We zoeken collega's! Wil jij je inzetten voor de sport in Nederland? Bekijk de vacatures!

“Komt er nog een jury die beoordeelt wie de mooiste Sportlink-website heeft?” Die vraag gaf ons bij Sportlink voldoende aanleiding om eens een extra kijkje te nemen op de Club.Website van VIOD Doetinchem. Met als gevolg dat we 10 minuten later de telefoon pakten om de club te vragen hoe deze Club.Website daadwerkelijk tot stand is gekomen. We spraken met vrijwilliger John van der Kamp van VIOD Doetinchem. Opvallend: alle sterke facetten van de nieuwe site zijn ‘geleend’ van andere clubs.

“Onze oude website voldeed wel, maar functioneerde niet als het cluborgaan dat we nodig hadden,” licht John de reden voor de vernieuwing toe. “Voor een zo volledig mogelijk nieuwe website pakten we met een team en ieder een eigen aandachtsgebied talloze andere club- websites erbij. Wat ons beviel hebben we zelf gebruikt, wat ons tegenstond hebben we weggedrukt. Beter goed gejat dan slecht verzonnen, nietwaar?”

Thuisbasis
Doetinchem
Opgericht
1928

Website
“We wilden onze sponsors de plek kunnen geven die ze verdienen”
John van der Kamp

Tijd voor vernieuwing

Sinds begin september draait de nieuwe website van VIOD, maar de voorbereiding begon al in mei dit jaar. John: “De tijd voor vernieuwing was rijp, want we wilden de website brengen als cluborgaan nummer 1 rondom ons 90-jarig jubileum en bij aanvang van het nieuwe seizoen. We wilden onze sponsors de plek kunnen geven die ze verdienen en onze leden uniform en consistent informatie aanbieden. En daarbij is het belangrijk dat het beheer van de website toegankelijk en overdraagbaar is. Want de mensen die nu het beheer doen, zijn over een paar jaar mogelijk niet meer betrokken.”

Op eigen houtje

John is een manusje-van-alles in de rauwe betekenis van het woord. Lachend vertelt John: “Ik heb bij VIOD alles al gedaan behalve gevoetbald! Het website-beheer en contact met Sportlink is wat ik nu oppak met Michael Stock. Maar ik schrijf ook de wedstrijdverslagen van het eerste elftal, organiseer een paar toernooien en met VIOD.TV ben ik ook druk. Gelukkig wordt het contact met Sportlink steeds minder. Dat zal wel vreemd klinken, maar ik bedoel: iedere keer dat ik iets uitvraag, leer ik weer bij. Onderaan de streep heb ik de helpdesk steeds minder nodig.”

Herkenbare url

“De uiteindelijke overgang hebben we, al zeg ik het zelf, mooi geregeld. Onze oude url, vv-viod.nl, leidde ertoe dat er onduidelijkheid bestond over welke VIOD nu precies bij deze website hoorde. Er zijn er namelijk drie in Nederland. We kregen dus wel eens aanmeldingen van Amsterdammers voor onze toernooien. Die vonden het dan meestal toch wel ver rijden. Onze nieuwe website draait volledig op vioddoetinchem.nl. Geen streepjes en gelukkig prima herkenbaar. Amsterdammers zijn overigens nog steeds hartstikke welkom.”

Landingspagina voor sponsors

En waarom zou vioddoetichem.nl verkozen moeten worden tot mooiste Sportlink-website? Dat is natuurlijk het hete hangijzer. John: “We hebben op onze website het beste van alle clubwebsites gecombineerd. Veel van onze leden geven te kennen dat, ondanks dat het nieuw is, ze zeer tevreden zijn. Dat laat zien dat wij als club de vruchten plukken van onze durf om te investeren.

En om een concreet voorbeeld te noemen; we hebben een sponsoruiting op de website staan die, als je erop klikt, direct doorgaat naar een landingspagina speciaal voor VIOD-bezoekers. Dat bewijst hoe ver we nagedacht hebben over de rol die onze site moet spelen voor onze club, leden en sponsors.”

Meer weten over de genoemde oplossingen?

Club.Website

Een compleet nieuwe website voor jouw club

Ik wil meer weten
Club.Basis

Sportlink Club is de solide basis van je totaaladministratie!

Ik wil meer weten
Club.Contributie

Contributie innen? Ook dat regel je vanuit één systeem, Sportlink!

Ik wil meer weten

Workshop in jullie kantine? Doen we met plezier!

Elke club is uniek! Nu lopen wij al ruim 20 jaar mee en kennen zo'n 7.000 clubs. Daardoor zien we inmiddels vaker overeenkomsten dan verschillen. Die kennis delen we graag. Dat kan een kort adviesgesprek zijn of een workshop op maat.

Bekijk eerst de agenda
Bekijk de agenda of we al een workshop bij jullie in de buurt geven.
Nieuwe workshop aanvragen
Samen kunnen we kijken hoe we jouw vragen en onze kennis kunnen combineren.
Harry