieuwe functionaliteiten toe en stroomlijnen we processen. Dit zorgt ervoor dat het nieuwe Sportlink Club klaar is voor de toekomst.

 

Hoe kan ik bijdragen aan de ontwikkeling van het nieuwe Sportlink Club?

Je kan bijdragen aan de ontwikkeling van Sportlink Club door je aan te melden voor onze gebruikersgroep. We maken gebruik van deze groep om personen te benaderen voor enquêtes, interviews en andere onderzoeken. Door jezelf aan te melden krijg je tevens rechtstreekse nieuwsupdates van ons ontwikkelteam over de status van het nieuwe Sportlink Club.

Aanmelden voor de lijst

Merk op dat aanmelding voor deze groep geen garantie is voor deelname aan eventuele beta-tests of andere vroegtijdige toegang tot het nieuwe Sportlink Club. We selecteren voor ieder onderzoek een diverse groep van personen op basis van hun sport, rol en ervaring.