Gezocht: Senior Software Engineers Bekijk de vacatures
Samenwerking met KNVB

Seizoenskalender voor
voetbalverenigingen

In welke periode van het jaar kun je alle teams van jouw vereniging inschrijven? En vóór welke datum dienen alle overschrijvingen te zijn geregeld? De kalender op deze pagina geeft antwoord op deze en meer vragen. Zo heb je een overzicht van alle belangrijke datums en deadlines en weet je wanneer je bepaalde clubzaken in Sportlink geregeld moet hebben. Alles voor het seizoen 2022/'23 op één pagina gebundeld.

Zeker weten dat je niets vergeet?

We kunnen je voor ieder moment op de jaarkalender een bericht sturen. Heel simpel; door hieronder je mailadres in te vullen, ontvang je voor ieder onderwerp op de kalender een mailtje met extra uitleg en instructies. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid het nieuwe seizoen in gaat.

17 & 31 mei

Live uitzendingen voor de wedstrijdsecretaris

Goed voorbereid het nieuwe seizoen in, hoe regel je dat nou? Tijdens onze live uitzendingen op 17 en 31 mei vertellen we je er alles over. Ieder moment op de kalender komt voorbij. Dus beste wedstrijdsecretaris, zien we jou bij een van onze uitzendingen? Aanmelden kan via onderstaande link.

Meld je hier aan
Mei/juni

Alvast lokale teams vullen

Wij adviseren om in de periode mei/juni de nieuwe teamindelingen alvast in Sportlink Club te regelen. Dit kan heel eenvoudig door in Sportlink Club zogeheten ‘lokale teams’ aan te maken en te vullen met spelers.

Voordeel is dat je later, in juli, alvast de teams hebt klaar staan. Je hoeft in juli dan niet ineens vanuit Excel of een ander programma alle teamindelingen over te nemen in de bondsteams in Sportlink.

Je kunt de lokale teams in Sportlink Club in juli namelijk eenvoudig overzetten naar de bondsteams. Hoe je lokale teams overzet naar bondsteams, lees je verderop in de kalender bij 1 juli.

Ander voordeel voor het werken met ‘lokale teams’ is dat je via Club.Website en via Club.TV de teamindelingen alvast met leden kunt delen.

Lokale teams aanmaken
Mei/Juni

Sportlink Club inrichten voor het nieuwe seizoen

Door in mei/juni alvast voorbereidingen in Sportlink Club te treffen, weet je zeker dat alles per 1 juli goed is ingericht. Denk hierbij aan de volgende voorbereidingen:

Gaan er nieuwe vrijwilligers met Sportlink Club werken? En stoppen anderen ermee? Je kunt zelf regelen dat de juiste personen binnen de club de juiste rechten hebben in Sportlink Club. Natuurlijk ook fijn als je de nieuwe vrijwilligers die met Sportlink gaan werken, ook direct op weg helpt. Wij helpen hierbij.

Belangrijke berichten van de KNVB

De KNVB stuurt gedurende het seizoen berichten naar clubs. Het is belangrijk en eigenlijk noodzakelijk dat deze berichten bij de juiste personen van jouw vereniging terecht komen. Jij kunt daar voor zorgen. Je kunt in Sportlink Club namelijk zelf regelen bij welke personen deze berichten in de mailbox verschijnen. Evenals andere belangrijke berichten voor jouw vereniging. Denk bijvoorbeeld aan berichten over wedstrijdwijzigingen, overschrijvingen en aanmeldingen. Regel dit vóór aanvang van het nieuwe seizoen alvast.

We hebben deze pagina voor je klaar staan waar je er alles over leest, inclusief linkjes naar uitleg met handleidingen.

Inrichting Sportlink Club voor het nieuwe seizoen
1 juni t/m 20 juni

Teams inschrijven

In de periode van 1 juni t/m 20 juni kan jouw vereniging alle teams voor het nieuwe seizoen inschrijven. Dit gaat alleen om de teams, je hoeft hier dus niet aan te geven welke spelers precies voor een team uitkomen. Dus, welke teams komen er volgend seizoen uit voor de club? JO 12-1 en JO 13-2? Of is er komend seizoen geen JO13-2 meer?

