Dichtbij het Alkmaardermeer in Noord Holland, aan de Zienlaan, ligt sportpark de Koog van FC Uitgeest. Met over de 1200 voetballende leden en een kaartclub in het clubhuis is FC Uitgeest, voluit Fusie Club Uitgeest, officieel een omnivereniging. Zoveel leden vereist natuurlijk een goede organisatie en na al langer gebruik van Club.Basis, Club.Contributie en Club.Boekhouding koos de club kortgeleden om ook Club.Pakket Ideaal af te nemen van Sportlink.

“Bij FC Uitgeest is iedereen welkom.” Dat is het eerste wat secretaris Louis Reuzenaar aandraagt om te omschrijven wat voor vereniging Fusie Club Uitgeest is. Een mooie manier om jezelf als club te kunnen omschrijven en ongetwijfeld herkenbaar voor vele sportverenigingen in Nederland. En verder: “Onze club is een ontmoetingsplaats voor velen. Sportief presteren is een motto binnen de club, waarbij respect voor elkaar belangrijk is. Wij vinden presteren belangrijk, maar de breedtesport is minstens zo belangrijk.”

Thuisbasis
Uitgeest
Opgericht
1996

Website
“Ieder seizoen zijn er zoveel mutaties te verwerken. Dat is een stuk makkelijker geworden met Sportlink”
Secretaris Louis Reuzenaar

Minder belasting voor vrijwilligers

Als secretaris is Louis verantwoordelijk voor alles omtrent Sportlink. De club wil vooral efficiënter werken. En het Club.Pakket gaat FC Uitgeest hier bij helpen. “Bijvoorbeeld,” vertelt Louis, “Het publiceren van het wedstrijdprogramma met de juiste veld-en kleedkamerindeling richten we nu in één keer in, waarna we er geen omkijken meer aan hebben. De belasting van vrijwilligers neemt hierdoor af.”

Wedstrijdjes organiseren met Sportlink

“Met de groeiende toeloop van leden moeten we tijdig oplossingen vinden voor de uitdagingen die daarbij horen. Ieder seizoen zijn er bijvoorbeeld weer ontzettend veel mutaties te verwerken. Dat is wel een stuk makkelijker geworden met Sportlink. Maar we zien ook nieuwe uitdagingen opkomen, bijvoorbeeld de groei van voetbal voor senioren. Inmiddels hebben we 3 heren- en 2 damesteams die iedere vrijdagavond een balletje willen trappen en een pilsje drinken. Nu regelt de KNVB het speelschema voor 35+ voetbal, maar hoe mooi zou het zijn als we met Sportlink zelf een competitie of een paar wedstrijden kunnen opzetten? Dan hoeven ze niet helemaal naar Enkhuizen en terug.”

Eigenlijk is het te vroeg

“Eerlijk is eerlijk, we draaien pas een paar maanden met Club.Pakket. We zetten de mogelijkheden nog niet volledig in. Natuurlijk zijn we ervaren in het gebruik van Sportlink, maar het is misschien nog iets te vroeg om conclusies te trekken. De transitie van de bestaande website naar de website die Sportlink heeft ingericht, had nog heel wat voeten in de aarde. Heel veel informatie staat nu gelukkig goed op de site en binnen afzienbare tijd kunnen we zeggen of onze leden dat ook merken. Het enige wat nog lastig in te richten is, zijn de sponsoruitingen. Feit is dat het eerste voetbalweekend dat we Club.TV draaide alles goed ging en dat we nu al overwegen om een derde kastje af te nemen, zodat we meer informatie op meerdere schermen kunnen tonen en de kantine laten bruisen.”

Hoopvol het seizoen in

“Natuurlijk hebben we ook wel verbeterpunten. De grootste vraag vanuit ons aan Sportlink is om een grafische weergave te kunnen maken voor het maken van de veld- en kleedkamerindeling. Dat zou het werk makkelijker maken. Maar die vraag staat ook uit en we weten dat Sportlink altijd bezig is om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Dat is ook wat ons aansprak in een veel eerder stadium: de plannen die Sportlink op de stapel had. Dat was voor ons bestuur één van de belangrijkste redenen om de samenwerking aan te gaan. Een bezoek aan een collega-vereniging voor een inkijkje in de software en wat uitleg gaf voor ons toen de doorslag. We hopen dat we gedurende dit seizoen echt de vruchten plukken van Pakket.Ideaal, maar onze ervaring met alle andere diensten stemt ons zeer hoopvol.”

Meer weten over de genoemde oplossingen?

Club.Website

Een compleet nieuwe website voor jouw club

Ik wil meer weten
Club.Mobiel

Maak van de bondsapp een verenigingsapp

Ik wil meer weten
Club.TV

Iedereen in de kantine goed op de hoogte

Ik wil meer weten

Workshop in jullie kantine? Doen we met plezier!

Elke club is uniek! Nu lopen wij al ruim 20 jaar mee en kennen zo'n 7.000 clubs. Daardoor zien we inmiddels vaker overeenkomsten dan verschillen. Die kennis delen we graag. Dat kan een kort adviesgesprek zijn of een workshop op maat.

Bekijk eerst de agenda
Bekijk de agenda of we al een workshop bij jullie in de buurt geven.
Nieuwe workshop aanvragen
Samen kunnen we kijken hoe we jouw vragen en onze kennis kunnen combineren.
Harry