Aan de slag als voorzitter

Je bent nieuw als voorzitter en er komt een hoop op je af. Wij helpen je graag verder, Sportlink is er tenslotte voor de verenigingen. Waar ligt de focus, wat zijn de taken als voorzitter en in hoeverre kan Sportlink je daarin helpen?

Inhoud

  • Voor wie zijn we er?
  • Verantwoordelijkheden
  • Uitdagingen en oplossingen
  • Financiële monitor
  • Persoonlijke uitleg

24/7 support voor uw verening

Sportlink is er om je te helpen. Zodra je er niet helemaal uit komt, kun je ons per telefoon bereiken. Maar wellicht biedt het Support Center al antwoord op je vraag. Daar vind je alle handleidingen en een online community waar je informatie met andere penningmeesters kunt delen.

Ga naar Support Center

Bel: 088-7700500

Community met medebestuurders

Help andere verenigingen of laat u helpen door andere clubs. Deel goede ideeën.

Ga naar onze community pagina

Voor wie binnen de vereniging zijn we er?

Sportlink Club maakt het vrijwilligerswerk voor vele personen binnen de vereniging een stuk leuker en gemakkelijker. Dus ook voor de voorzitter. Het gaat bij Sportlink niet alleen om administratieve oplossingen. We zijn er ook om leden en toeschouwers meer binding met de vereniging te geven. Hoe? We hebben bijvoorbeeld een app die alle leden en fans kunnen gebruiken om over al het nieuws rondom de club op te hoogte te blijven. Wordt er een toernooi georganiseerd op de club en moeten daar vrijwilligers voor ingezet worden? Organiseer het met Club.Vrijwilligers, alle vrijwilligerstaken in 1 overzicht en vrijwilligers kunnen zich via de app aanmelden. Dit zijn maar een paar voorbeelden, maar zo zijn er veel meer oplossingen die het leuker en gemakkelijker maken.

Voor wie binnen de vereniging zijn we er? Het zijn er veel, maar we noemen ze voor de duidelijkheid wel graag. Sportlink is er voor de voorzitters, penningmeesters, ledenadministrateurs, vrijwilligerscoördinators, secretarissen, scheidsrechters, leden en toeschouwers.


Verantwoordelijkheden

Welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden neem je daadwerkelijk over van de vorige voorzitter? We hebben hier allerlei algemene taken van de voorzitter voor het gemak op een rijtje gezet. Wij kunnen niet in de agenda van uw vereniging kijken, pin je daarom niet vast op deze takenlijst maar zie het vooral als een richtlijn.


Uitdagingen en oplossingen

Bestuursleden, vrijwilligers, scheidsrechters, iedereen staat voor persoonlijke uitdagingen. Het vrijwilligerswerk kost veel tijd die we liever langs de velden besteden. Wat kan Sportlink betekenen in ondersteuning voor deze uitdagingen? Ofwel, welke oplossingen liggen er voor handen..

In Sportlink Club kun je heel eenvoudig een uitdraai maken van Management Informatie. Dit houdt in dat je direct een overzicht hebt van het ledenverloop van de vereniging. Waar zeggen de leden van jouw vereniging op en en in waar liggen kansen om nieuwe leden te binden?

Man.Info

Financiële monitor

Met behulp van de ‘monitor’ heb je direct inzichtelijk of alle basisinstellingen voor de financiële zaken in Sportlink Club goed geregistreerd zijn. Toch prettig om er zeker van te zijn dat bijvoorbeeld alle contributiefacturen per mail daadwerkelijk bij de leden in de inbox terecht komen. Je kunt deze ‘financiële check’ op ieder moment zelf in Sportlink Club uitvoeren. Het werkt heel eenvoudig, maar we hebben voor het gemak toch een handleiding voor je opgemaakt.

Financien

 

 

 

 

Naast de hierboven getoonde controles, biedt de financiële monitor nog veel meer handvatten zodat je er zeker van bent of alle basisinstellingen voor de financiële administratie in orde zijn.

Management Informatie, de financiële monitor… Dit zijn slechts enkele voorbeelden van overzichten die uit Sportlink Club gehaald kunnen worden. Voor iedere rol, of je nou penningmeester of ledenadministrateur bent, worden handige overzichten geboden.


Kom naar onze inloopavonden voor persoonlijke uitleg

Speciaal voor nieuwe penningmeesters, webbeheerders en vrijwilligerscoördinators organiseren we regelmatig inloopavonden bij ons op kantoor. Maar ook als voorzitter ben je van harte welkom. Een leuke bijkomstigheid, deze workshops zijn gratis. Check hier de data voor alle workshops.

Aanmelden? Mail dan naar workshop@sportlink.com

Neem contact op

Sportlink actueel

15 december, 2020

Club.Toernooien – Gratis voor héél 2021

We zien dat er onder de jeugd bij veel clubs onderlinge oefenwedstrijdjes en toernooitjes gespeeld worden. Wist je al dat Sportlink een ontzettend handige oplossing heeft waarbij het organiseren van zulke toernooitjes een fluitje van een cent is? Club.Toernooien heet… Meer lezen

11 november, 2020

Eerste boekhoudtips al gelezen?

Ruim 1.400 sportverenigingen werken met Club.Boekhouding. Het grote voordeel is natuurlijk dat de boekhouding direct schakelt met Club.Contributie. Dit scheelt dubbel werk. We merken dat clubs tegen het eind van het jaar altijd iets meer bezig zijn met de boekhouding.… Meer lezen

01 oktober, 2020

Toernooien nu ook in de app!

Een jaar geleden lanceerden we Club.Toernooien. En inmiddels profiteert al een flink aantal clubs van de voordelen. Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee en trots op. Ook zien we dat er nu veel onzekerheid is. Gaan competitiewedstrijden überhaupt door… Meer lezen