We zoeken collega's! Wil jij je inzetten voor de sport in Nederland? Bekijk de vacatures!

Overschrijven

Het einde van het seizoen betekent doorgaans een periode van overschrijven. Hiervoor zijn verschillende regels en kritische data opgesteld door de verschillende bonden. Zo geldt bij de KNVB 15 juni als uiterste datum waarop overschrijving kan worden aangevraagd. Alle overschrijvingen worden vervolgens per 1 juli verwerkt. Op deze pagina proberen we je antwoorden te geven op veel gestelde vragen die wij ontvangen van spelers/leden en de ledenadministratie van de vereniging anderzijds.

Het proces van overschrijven:
1. De Speler meldt zich bij zijn nieuwe vereniging met zijn/haar relatiecode
2. De nieuwe vereniging registreert de nieuwe speler in Sportlink Club
3. Het overschrijvingsverzoek namens de speler is geplaatst
4. Overschrijven kan tot uiterlijk 15 juni 23.59 (voor voetbal)
5. De speler wordt na 30 juni automatisch overgeschreven

Een overschrijving in Sportlink Club (voor de ledenadministrateur)

Voor KNVB, KBHB, KNZB, KNBSB en NHV is het mogelijk om overschrijvingen te doen via Sportlink Club. Op deze pagina in ons Support Center wordt uitgelegd hoe je een overschrijving in Sportlink Club opstart en verwerkt.

Bellen met Sportlink voor uitleg van de software en de bond voor regels en specifieke verzoeken

Sportlink verzorgt het proces van overschrijvingen voor de hiervoor genoemde bonden. Wij bepalen niet de regels en zijn dus ook niet instaat om overschrijvingen door te zetten of in te trekken. Dit is voorbehouden aan de bond zelf. Het heeft derhalve geen zin om ons te bellen met dergelijke vragen of verzoeken. Heb je vragen over de werking van onze software dan helpen we je graag verder.

"Klik op de logo's van de bonden voor meer uitleg in ons Support Center"