We zoeken collega's! Wil jij je inzetten voor de sport in Nederland? Bekijk de vacatures!

Voetbalvereniging Pelikaan uit Zwijndrecht is een zeer actieve vereniging. Van meisjesvoetbal tot walking football voor 60-plussers en een speciaal zomerkampioenschap voor clubs uit Zwijndrecht: Pelikaan is overal bij betrokken. Een club volop in beweging en op zoek naar groei, wat veel verenigingen zullen herkennen. En het mooie is: door de samenwerking met Sportlink is de vereniging ook al langere tijd een gezondere vereniging, waar transparantie en heldere communicatie een belangrijke rol innemen.

Ed Voetee, beschikbaar voor diverse hand- en spandiensten zoals pr en de coördinatie van het meisjesvoetbal, legt uit waar Pelikaan een oplossing voor zocht: “Onze webmasters liepen tegen de grenzen van onze verouderde website op. Om de communicatie richting leden van een impuls te voorzien, moesten we aan de slag met onze communicatiekanalen. Natuurlijk met de website, maar nu ook met een app en alle informatie die we op speeldagen delen met leden en bezoekers op de club via onze schermen.”

Aantal leden
740
Thuisbasis
Zwijndrecht
Opgericht
1932

Website
“Zelfs onze rivaal zou ik een Club.Pakket aanraden”
Ed Voetee

De informatieavond gaf de doorslag

Na wat research bleek Sportlink een goede optie om deze administratieve en organisatorische zaken voor Pelikaan te ondervangen. Ed: “Ten eerste omdat Sportlink alles rondom de website kon regelen. Een extra reden om voor het Club.Pakket te kiezen, is dat Sportlink gebruik maakt van officiële KNVB data.” Precies rondom het moment dat de club bezig was met hun onderzoekje naar opties, plofte een uitnodiging voor een informatieavond op de mat. “Daar werd ons alles helder en overzichtelijk uitgelegd, waarna we tot aanschaf overgingen.”

Minder druk op de ketel

Sinds het gebruik van Sportlink heeft VV Pelikaan wat betreft communicatie richting leden, infrastructuur voor informatie en professionalisering van de organisatie een mooie verbeterslag gemaakt. Ed: “We zijn echt een gezondere club geworden. De betere communicatie heeft tot een sterkere binding tussen leden en club gezorgd, met name tussen jeugdspelers en de club. Via de app of een pushmelding zijn ze snel op de hoogte van datgene wat we willen verspreiden. En een extra voordeel: het gebruik en kennis over alles wat Sportlink te bieden heeft, is overdraagbaar. Daardoor valt niet alle verantwoordelijkheid van bijvoorbeeld onze contributieregeling of wedstrijdzaken op de schouders van één persoon. Door die hoge mate van gebruiksgemak is de druk van de ketel.”

Ik zou iedereen Sportlink aanbevelen

Ed: “We zijn nog niet klaar met alle mogelijkheden. Zo draaien we nu een proefperiode voor Club.Vrijwilligers en zijn we hard bezig om meer mogelijkheden te vinden rondom sponsorinkomsten. We hebben twee decoders staan, zodat we zowel in de kantine als rond het veld informatie naar leden kunnen communiceren. We willen graag meer met de app gaan doen.” Pelikaan is daarmee hard op weg om totaalafnemer te worden; ze hebben nu Club.Basis, Club.Contributie, Club.Boekhouding en Pakket.Ideaal. En het eindoordeel? “Ik zou iedereen het gebruik van Sportlink aanbevelen, zelfs onze rivalen!

“We zijn echt een gezondere club geworden. De betere communicatie heeft tot een sterkere binding tussen leden en de club gezorgd”
Ed Voetee

Meer weten over de genoemde oplossingen?

Club.Website

Een compleet nieuwe website voor jouw club

Ik wil meer weten
Club.Mobiel

Maak van de bondsapp een verenigingsapp

Ik wil meer weten
Club.TV

Iedereen in de kantine goed op de hoogte

Ik wil meer weten

Workshop in jullie kantine? Doen we met plezier!

Elke club is uniek! Nu lopen wij al ruim 20 jaar mee en kennen zo'n 7.000 clubs. Daardoor zien we inmiddels vaker overeenkomsten dan verschillen. Die kennis delen we graag. Dat kan een kort adviesgesprek zijn of een workshop op maat.

Bekijk eerst de agenda
Bekijk de agenda of we al een workshop bij jullie in de buurt geven.
Nieuwe workshop aanvragen
Samen kunnen we kijken hoe we jouw vragen en onze kennis kunnen combineren.
Harry