Clubverhalen

Ruim 7.000 verenigingen maken gebruik van Sportlink Club. We merken dat veel clubs met dezelfde uitdagingen rondlopen. Vrijwilligerswerk, de accommodatiebezetting, de seizoensovergang met allerlei bestuurswisselingen… Hoe gaan deze clubs nou daadwerkelijk om met deze uitdagingen? En welke mogelijkheden van Sportlink zetten zij in om het gemakkelijker te maken? Op die vragen zochten wij antwoord en zodoende zijn we met verschillende clubbestuurders in gesprek gegaan. Laat je door deze clubverhalen verder helpen.

KV Wageningen neemt de laatste stap naar de toekomst met Sportlink


Vol vertrouwen zet KV Wageningen de laatste stappen richting intensief gebruik van Sportlink voor online en de modules Trainingen en Vrijwilligers. Carlo van Tricht vertelt.

Verder lezen

Wageningen

Handbalvereniging Meervogels’60 plukt ook vruchten van Sportlink


HV Meervogels, een relatief kleine handbalvereniging uit Akersloot zet Sportlink heel concreet in. En dat heeft een positief effect op de hoeveelheid werkzaamheden in het weekend. Lees alles over de doelen, resultaten en verdere ambities van Meervogels.

Verder lezen

Akersloot

Betere ontsluiting van gegevens bij PVC


PVC, de club met misschien wel de mooiste naam van Nederland – PVC staat voor Pede Volucri Cogimus, Latijn voor ‘Wij bedwingen met gevleugelde voet’– werkt al enkele jaren met Sportlink. Lees hier hoe de ontsluiting van gegevens voor PVC beter georganiseerd is dan voorheen. En hoe ze beter vrijwilligers werven daardoor.

Verder lezen

Utrecht

FC Uitgeest: “De groei van Sportlink is wat ons zo aansprak.”


Met over de 1200 voetballende leden is FC Uitgeest een grote vereniging. Zoveel leden vereist natuurlijk een goede organisatie en kortgeleden koos de club om ook Club.Pakket Ideaal af te nemen van Sportlink.

Verder lezen

Uitgeest

Sportlink als organisatorische onderlegger van je voetbalvereniging


‘Door Eendracht Sterk’, daar staan de letters DES voor van voetbalvereniging RKDES. RK werd bij de oprichting bijna een eeuw geleden toegevoegd door de plaatselijke pastoor. De Kudelstaartse omnivereniging (waar ook handbal is ondergebracht) wordt tot op de dag van vandaag gekenmerkt door die eendracht, zichtbaar door een hoge sociale cohesie en het grote vrijwilligersbestand. Sportlink draagt daar sinds enige tijd op het organisatorische vlak aan bij.

Verder lezen

Kudelstaart

Alphense Boys en Sportlink:
een inkoppertje


Met de programma’s Club.Contributie en Club.Boekhouding houden de bestuursleden en vrijwilligers van voetbalvereniging Alphense Boys grip op de financiële huishouding van hun favoriete club. De producten en support van Sportlink bevallen uitstekend op het Sportpark De Bijlen.

Verder lezen

Alphen aan de Rijn

Zelfs onze rivaal zou ik Club.Pakket aanraden


Van meisjesvoetbal tot walking football voor 60-plussers en een speciaal zomerkampioenschap voor clubs uit Zwijndrecht: Pelikaan is overal bij betrokken. Een club volop in beweging en op zoek naar groei, wat veel verenigingen zullen herkennen. En het mooie is: door de samenwerking met Sportlink is de vereniging ook al langere tijd een gezondere vereniging, waar transparantie en heldere communicatie een belangrijke rol innemen.

Verder lezen

Zwijndrecht

Vaak ligt de oplossing dichterbij huis dan je denkt


SC Joure, gelegen aan het schitterend geheten Hege Simmerdyk, is een grote omnivereniging. Ruim 800 voetballers hanteren in het groene shirt wekelijks de bal aan de voet en een kleine 100 korfballers doen dat met de hand. Eén van de vrijwilligers waar de club stevig op leunt, is de man van de ledenadministratie, Lambert Doorn. Een kleine 400 uur per jaar stopt hij de laatste jaren in SC Joure. Met de inzet van Sportlink en de contributiemodule heeft Lambert een aanzienlijke efficiëntieslag gemaakt en kosten bespaard. Daarnaast is de administratie bij een bestuurswisseling eenvoudig over te dragen.

Verder lezen

Joure

HV Blokker: kleine club, groots georganiseerd


Een club besturen, hoe groot deze ook is, neemt veel van je tijd in beslag. Leer daarom van andere bestuursleden hoe zij alledaagse problemen tackelen. Of in het geval van handbal, blokkeren.

Verder lezen

Blokker

VIOD Doetinchem vindt inspiratie bij andere Sportlink websites


“Komt er nog een jury die beoordeelt wie de mooiste Sportlink-website heeft?” Die vraag gaf ons bij Sportlink voldoende aanleiding om eens een kijkje te nemen op de Club.Website van VIOD Doetinchem.

Verder lezen

Doetinchem

Professionelere organisatie bij De Foresters dankzij een blik vooruit


Vorig jaar besloot voetbalvereniging De Foresters uit Heiloo met een mediapakket én met Club.Vrijwilligers te gaan werken. De ontwikkelpotentie van Sportlink gaat ‘De Egels’ nog veel opleveren.

Verder lezen

Heiloo