Handleiding teams inschrijven
15 juni

Deadline voor overschrijvingen A-Categorie

Op 15 juni, 23:59 uur, sluit de periode waarin spelers kunnen worden overgeschreven. Dit geldt alleen voor spelers in de A-Categorie.

Juli

Nieuwe functionarissen bij jouw vereniging?

Bij de overgang naar een nieuw seizoen vindt er ook regelmatig een wisseling van de wacht plaats bij bijvoorbeeld de penningmeester, de voorzitter of de secretaris. Stopt een functionaris ermee en gaat er een nieuw iemand aan de slag? Registreer dat dan vooral even goed in Sportlink Club. Toch fijn om je ledenadministratie altijd op orde te hebben.

Wij helpen jullie nieuwe functionaris op weg

Zodra een nieuwe voorzitter, penningmeester, secretaris of ledenadministrateur in Sportlink wordt toegevoegd, helpen wij deze persoon direct. Er gaat namelijk direct een bericht jullie kant op met allemaal handige tips en tricks. Zo wordt de nieuwe functionaris direct vanaf het begin geholpen in haar/zijn nieuwe functie. Extra reden om die nieuwe penningmeester dus even te registreren in Sportlink Club.

Handleiding: Nieuwe functionarissen toevoegen
2 juli

Bondsteams worden geleegd

Op 2 juli worden de bondsteams (deels) leeg gemaakt. Dit heeft te maken met spelers die niet meer voor een bepaalde leeftijdscategorie mogen uitkomen.

Er zijn spelers die in het seizoen ’21/22 uitkwamen voor een team, maar vanwege de leeftijdscategorie het komende seizoen ’22/23 niet meer voor dit team mogen uitkomen. Die spelers worden door de KNVB op 2 juli uit de teams gehaald. Vanaf 2 juli, 12:00 uur, kan jouw vereniging deze leden weer opnieuw in een ander team indelen zodat de speler voldoet aan de juiste leeftijdscategorie. Spelers die in het seizoen ’21/22 voor een team uitkwamen en het komende seizoen ‘ 22/23 nog steeds voor dit team mogen uitkomen, staan uiteraard nog wel het team.

Komt een compleet team, bijvoorbeeld JO 13-4, in het nieuwe seizoen ’22/23 te vervallen bij jouw vereniging? Dan worden alle leden uit dit team vrijgegeven. Dit betekent dat deze leden ook opnieuw in een bondsteam moeten worden ingedeeld. Ook dit is mogelijk op 2 juli, vanaf 12:00 uur.

Handleiding: Spelers en stafleden toevoegen
2 juli

Bondsteams vullen

Op 2 juli kun je vanaf 12:00 uur spelers indelen in het juiste bondsteam.

 • Heb je in mei/juni lokale teams aangemaakt ? Dan kun je deze lokale teams kopiëren naar het bondsteam. Bekijk hier de handleiding.
 • Heb je niet eerder lokale teams aangemaakt, maar wil je nu wel spelers en stafleden toevoegen aan een bondsteam? Ook dat kan uiteraard. Bekijk hier de handleiding hoe je dit regelt.
Handleiding: Bondsteams vullen
2 juli

Zichtbaarheid van de overschrijvingen

Op 1 juli verwerkt de KNVB alle overschrijvingsverzoeken. Betekent dat vanaf 2 juli alle overschrijvingen ook te zien zijn in Sportlink Club.

Hier lees je waar en hoe je in Sportlink Club inzicht hebt in de status van de overschrijvingen.

Ook zeker belangrijk: alle spelers kunnen in de Voetbal.nl app de status van hun overschrijving bekijken. Zo zie je in de app of je werkelijk bent overgeschreven naar je nieuwe club. Laat dit je leden vooral weten, scheelt een flink aantal telefoontjes naar de vereniging.

