HV Meervogels’60 uit Akersloot is een relatief kleine handbalvereniging (125 leden) die meer dan de helft van het seizoen op het veld speelt. Waar de meeste clubs steevast de zaal verkiezen, blijft in Noord-Holland het veld belangrijk. Zo ook in Akersloot. Een goede organisatie om teams en speelschema’s op peil te houden, daar was het bestuur naar op zoek. Ondanks dat HV Meervogels een kleine vereniging is, helpt Sportlink de club om die werkzaamheden beter te regelen.

Door van start te gaan met een Sportlink mediapakket is er nu een vernieuwde website en kunnen de leden middels de app op de hoogte blijven van de uitslagen, het programma en standen. “We zochten gewoon een antwoord op de vraag: wat is het makkelijkst? Als het gaat om het centraal bijhouden van scheidsrechters, wedstrijden en dergelijke is Sportlink het handigst”, vertelt Robert Logman. Robert is sinds vijf jaar de voorzitter van de vereniging hoewel hij zelf nooit een handbal heeft beroerd. “Op een gegeven moment zit je dochter op handbal en ja, dan raak je betrokken.”

Aantal leden
125
Thuisbasis
Akersloot

Website
“Als het gaat om het centraal bijhouden van scheidsrechters, wedstrijden en dergelijke is Sportlink het handigst”
Robert Logman

De tevredenheid is er, Meervogels kan zelfs nog meer uit Sportlink halen

Op dit moment gebruikt Meervogels Sportlink voornamelijk voor het inplannen van de wedstrijden, teams en de scheidsrechters. En dat is genoeg. Want door het gebruik van Sportlink worden Excel-sheets die het wedstrijdsecretariaat en de administratie hiervoor gebruikten overbodig. En dat bevalt tot dusver prima. Groot voordeel van het mediapakket is dat deze informatie ook direct zichtbaar is in de app en op de site. Hier hoeft de webbeheerder verder niks meer voor te doen. Uitslagen, standen, scheidsrechters… het wordt automatisch en actueel bijgewerkt. Dit scheelt een hoop tijd en werk.

Multifunctioneel gebruik van de kantine

De kantine van Meervogels is een verzamelplek voor diverse verenigingen. Naast de handballers geniet ook bijvoorbeeld een klaverjasclub van de faciliteiten. De app speelt hier een belangrijke rol, want daar kunnen de verschillende partijen zien of de kantine al gebruikt wordt of dat zij de ruimte kunnen reserveren. Het boeken zelf gebeurt vooralsnog via het secretariaat en de intentie is om dat voorlopig zo te houden. Natuurlijk is het bestuur wel voortdurend op zoek naar kansen om nog meer uit het mediapakket te halen. Vertegenwoordigers van de club zijn dan ook regelmatig te vinden bij (online en fysieke) informatiesessies.

Aanwas nieuwe leden

Meervogels is zoals vele verenigingen bezig met de vraag: bestaan we in 2025 nog wel? Robert: “Akersloot is een dorp dat in een hoog tempo vergrijst. Ons ledenbestand bestaat voor een groot deel uit meisjes; we hebben in de jeugd nu drie jongens als lid. We zijn afhankelijk van de geboorte van meisjes en dat waren er vorig jaar 12. De uitdaging voor ons is om er aan de onderkant leden bij te krijgen en aan de bovenkant leden te behouden. We gebruiken de website om interesse te creëren voor proefdagen op de club en daarnaast doen we doen ook veel via social media en een wekelijkse nieuwsbrief.”

 

Beachen

Een andere manier om wat verjonging te brengen, is de introductie en uitbreiding van beach handbal. Waar Meervogels overwegend traditioneel op asfalt speelt, wordt de sport met name in de zaal beoefend. Door meer met beach te gaan doen, hoopt Meervogels een nieuw en ruimer publiek aan te spreken. Pittig voor de beentjes, geeft ook Robert toe, maar een heel nieuw spelletje dat erg aantrekkelijk is. En wat dat betreft heeft Meervogels een mooie voorsprong op veel andere (Noord-Hollandse clubs, ze zijn de trotse bezitters van een eigen beachveld.

Meer weten over de genoemde oplossingen?

Club.Mobiel

Maak van de bondsapp een verenigingsapp

Ik wil meer weten
Club.TV

Iedereen in de kantine goed op de hoogte

Ik wil meer weten
Club.Website

Een compleet nieuwe website voor jouw club

Ik wil meer weten

Workshop in jullie kantine? Doen we met plezier!

Elke club is uniek! Nu lopen wij al ruim 20 jaar mee en kennen zo'n 7.000 clubs. Daardoor zien we inmiddels vaker overeenkomsten dan verschillen. Die kennis delen we graag. Dat kan een kort adviesgesprek zijn of een workshop op maat.

Bekijk eerst de agenda
Bekijk de agenda of we al een workshop bij jullie in de buurt geven.
Nieuwe workshop aanvragen
Samen kunnen we kijken hoe we jouw vragen en onze kennis kunnen combineren.
Peter