We zoeken collega's! Wil jij je inzetten voor de sport in Nederland? Bekijk de vacatures!

Voetbalvereniging PVC uit Utrecht werkt nu iets meer dan 2.5 jaar met het mediapakket van Sportlink en kan de tijd- en kostenbesparing die daarmee gepaard gaat, bijvoorbeeld bij de inzet van vrijwilligers, niet meer weg denken. Voorzitter Michel Marree blikt tijdens een lange autorit voor zijn werk met veel plezier terug op de beta-fase van de app, website én tv, verhoogde sponsorinkomsten en het gemak van het werven van vrijwilligers met de app.

Michel is nu voorzitter, maar hij heeft in bijna 40 jaar vrijwilligerschap voor de club alle functies wel zo’n beetje gehad. Hij stopt, zoals hij het zelf zegt “het liefst ieder vrij uurtje in het welzijn van PVC.” Michel lijkt daarmee een vrijwilliger zoals iedere club ze nodig heeft. Ongeveer 3 jaar geleden was het Michel die kennis maakte met Sportlink. In overleg met het bestuur schreef hij de club in. PVC was één van de eerste 250 clubs die startte met het Sportlink mediapakket. Inmiddels maken er al ruim 600 clubs gebruik van. “Het was natuurlijk nog een beta-versie en volop in ontwikkeling, maar ik dacht meteen: hier heeft onze club behoefte aan,” vertelt Michel. “En wat we verwachtten, is ruimschoots overtroffen.”

Aantal leden
835
Thuisbasis
Utrecht
Opgericht
1915

Website
“We leggen de verantwoordelijkheid bij onze leden, in plaats dat we zelf overal achteraan moeten bellen”
Voorzitter Michel Marree

'Wij bedwingen met gevleugelde voet'

In 1915 richtte de kapelaan ‘Ome Jan’ van Wij de Utrechtse Katholieke Sport Vereniging PVC op, dat destijds nog stond voor Patronaats Voetbal Club. In 1926 kwam het grootste succes; PVC behaalde in dat jaar het landskampioenschap van de Rooms-Katholieke Federatie. Zes jaar later in 1932 stapte PVC over naar de KNVB, hoewel een deel van de leden wel onderdeel van de RKF wilden blijven; zij gingen verder onder de naam De Volharding. Sindsdien staan de letters PVC voor Pede Volucri Cogimus, Latijn voor ‘Wij bedwingen met gevleugelde voet.’ Een hoogstaand stukje romantisch voetbaljargon, nietwaar?

Makkelijk gegevens ontsluiten

“Het grootste voordeel dat Sportlink ons oplevert, is de ontsluiting van gegevens. Ons wedstrijdsecretariaat, de indeling van scheidsrechters en sponsorvermeldingen; we kunnen alle communicatie hierover richting leden eenvoudig tonen via de app, website én tv. Inmiddels overwegen we om een vierde mediaspeler te installeren, zodat we in de gangen van de kleedkamers ook de benodigde informatie kunnen tonen. Waar we voorheen met talloze onoverzichtelijke lijstjes in de weer waren, hebben de mensen die het nodig hebben altijd toegang tot precies de gegevens die ze nodig hebben. Dat is top!”

Beter vrijwilligers werven

Het werven van vrijwilligers is iets waar veel clubs moeite mee hebben. PVC herkent die problemen en besloot om met Club.Vrijwilligers daar meer in te investeren. Dat is gelukt. Met de app, website én tv en nu dus ook Club.Vrijwilligers. Michel: “Onze teams worden nu op een dag en taak gezet. Dat kunnen we eenvoudig voor lange tijd vooruit plannen. De leden van de teams regelen zelf via de app wie er aanwezig is als dat moet. We leggen de verantwoordelijkheid bij onze leden, in plaats dat we zelf overal achteraan moeten bellen. Dat zien we positief terug in de bezetting.”

''Sportlink is waanzinnig''

Over de algehele functionaliteiten is Michel zeer te spreken: “Sportlink is waanzinnig. Hoeveel tijd wij nu besparen en hoeveel beter we als club met informatie omgaan, is echt ongelofelijk eigenlijk. Ik ben zeer te spreken over Sportlink en onze beslissing om bij de eerste 250 clubs te zitten is achteraf gezien goed uitgepakt. Ik zal je nog sterker vertellen: ik heb nu al twee keer bij andere clubs een praatje gehouden over de voordelen van Sportlink. En nu weer hier! Ik ben gewoon een veredelde verkoopmedewerker! Maar wel eentje met de ervaring om er iets over te zeggen, dus neem van mij aan: Sportlink helpt je club enorm.”

Meer weten over de genoemde oplossingen?

Club.Vrijwilligers

Betrek de vrijwilligers bij de taakverdeling

Ik wil meer weten
Club.Mobiel

Maak van de bondsapp een verenigingsapp

Ik wil meer weten
Club.Website

Een compleet nieuwe website voor jouw club

Ik wil meer weten

Workshop in jullie kantine? Doen we met plezier!

Elke club is uniek! Nu lopen wij al ruim 20 jaar mee en kennen zo'n 7.000 clubs. Daardoor zien we inmiddels vaker overeenkomsten dan verschillen. Die kennis delen we graag. Dat kan een kort adviesgesprek zijn of een workshop op maat.

Bekijk eerst de agenda
Bekijk de agenda of we al een workshop bij jullie in de buurt geven.
Nieuwe workshop aanvragen
Samen kunnen wij kijken hoe we jouw vragen en onze kennis kunnen combineren.
Harry