Club.Website – betere beveiliging van gegevens én extra mogelijkheden

Club.Website – betere beveiliging van gegevens

Voor iedere website, dus zo ook voor Club.Website, geldt dat de beveiliging van gegevensuitwisseling enorm belangrijk is. Wat doet Sportlink aan de beveiliging van Club.Website? Waar voorheen alle Club.Websites alleen op HTTP draaiden, hebben we dit per 15 mei omgezet naar HTTPS. Wat betekent dit?

HTTPS staat voor Hypertext Transfer Protocol Secure. Dit is een manier waarmee een browser veilig verbinding kan maken met een website. Bij HTTPS zijn data en gegevens, welke uitgewisseld worden tussen bezoekers en een website, versleuteld. Dit ´versleutelen´ houdt in dat de gegevens, voorafgaand aan het verzenden, onherkenbaar worden gemaakt.

Er vindt voor jouw Club.Website ook constant verkeer plaats tussen een browser en de (web)server. Bij gebruik van HTTPS wordt de verstuurde data dus ook versleuteld. Dit maakt het voor kwaadwillende partijen nagenoeg onmogelijk verstuurde gegevens te achterhalen.

Kortom, met het omzetten naar HTTPS hebben we ervoor gezorgd dat de gegevensuitwisseling van jouw Club.Website beter beveiligd is. En zeker met het oog op 25 mei, de komst van AVG, is dit toch wel erg prettig.

Extra’s in Club.Website

We zijn niet alleen aan de slag gegaan met de beveiliging van Club.Website. Ook hebben we een aantal extra mogelijkheden in Club.Website beschikbaar gesteld. Op het eerste oog misschien kleine functies, maar ze maken het werk in Club.Website echt een stuk gemakkelijker.

  • Voor het publiceren van de vrijwilligerstaken op je Club.Website, werkte je voorheen altijd met een vrijwilligerstaakcode die je uit Sportlink Club moest halen. Vanaf nu zie je gewoon daadwerkelijk welke taak het betreft. Dus geen code meer maar direct duidelijkheid dat het bijvoorbeeld om ‘Bardiensten’ gaat die je op de site wilt plaatsen.
  • Het was altijd al mogelijk om berichten op de website direct op Twitter te delen door je accountnaam in te voeren. Vanaf nu kun je ook hashtags toevoegen, waardoor het bereik van je berichten wellicht nog groter wordt
  • De skyscraper, de sponsor/advertentie uiting op je website, was voorheen alleen zichtbaar wanneer bezoekers van de website een relatief hoge beeldresolutie gebruikte. Gevolg was dat bij veel bezoekers de skyscraper niet volledig in beeld was. We hebben gezorgd dat de skyscraper nu ook bij meer gangbare resoluties goed getoond wordt.
  • Je hebt nu allerlei extra opties in de widget ‘Wedstrijdinformatie’. Check de widget en kies door aan en uit te vinken welke wedstrijdinformatie je wilt tonen op je website.

Op de hoogte blijven van nieuwe features, updates en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Inschrijven