Status overschrijvingen
8 juli

Publicatie poule-indeling competitie cat. A (districtscompetities)

De poule-indeling voor de competities in de categorie A (de districtscompetities) wordt gepubliceerd in Sportlink Club en op Voetbal.nl. Beschikt je vereniging over een mediapakket van Sportlink? Dan is de indeling ook zichtbaar op je website én op Club.TV. Zo zijn je leden en fans ook direct goed geïnformeerd.

Meer informatie over mediapakketten
10 juli

Deadline voor het vullen van de bondsteams (teams met teamindex)

Op uiterlijk 10 juli, 23:59 uur, moeten alle bondsteams met een teamindex gevuld zijn. Dit regel je in Sportlink Club.

Welke teams met een teamindex het betreft vind je op de website  van de KNVB. Hoe zit het met bondsteams die geen teamindex hebben?

Wij adviseren om ook bij die teams alvast alle spelers erin te plaatsen, uiterlijk vóór aanvang van de eerste wedstrijd (beker/competitie). Dit maakt het voor jouw vereniging in de loop van het seizoen allemaal een stuk gemakkelijker.

Handleiding: bondsteams vullen
29 & 30 juli

Poule-indeling en wedstrijdprogramma bekervoetbal Cat. A

De poule-indeling voor bekervoetbal in de categorie A wordt op 29 juli gepubliceerd in Sportlink Club en op Voetbal.nl. Op 30 juli wordt het wedstrijdprogramma voor het bekervoetbal in deze categorie bekend gemaakt. Ook dit zie je terug in Sportlink Club en op Voetbal.nl

Beschikt je vereniging over een mediapakket van Sportlink? Dan is de poule-indeling én het wedstrijdprogramma ook zichtbaar op je website én op Club.TV.

Meer over mediapakketten
Augustus

Teammanagers toevoegen aan de teams

In september beginnen de eerste beker- en competitiewedstrijden. En vóór die eerste wedstrijden van start gaan, is het belangrijk dat aan ieder team een teammanager is toegevoegd. Want alleen dan kan de teammanager zijn/haar werk goed doen in de KNVB Wedstrijdzaken app en de Voetbal.nl app. Erg belangrijk dus. Wij adviseren om in augustus alvast na te gaan of alle teams al een teammanager hebben.

Stap 1: Voeg teammanagers in Sportlink Club toe aan de teams. (onderaan de button naar de handleiding)

Stap 2: Help de teammanagers op weg.

Teammanagers werken gedurende het seizoen met de KNVB Wedstrijdzaken app en de Voetbal.nl app. Weten alle teammanagers hoe de app werkt? Je kunt deze video delen met alle teammanagers, zodat zij zien hoe de app werkt en wat er allemaal mogelijk is. Wij helpen jouw club, jij helpt de teammanagers.

Ook een belangrijke voor teammanagers: spelersfoto’s. Onderaan in deze jaarkalender lees je tips voor het regelen van actuele spelersfoto’s. Neem die tip vooral mee in de communicatie naar al je teammanagers.

Handleiding: Teammanager aan een team toevoegen
12 augustus

Publicatie indelingen

De volgende indelingen worden bekend gemaakt:

 • Categorie A: indelingen van de hoofdklassen in het jeugdvoetbal
 • Categorie B: indelingen van de overige competities in het jeugd- en seniorenvoetbal
 • Beker: poule-indelingen beker in het jeugdvoetbal (hoofdklassen en lager) en van de categorie B van het seniorenvoetbal

Beschikt je vereniging over een mediapakket van Sportlink? Dan zijn alle poule-indelingen ook zichtbaar op je website én op Club.TV.

