In Sportlink kun je een selectie van personen maken. En dat is handig, want dan kun je deze groep vanuit Sportlink mailen of een berichtje in de bondsapp sturen. Zo’n selectie van personen heet in Sportlink een werkset. We hebben de werkset uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Goed om te weten: het zit al in Sportlink Club! Je hoeft hier dus niks voor te doen.

Zelf een selectie van leden maken

Een voorbeeld: je wil alle jeugdteams laten weten dat aan het begin van het seizoen een fotograaf op de club komt om de teams op de foto te zetten. En dus stuur je alle leden (en ouders) en stafleden uit de jeugdteams een e-mail en een push-bericht via de bondsapp. Om iedereen uit de jeugdteams een bericht te kunnen sturen, selecteer je eerst alle leden uit de teams en zet je ze in één groep (een werkset). En daarna is het simpel: even een e-mail of push-bericht in Sportlink maken en versturen.

Werksets worden voornamelijk gebruikt om naar een specifieke groep leden te communiceren. Clubs gebruiken de werksets ook om spelers uit lokale teams naar bondsteams over te zetten of om te exporteren naar Excel. Zo zijn er tal van voorbeelden in het seizoen te bedenken waarop het voor de club handig is om een specifieke groep personen uit Sportlink te kunnen selecteren.

Nieuw – Maak tot wel 10 persoonlijke werksets

In Sportlink Club had je voorheen twee soorten werksets: persoonlijke werksets en standaard werksets (wedstrijdzaken, contributie enz.). Je kon vijf persoonlijke werksets aanmaken. We hebben dit uitgebreid naar tien! Je kunt deze persoonlijke werksets ook delen met anderen. Terug naar het voorbeeld hierboven met de jeugdteams en de fotograaf: Werk je samen met iemand van de club aan de mail om richting alle jeugdteams te sturen, dan is het handig dat ook die andere persoon bij de door jou aangemaakte werkset kan.

Met de uitbreiding van vijf naar tien persoonlijke werksets, zijn de standaard werksets komen te vervallen. Dit betekent dat er nu één soort werkset is, namelijk de persoonlijke werkset. Dat maakt het een stuk overzichtelijker. En je bepaalt zelf wie er in jouw persoonlijke werkset staat. Je bent flexibeler en je bepaalt zelf waarvoor een werkset is bedoeld ipv dat het systeem dit doet.

Lees hier de handleiding hoe je werksets maakt