We zoeken collega's! Wil jij je inzetten voor de sport in Nederland? Bekijk de vacatures!

Korfbalvereniging KV Wageningen is op 30 juni 2012 ontstaan uit een fusie tussen drie Wageningse verenigingen; SKV, SSS en Vada 1925. Gezamenlijk staan ze sterker in de ambitie om van Wageningen een waar korfbal netwerk in Nederland te maken. Bij een toonaangevende club als KV Wageningen hoort een moderne duurzaam gebouwde accommodatie. En die is er sinds eind 2018, volledig voorzien van de moderne oplossingen die nodig zijn om de club klaar te maken voor de ambities van de toekomst. Nu staat de club aan de vooravond van de laatste stap: de introductie van de volledige softwareoplossing van Sportlink.

Penningmeester en initiatiefnemer Carlo van Tricht kijkt met goede moed naar de komende ontwikkelingen die het mediapakket van Sportlink (App, Web en TV) en de losse modules Trainingen en Vrijwilligers gaat brengen. De club gaat hem aan het hart: als pupil speelde Carlo bij Vada 1925 en sindsdien is hij altijd bij de club betrokken geweest. De fusie veranderde daar niets aan. En gecombineerd met de kennis die Carlo als ondernemer heeft, voelde hij zich geroepen de rol van penningmeester op zich te nemen toen de vorige aftrad. Sinds januari dit jaar heeft Carlo zitting in het bestuur en kijkt hij door een nieuwe bril naar de organisatie. Hoe kunnen dingen sneller en gemakkelijker, zodat we als club meer tijd over houden voor de sport? Daarnaast speelde nog een andere uitdaging: de club wil vrijwilligers minder belasten en informatie en kennis makkelijk overgedragen aan de leden. Met die uitdaging kwam het bestuur bij Sportlink terecht. Waarom dan precies Sportlink? Carlo: “Alles werkt vanuit één bron en ik geloof dat dat het beste werkt omdat we dan als bestuur en als club eenvoudig overzicht behouden.”

Aantal leden
584
Thuisbasis
Wageningen
Opgericht
2012

Website
“Wij merken dat er een aantal vrijwilligers is die veel taken op zich nemen. Het gebruik van Sportlink moet ons helpen onze vrijwilligers efficiënter te laten werken”
Penningmeester en initiatiefnemer Carlo

Vrijwilligers beter indelen

“Wij merken dat er een aantal vrijwilligers is die veel taken op zich nemen,’’ vertelt Carlo. “Het gebruik van Sportlink moet ons helpen onze vrijwilligers efficiënter te laten werken.” Daarmee bedoelt Carlo vooral dat het voor vrijwilligers gemakkelijker moet worden om de taken uit te voeren. Maar ook voor de vrijwilligerscoördinator is het prettig als alle vrijwilligers eenvoudig op een vrijwilligerstaak ingedeeld kunnen worden. Door de vrijwilligersmodule moet het haalbaar zijn meer vrijwilligers aan de club te binden, waardoor inplannen en de verdeling van werkdruk beter geregeld kan worden.

Beter communiceren

KV Wageningen heeft ruim 600 leden waarvan er een groot deel uitkomt in de 30 jeugdteams. Carlo vindt communicatie naar de leden, afgestemd op de lezer, ontzettend belangrijk. Hij denkt dat de app van Sportlink hier een cruciale rol in gaat spelen. Carlo: “Onze jeugd heeft toch al de hele dag de iPhone in de hand. Met een notificatie via de app bereiken we hen het snelst. Daardoor wordt de berichtgeving vanuit de club naar leden veel persoonlijker en daarnaast ook vooral effectiever.”

Gemakkelijk trainingen indelen

Een andere uitdaging is het plannen van de trainingen. KV Wageningen wil alle jeugd van dezelfde leeftijd graag tegelijk laten trainen. Dit is leuker voor de kinderen en ook handig als teams partijtjes willen spelen. Voor de planning van de trainingen is men van start gegaan met Club.Trainingen. Hierdoor wordt bij het indelen van deze trainingen veel tijd bespaard. Teams kunnen per leeftijdscategorie makkelijk op dezelfde tijd ingedeeld worden. En een extra voordeel van het mediapakket in combinatie met Club.Trainingen: op mediakanalen kunnen leden zien wanneer en hoe laat er getraind wordt. Zo is iedereen altijd op de hoogte.

De eindconclusie van Carlo? “We gaan vol zin en vertrouwen de laatste stappen zetten. We zijn benieuwd wat Sportlink allemaal voor de club kan betekenen en het is natuurlijk hartstikke leuk om te zien hoe de systemen van Sportlink in de praktijk het werk gaan doen.”

“Wij merken dat er een aantal vrijwilligers is die veel taken op zich nemen. Het gebruik van Sportlink moet ons helpen onze vrijwilligers efficiënter te laten werken”
Penningmeester en initiatiefnemer Carlo

Meer weten over de genoemde oplossingen?

Club.Vrijwilligers

Betrek de vrijwilligers bij de taakverdeling

Ik wil meer weten
Club.Trainingen

Trainingen inplannen én leden informeren?

Ik wil meer weten
Club.Mobiel

Maak van de bondsapp een verenigingsapp

Ik wil meer weten

Workshop in jullie kantine? Doen we met plezier!

Elke club is uniek! Nu lopen wij al ruim 20 jaar mee en kennen zo'n 7.000 clubs. Daardoor zien we inmiddels vaker overeenkomsten dan verschillen. Die kennis delen we graag. Dat kan een kort adviesgesprek zijn of een workshop op maat.

Bekijk eerst de agenda
Bekijk de agenda of we al een workshop bij jullie in de buurt geven.
Nieuwe workshop aanvragen
Samen kunnen we kijken hoe we jouw vragen en onze kennis kunnen combineren.
Harry