Meer over mediapakketten
13 augustus

Publicatie wedstrijdprogramma

De volgende wedstrijdprogrammas’s worden bekend gemaakt:

 • Categorie A: indelingen van de hoofdklassen in het jeugdvoetbal
 • Categorie B: indelingen van de overige competities in het jeugd- en seniorenvoetbal
 • Beker: poule-indelingen beker in het jeugdvoetbal (hoofdklassen en lager) en van de categorie B van het seniorenvoetbal

Beschikt je vereniging over een mediapakket van Sportlink? Dan zijn alle poule-indelingen en programma’s ook zichtbaar op je website én op Club.TV.

Meer over mediapakketten
19 augustus

Het wedstrijdprogramma van reguliere competities wordt bekend gemaakt

19 augustus is voor veel clubs en spelers een belangrijke datum. Het wedstrijdprogramma voor alle reguliere competities wordt bekend gemaakt en is zichtbaar in Sportlink Club en voor iedereen op Voetbal.nl.

Wil je alle wedstrijdprogramma’s inclusief de uitslagen en standen eenvoudig delen op je website en op de tv in de kantine? Dat kan! Al meer dan 1.000 verenigingen gebruiken hier een een mediapakket van Sportlink voor.

Meer over mediapakketten
September

Start beker en competitie

In de maand september gaan we lekker voetballen! In het eerste weekend van september starten de pupillen met het 4-fasenvoetbal. Ook de bekerwedstrijden voor de Categorie A en de Categorie B gaan in dit weekend van start. Later in september, in het weekend van 24 september, gaat de competitie voor zowel de Categorie A als de Categorie B van start!

De wedstrijdprogramma’s vind je terug in Sportlink Club en op Voetbal.nl. Voor de clubs met een mediapakket van Sportlink, zij zien deze programma’s ook weer verschijnen op hun eigen website én op de tv in de kantine.

Benieuwd naar de speeldagen? Op de site van de KNVB vind je een zogeheten speeldagenkalender waar je er alles over leest. Neem daar vooral een kijkje.

Meer over mediapakketten
Oktober

Dit is de laatste maand waarin spelersfoto's kunnen worden gewijzigd

Tot en met 31 oktober is het mogelijk om de spelerspasfoto te wijzigen. Dit kun je op 3 manieren regelen:

 • Teammanagers kunnen bij de eerste training alle spelers bij elkaar roepen en zodoende even een foto van iedere speler maken. De teammanager kan deze spelersfoto’s direct toevoegen in de KNVB Wedstrijdzaken app.
 • Spelers kunnen in de Voetbal.nl app zelf een spelersfoto plaatsen.
 • De ledenadministrateur kan in Sportlink Club spelersfoto’s toevoegen.

Ongeacht welke wijze voor het plaatsen van een spelersfoto wordt gebruikt, de foto is áltijd zichtbaar in Sportlink Club én in de KNVB Wedstrijdzaken app (mDWF). Heeft een speler de privacy in de Voetbal.nl app op ‘Normaal’ staan, dan is de foto ook zichtbaar in de Voetbal.nl app.

Spelersfoto’s op je website

Je kunt deze spelersfoto’s ook direct laten terugkomen op je website. Is natuurlijk hartstikke gaaf als je op de teampagina’s van je site dezelfde spelersfoto’s als in de app ook daar ziet terugkomen.

Tip:

Wil jij als vereniging voorkomen dat leden vakantiefoto’s of foto’s van hun favoriete spelers gebruiken? Informeer dan de teammanagers (optie 1) en ga samen aan de slag voor goede foto’s van de leden. Ziet er toch superleuk uit als de leden in het wedstrijdtenue op de foto staan? Op deze pagina lees je meer over het toevoegen van spelersfoto’s.

Handleiding: Spelersfoto's toevoegen

Vragen over de jaarkalender? Of mis je iets?

Laat het ons vooral weten. Wij doen er alles aan om jouw vereniging en al die andere clubs te helpen op deze belangrijke momenten in het jaar.

Vind antwoorden bij ondersteuning
We hebben hier al veel vragen en antwoorden voor je verzameld. Dit helpt je meestal verder.
Neem contact op bij vragen
Bel Bart of zijn team via 088-7700500
Bart